🎉 Driestar Leiden 25 jaar!

Bekijk jubileumpagina

Schoolsluiting i.v.m. meivakantie

26 april 2024

In verband met de meivakantie is de school gesloten van maandag 29 april tot vrijdag 10 mei. In zeer dringende gevallen kunt u contact opnemen met de locatiedirectie.  

Artikel lezen

Singelloop Leiden

15 april 2024

Vrijdagavond renden een groep Leidse leerlingen, en zelfs oud-leerlingen! en collega’s de Singelloop in Leiden. Een mooi parcours van 6,3 kilometer langs de Leidse singels. Erg leuk om dit met zo’n grote groep te doen.

Artikel lezen

Stichting Ontmoeting

8 april 2024

Van Leiden naar Rotterdam Dinsdag 2 april maakten de leerlingen van 4 havo-vwo een straatwandeling van Stichting Ontmoeting mee en vervolgens brachten zij een bezoek aan Thuis in West, een buurthuis in Rotterdam-Middelland. Tijdens de straatwandeling hoorden de leerlingen van cliënten van Stichting Ontmoeting over het leven en het overleven in de stad. In het buurthuis heette Marc de Gooijer ons hartelijk welkom. Hij is oud-docent van Driestar Leiden en momenteel teamleider en jeugd- en jongerenwerker bij Thuis in West. Hij heeft aan de leerlingen uitgelegd wat het betekent om als christen present te zijn in de samenleving.

Artikel lezen

Stichting Present

8 april 2024

De havo 3 leerlingen uit Leiden hebben zich ingezet voor de stichting Present. Op 5 locaties konden  diverse activiteiten gedaan worden. Rummikub, bal gooien, woordspelletjes, maar ook pannenkoeken bakken, patat bakken en een lunch klaar maken. Wat prachtig om zo actief bezig te zijn voor onze naaste.

Artikel lezen

Sponsorkind Yacouba

8 april 2024

Donderdagmorgen 28 maart jl. luisterden de leerlingen van Driestar Leiden naar een gastspreker namens Woord en Daad. Yacouba, geboren in Burkina Faso, een voormalig sponsorkind en nu zelf werkzaam bij Woord en Daad. Hij vertelde welke impact het sponsorprogramma in zijn leven heeft gehad en hoe het zijn geloof in God heeft gevormd. Yacouba deelde zijn indrukwekkende levensverhaal met het oog op Goede Vrijdag en Pasen.

Artikel lezen

Verkeer

8 april 2024

Op woensdag 3 april jl. bezochten de Brugklassers Artis, een dag later was het thema in de PfL-week ‘Verkeer’. De leerlingen kregen een workshop aangeboden via Totally Traffic ‘het nationale verkeerslab’.

Artikel lezen

Sedermaaltijd in Stille Week

5 april 2024

‘Waarom is deze maaltijd anders dan alle andere maaltijden?’ Deze vraag wordt gesteld bij de sedermaaltijd, die de Joodse gemeenschap elk jaar houdt aan het begin van het feest Pesach (dit jaar op 22 april). De leerlingen van 4 havo-vwo hebben afgelopen woensdag tijdens de Stille Week bij deze bijzondere viering stilgestaan. Sommige leerlingen hebben de maaltijd met matzes voorbereid, anderen hebben iets voorgedragen of voor de muzikale begeleiding gezorgd. Door het gebruik van een Messiaanse Haggada (liturgie) werden er verwijzingen gemaakt naar de Messias in het Nieuwe Testament.

Artikel lezen

Koken voor daklozen

22 maart 2024

Leerlingen koken opnieuw voor daklozen. Altijd een succes wat zeer gewaardeerd wordt.  

Artikel lezen

Bezoek Van Ree Accountants

22 maart 2024

Leidse 4havo-vwo leerlingen bedrijfseconomie maken kennis met het werk van een accountant op de gloednieuwe vestiging van Van Ree in Leiden!

