Koken voor daklozen

22 maart 2024

Leerlingen koken opnieuw voor daklozen. Altijd een succes wat zeer gewaardeerd wordt.  

Artikel lezen

Bezoek Van Ree Accountants

22 maart 2024

Leidse 4havo-vwo leerlingen bedrijfseconomie maken kennis met het werk van een accountant op de gloednieuwe vestiging van Van Ree in Leiden!

Artikel lezen

Grafzerken in Amsterdam

12 maart 2024

Op maandagmiddag 11 maart kregen de leerlingen van l3v1 een gastles van Celine Oldenhage. Zij heeft onlangs de Johan de Witt-scriptieprijs voor geschiedenis gewonnen én eveneens de Vereniging Nederlandse Kerkgeschiedenis-Scriptieprijs. In de gastles vertelde Oldenhage over haar historisch onderzoek naar grafzerken in stadskerken te Amsterdam na de tijd van de Reformatie. De leerlingen hebben geleerd hoe kerken door de eeuwen heen zijn omgegaan met begrafenissen.

Artikel lezen

Presentatie PWS

27 februari 2024

Voor de Voorjaarsvakantie presenteerden de leerlingen van vmbo-gt en havo hun profielwerkstuk.

Artikel lezen

Sportief de vakantie beginnen

16 februari 2024

In Leiden gaan we zwetend de vakantie in 😅 deze week hadden veel klassen de laatste les in de conditie serie. Super gewerkt en nu een welverdiende vakantie!

Artikel lezen

Koken en bakken

13 februari 2024

Op 8 februari jl. hadden de leerlingen van klas lwoo-1 een praktijkles koken en bakken. De leerlingen gingen enthousiast aan de slag. De heerlijke baksels werden daarna gezellig aan één tafel met smaak opgegeten.

Artikel lezen

Open dag Leiden

29 januari 2024

Fijn dat u er was //  Zaterdag 20 januari jl. was onze open dag in Driestar Leiden. We hopen dat u een goed beeld van onze school hebt gekregen. Heeft u nog vragen of heeft u de open dag gemist en wilt u graag alsnog kennismaken? Neem dan contact op met onze school (via Naar de brugklas – Driestar Leiden (driestarwartburg.nl) We zien uw zoon of dochter in het nieuwe schooljaar graag terug in één van onze brugklassen!

Artikel lezen

Kerstkaarten maken

20 december 2023

Leerlingen van klas 1gth2 zijn hard aan het werk….kerstkaarten maken voor de wijkbewoners rond Driestar Leiden.

Artikel lezen

JumpXL

20 december 2023

En nu springen bij JumpXL in Warmond met de leerlingen van klas 1gth2.

Artikel lezen

Van Leiden naar Leuven

20 december 2023

In de tweede PfL-week brachten de leerlingen van 4 havo-vwo uit Leiden een bezoek aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven. De leerlingen werden welkom geheten door de rector van de universiteit en hoorden vervolgens twee colleges over ecclesiologie (leer van de kerk) en Oude Testament. Daarna werd de binnenstad ontdekt door onder andere een bezoek aan museum M, de Sint-Pieterskerk en de toren van de Universiteitsbibliotheek met een geweldig uitzicht over deze eeuwenoude én springlevende universiteitsstad.

Artikel lezen

Chanoeka sameach!

14 december 2023

Chanoeka sameach! In het kader van de lessenreeks over jodendom staan de leerlingen van 4 havo-vwo in Leiden vandaag stil bij het feest van de lichtjes. Daarnaast zijn de leerlingen verrast met soufganiot van Davids Corner uit Amstelveen!

Artikel lezen

Teamcoördinatoren

29 november 2023

VOOR DE LEERLINGEN // Het was vorige week een vrolijke boel toen de kamer voor de teamcoordinatoren in Leiden werd geopend. Meneer Jongkees en mevrouw Yeboah hebben er zin in. Ze zijn er voor de leerlingen. Voor de leuke dingen en voor de minder leuke, als je er uit gestuurd bent bijvoorbeeld. Samen werken aan een gezellig en veilig schoolklimaat voor iedereen.

