🎉 Driestar Leiden 25 jaar!

Bekijk jubileumpagina

Bereikbaarheid in verband met de zomervakantie

11 juli 2024

De school is gesloten vanaf vrijdag 12 juli, 12.00 t/m vrijdag 16 augustus. In deze weken zijn wij telefonisch niet bereikbaar. In dringende gevallen kunt u contact met ons zoeken via infogouda@driestarwartburg.nl / infoleiden@driestarwartburg.nl / infolekkerkerk@driestarwartburg.nl. Vanaf D.V. maandag 19 augustus, 8.00 uur staan wij u telefonisch weer graag te woord.  

Artikel lezen

Diploma uitreiking h5

11 juli 2024

Op 3 juli jl. werden in een feestelijke bijeenkomst de diploma’s uitgereikt aan de havo-5 leerlingen. Het gaat jullie goed!

Artikel lezen

Diploma uitreiking gt4

11 juli 2024

Woensdag 3 juli jl. werden in een feestelijke bijeenkomst de diploma’s uitgereikt aan de leerlingen van vmbo-gt4. Het gaat jullie goed!

Artikel lezen

Wat hebben deze vier docenten van Driestar Leiden met elkaar gemeen?

1 juli 2024

Alle vier startten ze in 1999 gelijktijdig met de Driestarlocatie in Leiden. Behalve meneer Snoep, die sinds 2021 met pensioen is, werken ze na 25 jaar nog steeds op de Driestar in Leiden. We vroegen hen naar het geheim van 25 jaar op dezelfde school. En hoe was dat eigenlijk om te starten met niets in een oud gebouwtje? Hun antwoorden kun je lezen in de jubileumbundel die in dit najaar verschijnt. Je kunt je alvast hierop intekenen op de website www.25jaardriestarleiden.nl‘

Artikel lezen

Kruispunt – verkeersveilig gedrag

1 juli 2024

Tijdens de laatste PfL-week dachten de brugklasleerlingen van Leiden na over het project ‘Kruispunt’. In dit project worden de leerlingen gestimuleerd in verkeersveilig gedrag. De leerlingen van 1hv1 bedachten de volgende campagne: “Wees niet star, maar een fietsstar: samen overweg!”

Artikel lezen

School gesloten op woensdag 26 juni

25 juni 2024

In verband met het jaarlijkse personeelsuitje is de school op woensdag 26 juni de hele dag gesloten. Op donderdag 27 juni is de school vanaf 07.45 uur weer telefonisch bereikbaar.

Artikel lezen

ZOA-uitje

25 juni 2024

Derdeklas leerlingen van Driestar Gouda, Leiden en Lekkerkerk, die veel geld opgehaald hebben voor het onderwijs in Uganda maar niet mee konden met de reis naar Uganda kregen vrijdag 7 juni jl. een dagje naar Safaripark Beekse Bergen aangeboden. Was was het mooi weer en er was veel te zien en beleven.

Artikel lezen

Klimpark

25 juni 2024

KLIMPARK // Brugklasleerlingen Driestar Leiden zijn vandaag in klimpark De Vlietlanden. 2,5 uur klimmen op zo’n zonnige dag, wie wil dat nu niet?!

Artikel lezen

Werkweek Tonbridge

24 juni 2024

TONBRIDGE // Havo- en vwo-4 waren eind april op werkweek in Tonbridge. De groep verblijft in gastgezinnen. Vandaag stond een bezoek aan het National Maritime Museum op het programma.

Artikel lezen

Uganda

12 juni 2024

De groep leerlingen en docenten kwam op 3 juni jl. veilig in Uganda aan. Na een goed ontbijt ging de groep op pad. Eindpunt is de volgende overnachtingsplaats in het midden van Uganda.  

Artikel lezen

Gala leerlingen vmbo-gt en havo

12 juni 2024

Op 30 mei jl. was de afscheidsavond voor de leerlingen van vmbo-gt4 en havo-5. De leerlingen maakten op een originele manier hun entree.