Artikel lezen

Grafzerken in Amsterdam

12 maart 2024

Op maandagmiddag 11 maart kregen de leerlingen van l3v1 een gastles van Celine Oldenhage. Zij heeft onlangs de Johan de Witt-scriptieprijs voor geschiedenis gewonnen én eveneens de Vereniging Nederlandse Kerkgeschiedenis-Scriptieprijs. In de gastles vertelde Oldenhage over haar historisch onderzoek naar grafzerken in stadskerken te Amsterdam na de tijd van de Reformatie. De leerlingen hebben geleerd hoe kerken door de eeuwen heen zijn omgegaan met begrafenissen.

Artikel lezen

Presentatie PWS

27 februari 2024

Voor de Voorjaarsvakantie presenteerden de leerlingen van vmbo-gt en havo hun profielwerkstuk.

Artikel lezen

Sportief de vakantie beginnen

16 februari 2024

In Leiden gaan we zwetend de vakantie in 😅 deze week hadden veel klassen de laatste les in de conditie serie. Super gewerkt en nu een welverdiende vakantie!

Artikel lezen

Koken en bakken

13 februari 2024

Op 8 februari jl. hadden de leerlingen van klas lwoo-1 een praktijkles koken en bakken. De leerlingen gingen enthousiast aan de slag. De heerlijke baksels werden daarna gezellig aan één tafel met smaak opgegeten.

Artikel lezen

Open dag Leiden

29 januari 2024

Fijn dat u er was //  Zaterdag 20 januari jl. was onze open dag in Driestar Leiden. We hopen dat u een goed beeld van onze school hebt gekregen. Heeft u nog vragen of heeft u de open dag gemist en wilt u graag alsnog kennismaken? Neem dan contact op met onze school (via Naar de brugklas – Driestar Leiden (driestarwartburg.nl) We zien uw zoon of dochter in het nieuwe schooljaar graag terug in één van onze brugklassen!

Artikel lezen

Kerstkaarten maken

20 december 2023

Leerlingen van klas 1gth2 zijn hard aan het werk….kerstkaarten maken voor de wijkbewoners rond Driestar Leiden.

Artikel lezen

JumpXL

20 december 2023

En nu springen bij JumpXL in Warmond met de leerlingen van klas 1gth2.

Artikel lezen

Van Leiden naar Leuven

20 december 2023

In de tweede PfL-week brachten de leerlingen van 4 havo-vwo uit Leiden een bezoek aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven. De leerlingen werden welkom geheten door de rector van de universiteit en hoorden vervolgens twee colleges over ecclesiologie (leer van de kerk) en Oude Testament. Daarna werd de binnenstad ontdekt door onder andere een bezoek aan museum M, de Sint-Pieterskerk en de toren van de Universiteitsbibliotheek met een geweldig uitzicht over deze eeuwenoude én springlevende universiteitsstad.

Artikel lezen

Chanoeka sameach!

14 december 2023

Chanoeka sameach! In het kader van de lessenreeks over jodendom staan de leerlingen van 4 havo-vwo in Leiden vandaag stil bij het feest van de lichtjes. Daarnaast zijn de leerlingen verrast met soufganiot van Davids Corner uit Amstelveen!

Artikel lezen

Teamcoördinatoren

29 november 2023

VOOR DE LEERLINGEN // Het was vorige week een vrolijke boel toen de kamer voor de teamcoordinatoren in Leiden werd geopend. Meneer Jongkees en mevrouw Yeboah hebben er zin in. Ze zijn er voor de leerlingen. Voor de leuke dingen en voor de minder leuke, als je er uit gestuurd bent bijvoorbeeld. Samen werken aan een gezellig en veilig schoolklimaat voor iedereen.

Artikel lezen

Groep 8-ers op bezoek

27 november 2023

Vorige week bezochten meer dan 300 groep 8’ers uit de regio Leiden en Katwijk onze school. Super leuk dat jullie er waren! We hopen dat jullie een goede eerste indruk van Driestar Leiden hebben gekregen. We zien jullie graag terug op de open dag op 20 januari 2024. Voor jullie ouders is er dinsdag 28 november a.s. nog een voorlichtingsavond!