Artikel lezen

Groep 8-ers op bezoek

27 november 2023

Vorige week bezochten meer dan 300 groep 8’ers uit de regio Leiden en Katwijk onze school. Super leuk dat jullie er waren! We hopen dat jullie een goede eerste indruk van Driestar Leiden hebben gekregen. We zien jullie graag terug op de open dag op 20 januari 2024. Voor jullie ouders is er dinsdag 28 november a.s. nog een voorlichtingsavond!

Artikel lezen

Leerlingen (klassieke talen Grieks en Latijn) bezoeken Limburg

21 november 2023

Op woensdag 15 november jl. reisden leerlingen van klas 1 t/m 4 (klassieke talen Grieks en Latijn) naar Limburg. Zij brachten een bezoek aan het Thermenmuseum in Heerlen (een Romeins badhuis) en aan de Romeinse Katakombe in Valkenburg (de nagebouwde ondergrondse begraafplaats van de eerste christenen in Rome). Vervolgens heeft de groep genoten van een Italiaanse maaltijd bij La Bella Sera.

Artikel lezen

Bezoek ChristenUnie

9 november 2023

Throwback naar het bezoek van havo- en vwo-4 Driestar Leiden aan de Christenunie in de Tweede Kamer. Leerlingen zaten in de plenaire zaal, luisterden naar een debat en gingen in gesprek met Mirjam Bikker, lijsttrekker. Super leuk dat Mirjam Bikker ondanks de drukte in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen hier tijd voor vrij maakte.    

Artikel lezen

Lessen vallen uit na vierde uur

2 november 2023

Voor vandaag voorspelt KNMI voor de provincie Zuid-Holland vanaf 13.00 uur code oranje. In verband daarmee hebben wij besloten dat de school na het vierde lesuur sluit. Vanmorgen zijn er vier lesuren zonder pauze. Wij hopen dat alle leerlingen op deze manier veilig thuis kunnen komen.

Artikel lezen

Rescueday

30 oktober 2023

RESCUEDAY // Een les van levensbelang. Die kregen de leerlingen van havo-2 van Driestar Leiden. Ze leerden reanimeren en pasten dat toe bij een ‘heus’ treinongeluk. Bekijk de video om te zien hoe dat afloopt! 😊

Artikel lezen

Lessen klassieke talen

25 oktober 2023

Groep 7 en 8 op bezoek in Leiden. De leerlingen volgden lessen klassieke talen. Dat is alvast een leuke kennismaking met de middelbare school. Leuk dat jullie er waren, jongens en meiden! We zien jullie graag terug op de open lesmiddag en/of open dag!

Artikel lezen

In Athene

23 oktober 2023

Update vanuit Athene met Driestar Leiden. De groep bezocht stichting One heart. Deze zet zit in voor vluchtelingenkamp. Ze geven medische hulp, voedsel en zoveel meer. De groep heeft onder andere geholpen bij het schoonmaken en had ’s middag een programma voor de vluchtelingenkinderen.

Artikel lezen

In Budapest

23 oktober 2023

Met tien Leidse leerlingen (vmbo-gt, havo en vwo) uit de vierde klas waren de collega’s van Driestar Leiden in Budapest. De jongens en meiden steken ter plaatse de handen uit de mouwen en helpen met klussen, maar ook bij de voedseldistributie. De jongeren zetten zich een week lang in voor onze naasten.

Artikel lezen

ZOA-lessenmarathon – bedankt!