Artikel lezen

GESLAAGD

12 juni 2024

Feest bij Driestar Leiden! Vandaag is een bijzondere dag. Het overgrote deel van de examenklasleerlingen is geslaagd voor het examen. We feliciteren hen van harte met het behalen van het diploma. In deze felicitatie betrekken wij graag hun ouder(s)/verzorger(s) en onze collega’s. We zijn dankbaar dat voor velen de studie nu al op een positieve wijze afgerond mag worden. Wij wensen de leerlingen die herexamens gaan doen veel sterkte en succes bij de voorbereiding erop en het afleggen ervan.  

Artikel lezen

Deel je wereldbeeld

27 mei 2024

Op woensdagmiddag 22 mei zijn de leerlingen van Da Vinci College Kagerstraat en van Driestar Leiden met elkaar in gesprek gegaan onder de noemer ‘deel je wereldbeeld’. Verschillende stellingen zijn besproken, zoals ‘het leven is zinloos’ en ‘God bestaat, ook al zien we Hem niet’. Na afloop was er gelegenheid voor een informeel samenzijn onder het genot van wat drinken en een Goudse stroopwafel.

Artikel lezen

Schoolsluiting i.v.m. meivakantie

26 april 2024

In verband met de meivakantie is de school gesloten van maandag 29 april tot vrijdag 10 mei. In zeer dringende gevallen kunt u contact opnemen met de locatiedirectie.  

Artikel lezen

Singelloop Leiden

15 april 2024

Vrijdagavond renden een groep Leidse leerlingen, en zelfs oud-leerlingen! en collega’s de Singelloop in Leiden. Een mooi parcours van 6,3 kilometer langs de Leidse singels. Erg leuk om dit met zo’n grote groep te doen.

Artikel lezen

Stichting Ontmoeting

8 april 2024

Van Leiden naar Rotterdam Dinsdag 2 april maakten de leerlingen van 4 havo-vwo een straatwandeling van Stichting Ontmoeting mee en vervolgens brachten zij een bezoek aan Thuis in West, een buurthuis in Rotterdam-Middelland. Tijdens de straatwandeling hoorden de leerlingen van cliënten van Stichting Ontmoeting over het leven en het overleven in de stad. In het buurthuis heette Marc de Gooijer ons hartelijk welkom. Hij is oud-docent van Driestar Leiden en momenteel teamleider en jeugd- en jongerenwerker bij Thuis in West. Hij heeft aan de leerlingen uitgelegd wat het betekent om als christen present te zijn in de samenleving.

Artikel lezen

Stichting Present

8 april 2024

De havo 3 leerlingen uit Leiden hebben zich ingezet voor de stichting Present. Op 5 locaties konden  diverse activiteiten gedaan worden. Rummikub, bal gooien, woordspelletjes, maar ook pannenkoeken bakken, patat bakken en een lunch klaar maken. Wat prachtig om zo actief bezig te zijn voor onze naaste.

Artikel lezen

Sponsorkind Yacouba

8 april 2024

Donderdagmorgen 28 maart jl. luisterden de leerlingen van Driestar Leiden naar een gastspreker namens Woord en Daad. Yacouba, geboren in Burkina Faso, een voormalig sponsorkind en nu zelf werkzaam bij Woord en Daad. Hij vertelde welke impact het sponsorprogramma in zijn leven heeft gehad en hoe het zijn geloof in God heeft gevormd. Yacouba deelde zijn indrukwekkende levensverhaal met het oog op Goede Vrijdag en Pasen.

Artikel lezen

Verkeer

8 april 2024

Op woensdag 3 april jl. bezochten de Brugklassers Artis, een dag later was het thema in de PfL-week ‘Verkeer’. De leerlingen kregen een workshop aangeboden via Totally Traffic ‘het nationale verkeerslab’.