Artikel lezen

Leerlingen (klassieke talen Grieks en Latijn) bezoeken Limburg

21 november 2023

Op woensdag 15 november jl. reisden leerlingen van klas 1 t/m 4 (klassieke talen Grieks en Latijn) naar Limburg. Zij brachten een bezoek aan het Thermenmuseum in Heerlen (een Romeins badhuis) en aan de Romeinse Katakombe in Valkenburg (de nagebouwde ondergrondse begraafplaats van de eerste christenen in Rome). Vervolgens heeft de groep genoten van een Italiaanse maaltijd bij La Bella Sera.

Artikel lezen

Bezoek ChristenUnie

9 november 2023

Throwback naar het bezoek van havo- en vwo-4 Driestar Leiden aan de Christenunie in de Tweede Kamer. Leerlingen zaten in de plenaire zaal, luisterden naar een debat en gingen in gesprek met Mirjam Bikker, lijsttrekker. Super leuk dat Mirjam Bikker ondanks de drukte in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen hier tijd voor vrij maakte.    

Artikel lezen

Lessen vallen uit na vierde uur

2 november 2023

Voor vandaag voorspelt KNMI voor de provincie Zuid-Holland vanaf 13.00 uur code oranje. In verband daarmee hebben wij besloten dat de school na het vierde lesuur sluit. Vanmorgen zijn er vier lesuren zonder pauze. Wij hopen dat alle leerlingen op deze manier veilig thuis kunnen komen.

Artikel lezen

Rescueday

30 oktober 2023

RESCUEDAY // Een les van levensbelang. Die kregen de leerlingen van havo-2 van Driestar Leiden. Ze leerden reanimeren en pasten dat toe bij een ‘heus’ treinongeluk. Bekijk de video om te zien hoe dat afloopt! 😊

Artikel lezen

Lessen klassieke talen

25 oktober 2023

Groep 7 en 8 op bezoek in Leiden. De leerlingen volgden lessen klassieke talen. Dat is alvast een leuke kennismaking met de middelbare school. Leuk dat jullie er waren, jongens en meiden! We zien jullie graag terug op de open lesmiddag en/of open dag!

Artikel lezen

In Athene

23 oktober 2023

Update vanuit Athene met Driestar Leiden. De groep bezocht stichting One heart. Deze zet zit in voor vluchtelingenkamp. Ze geven medische hulp, voedsel en zoveel meer. De groep heeft onder andere geholpen bij het schoonmaken en had ’s middag een programma voor de vluchtelingenkinderen.

Artikel lezen

In Budapest

23 oktober 2023

Met tien Leidse leerlingen (vmbo-gt, havo en vwo) uit de vierde klas waren de collega’s van Driestar Leiden in Budapest. De jongens en meiden steken ter plaatse de handen uit de mouwen en helpen met klussen, maar ook bij de voedseldistributie. De jongeren zetten zich een week lang in voor onze naasten.

Artikel lezen

ZOA-lessenmarathon – bedankt!

13 oktober 2023

   

Artikel lezen

Reis naar Athene

13 oktober 2023

Driestar Leiden is met tien leerlingen in Athene. De groep zal zeven projecten bezoeken en ondersteunen. Gestart werd bij de opvang van daklozen. De groep assisteerde bij het maken van levensmiddelenpakketjes. De groep droeg ook financieel bij: € 1.000. Bij het volgende project kokte de groep voor de vluchtelingen en hielpen ook bij het uitdelen. Uitdelen vanuit onze overvloed. Een indrukwekkende dag. We volgen de leerlingen de komende dagen op hun reis. En geven met regelmaat een update. Volg ons daarvoor ook op www.instagram.com/driestar.college.

Artikel lezen

Havo 5 in Snowworld

13 oktober 2023

Vandaag waren we met Havo 5 in Snowworld voor sport oriëntatie. Een heerlijke ochtend skiën, snowboarden en ouderwets sleeën.

Artikel lezen