13 oktober 2023

   

Artikel lezen

Reis naar Athene

13 oktober 2023

Driestar Leiden is met tien leerlingen in Athene. De groep zal zeven projecten bezoeken en ondersteunen. Gestart werd bij de opvang van daklozen. De groep assisteerde bij het maken van levensmiddelenpakketjes. De groep droeg ook financieel bij: € 1.000. Bij het volgende project kokte de groep voor de vluchtelingen en hielpen ook bij het uitdelen. Uitdelen vanuit onze overvloed. Een indrukwekkende dag. We volgen de leerlingen de komende dagen op hun reis. En geven met regelmaat een update. Volg ons daarvoor ook op www.instagram.com/driestar.college.

Artikel lezen

Havo 5 in Snowworld

13 oktober 2023

Vandaag waren we met Havo 5 in Snowworld voor sport oriëntatie. Een heerlijke ochtend skiën, snowboarden en ouderwets sleeën.

Artikel lezen

Bezoek aan synagoge en moskee

11 oktober 2023

De leerlingen van havo en vwo 4 Leiden bezochten op 10 oktober de synagoge van de Nederlands Israëlitische Gemeente en de moskee van het Islamitisch Centrum Al Hijra, beide in Leiden. Zowel joden als moslims komen op vaste tijden samen om te bidden, te zingen en te luisteren naar een preek. Tijdens het bezoek leerden de leerlingen wat een synagoge voor een jood en een moskee voor een moslim betekent. Ook konden de leerlingen door de rondleidingen in de synagoge en de moskee aanwijzen welke verschillen er zijn t.o.v. hun eigen kerk als gebedshuis.  

Artikel lezen

Bezoek aan Amsterdam

11 oktober 2023

PfL-dag met 5 havo uit Leiden. Op dinsdag 10 oktober bezoek gebracht en rond gewandeld door Amsterdam, met bijzondere hoogtepunten; onder andere bezoek aan Tot Heil des Volks en Noorderkerk.

Artikel lezen

Ieper

11 oktober 2023

Voor het eerst gingen de derde klassen havo/vwo van Driestar Leiden een dag naar Ieper. Dit stond in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Behalve musea, liepen de leerlingen door loopgraven, bezochten ze een Britse en Duitse begraafplaats en dwaalden ze door Ieper. Met als hoogtepunt het leggen van een krans met klaprozen bij de Menenpoort door drie leerlingen. Al 33000 keer is de last post geblazen ter gedachtenis aan al die jonge mannen die hun leven gaven voor hun land in een tevergeefs strijd. Actueel omdat er op dit moment op zoveel plekken gevochten worden en ook jonge mensen hun leven geven! Vrede is een kostbaar goed. Na de Last Post keerde de groep weer huiswaarts..

Artikel lezen

Ganzebord

29 september 2023

Ganzenbord spelen, maar dan anders dan anders. Deze keer een ganzenbord van het lichaam. Zo worden de lessen biologie nog eens leuk!

Artikel lezen

Selfieportret

27 september 2023

Trots op Kim Hoekman, Driestar Leiden, 1e prijs Selfieportret wedstrijd 2023 van Stichting De Nederlandse Portretprijs.  

Artikel lezen

School Community Building

6 september 2023

Op dinsdagochtend 5 september vertrokken de Leidse vmbo-gt3’ers richting de Ardennen. Daar aangekomen werden de leerlingen gedropt en legden ze de laatste zestien kilometer te voet af. Op basis van een kaart en kompas moesten zij zelf de overnachtingsplek vinden. Daar wachtte een heerlijke maaltijd, waarna ze vervolgens zelf de tenten op gingen bouwen. De komende drie dagen staan in het teken van samenwerken, hulp vragen, doorzetten, je verantwoordelijk weten, samen de eindstreep halen. Dat geldt niet alleen bij survivalactiviteiten deze dagen, maar bij de rest van hun schoolloopbaan richting het examen.

Artikel lezen

Brugklassers Leiden op kamp

29 augustus 2023

Op maandag 28 augustus vertrokken de brugklassers Driestar Leiden op de fiets naar Ter Aar. De sfeer zat er gelijk al goed in. Dag 1 was in ieder geval geslaagd.

Artikel lezen