Artikel lezen

Sedermaaltijd in Stille Week

5 april 2024

‘Waarom is deze maaltijd anders dan alle andere maaltijden?’ Deze vraag wordt gesteld bij de sedermaaltijd, die de Joodse gemeenschap elk jaar houdt aan het begin van het feest Pesach (dit jaar op 22 april). De leerlingen van 4 havo-vwo hebben afgelopen woensdag tijdens de Stille Week bij deze bijzondere viering stilgestaan. Sommige leerlingen hebben de maaltijd met matzes voorbereid, anderen hebben iets voorgedragen of voor de muzikale begeleiding gezorgd. Door het gebruik van een Messiaanse Haggada (liturgie) werden er verwijzingen gemaakt naar de Messias in het Nieuwe Testament.

Artikel lezen

Koken voor daklozen

22 maart 2024

Leerlingen koken opnieuw voor daklozen. Altijd een succes wat zeer gewaardeerd wordt.  

Artikel lezen

Bezoek Van Ree Accountants

22 maart 2024

Leidse 4havo-vwo leerlingen bedrijfseconomie maken kennis met het werk van een accountant op de gloednieuwe vestiging van Van Ree in Leiden!

Artikel lezen

Grafzerken in Amsterdam

12 maart 2024

Op maandagmiddag 11 maart kregen de leerlingen van l3v1 een gastles van Celine Oldenhage. Zij heeft onlangs de Johan de Witt-scriptieprijs voor geschiedenis gewonnen Ă©n eveneens de Vereniging Nederlandse Kerkgeschiedenis-Scriptieprijs. In de gastles vertelde Oldenhage over haar historisch onderzoek naar grafzerken in stadskerken te Amsterdam na de tijd van de Reformatie. De leerlingen hebben geleerd hoe kerken door de eeuwen heen zijn omgegaan met begrafenissen.

Artikel lezen

Presentatie PWS

27 februari 2024

Voor de Voorjaarsvakantie presenteerden de leerlingen van vmbo-gt en havo hun profielwerkstuk.

Artikel lezen

Sportief de vakantie beginnen

16 februari 2024

In Leiden gaan we zwetend de vakantie in 😅 deze week hadden veel klassen de laatste les in de conditie serie. Super gewerkt en nu een welverdiende vakantie!

Artikel lezen

Koken en bakken

13 februari 2024

Op 8 februari jl. hadden de leerlingen van klas lwoo-1 een praktijkles koken en bakken. De leerlingen gingen enthousiast aan de slag. De heerlijke baksels werden daarna gezellig aan Ă©Ă©n tafel met smaak opgegeten.

Artikel lezen

Open dag Leiden

29 januari 2024

Fijn dat u er was //  Zaterdag 20 januari jl. was onze open dag in Driestar Leiden. We hopen dat u een goed beeld van onze school hebt gekregen. Heeft u nog vragen of heeft u de open dag gemist en wilt u graag alsnog kennismaken? Neem dan contact op met onze school (via Naar de brugklas – Driestar Leiden (driestarwartburg.nl) We zien uw zoon of dochter in het nieuwe schooljaar graag terug in Ă©Ă©n van onze brugklassen!

Artikel lezen

Kerstkaarten maken

20 december 2023

Leerlingen van klas 1gth2 zijn hard aan het werk….kerstkaarten maken voor de wijkbewoners rond Driestar Leiden.

Artikel lezen

JumpXL

20 december 2023

En nu springen bij JumpXL in Warmond met de leerlingen van klas 1gth2.

Artikel lezen

Van Leiden naar Leuven

20 december 2023

In de tweede PfL-week brachten de leerlingen van 4 havo-vwo uit Leiden een bezoek aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven. De leerlingen werden welkom geheten door de rector van de universiteit en hoorden vervolgens twee colleges over ecclesiologie (leer van de kerk) en Oude Testament. Daarna werd de binnenstad ontdekt door onder andere een bezoek aan museum M, de Sint-Pieterskerk en de toren van de Universiteitsbibliotheek met een geweldig uitzicht over deze eeuwenoude Ă©n springlevende universiteitsstad.

Artikel lezen