Ganzebord

29 september 2023

Ganzenbord spelen, maar dan anders dan anders. Deze keer een ganzenbord van het lichaam. Zo worden de lessen biologie nog eens leuk!

Artikel lezen

Selfieportret

27 september 2023

Trots op Kim Hoekman, Driestar Leiden, 1e prijs Selfieportret wedstrijd 2023 van Stichting De Nederlandse Portretprijs.  

Artikel lezen

School Community Building

6 september 2023

Op dinsdagochtend 5 september vertrokken de Leidse vmbo-gt3’ers richting de Ardennen. Daar aangekomen werden de leerlingen gedropt en legden ze de laatste zestien kilometer te voet af. Op basis van een kaart en kompas moesten zij zelf de overnachtingsplek vinden. Daar wachtte een heerlijke maaltijd, waarna ze vervolgens zelf de tenten op gingen bouwen. De komende drie dagen staan in het teken van samenwerken, hulp vragen, doorzetten, je verantwoordelijk weten, samen de eindstreep halen. Dat geldt niet alleen bij survivalactiviteiten deze dagen, maar bij de rest van hun schoolloopbaan richting het examen.

Artikel lezen

Brugklassers Leiden op kamp

29 augustus 2023

Op maandag 28 augustus vertrokken de brugklassers Driestar Leiden op de fiets naar Ter Aar. De sfeer zat er gelijk al goed in. Dag 1 was in ieder geval geslaagd.

Artikel lezen

Start bovenbouw vwo

25 augustus 2023

Eindelijk is het zover! De eerste groep vwo-4 leerlingen in Leiden kan nu de schoolloopbaan vervolgen in Leiden. Nadat Driestar Leiden in 2020 eerst toestemming kreeg om een havo bovenbouw te starten, kwam daar eind 2022 ook de licentie bij voor een vwo-4 en 5 (vwo-6 volgen de leerlingen in Gouda). Er is de afgelopen periode hard gewerkt door docenten om een goede start in vwo-4 te kunnen hebben. De eerste groep leerlingen startte deze week. En dat verdient een taartje!

Artikel lezen

Introductie brugklassen

23 augustus 2023

Brugklassers Leiden hadden een sportief introductieprogramma onder leiding van de mentor.

Artikel lezen

Diploma uitreiking

21 augustus 2023

Nog even terugblikken op de diploma uitreiking van juli jl. Wat een blije gezichten! Het gaat jullie goed.

Artikel lezen

Openingsbijeenkomst

14 augustus 2023

Maandagavond 21 augustus is de openingsbijeenkomst voor het nieuwe schooljaar. In diverse kerken in de regio zal er een bijeenkomst worden georganiseerd om Gods zegen voor het nieuwe cursusjaar te vragen. Wij nodigen u van harte uit om deze avond bij te wonen met uw kind(eren). De bijeenkomsten starten om 19.45 uur. De bijeenkomsten vinden in de onderstaande kerken plaats: Bodegraven                Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente, Dronensingel 2 Gouda                         Hervormde Kerk (Pauluskerk), Van Hogendorpplein 2 (leerlingen en ouders met achternaam beginnend met de letter a t/m g uit de regio Gouda) Gouda                         Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente, Nieuwe Gouwe Oostzijde 2b (leerlingen en ouders met achternaam beginnend...

Artikel lezen

Leerlingen vmbo-3 bezoeken museum Voorlinden

20 juni 2023

Het zwembad heeft een dubbele bodem, je kan eronder en dan lijkt het of je zwemt.

Artikel lezen

Klimeiland

20 juni 2023

Brugklassen Leiden waren afgelopen maandag in het Klimpark bij recreatiepark Vlietland voor een dagje klimmen en klauteren.

Artikel lezen

Geslaagd

19 juni 2023

Geslaagd! Feestvreugde vanmiddag in Leiden.   Gefeliciteerd als je geslaagd bent! Sterkte als dat (nog) niet zo is. De geslaagden vind je op onze website: https://www.driestarwartburg.nl/driestar-leiden/geslaagden-leiden-22-23/  

Artikel lezen

In Leiden bakte 1BKGT1 vandaag heerlijke pizza’s 🍕

15 juni 2023

🍕De pizza’s vielen goed in de smaak  🍕  

Artikel lezen

Groep 7 op bezoek – Challenge

7 juni 2023

Groep 7 leerlingen waren op dinsdag 6 juni op bezoek in Leiden. Deze leerlingen werden uitgedaagd in onderdelen voor kunst, sport en techniek, de Challenge en er was heerlijk ijs.

Artikel lezen

ZOA Uganda reis – 5

7 juni 2023

Vandaag in Uganda… De groep ging op safari. En… je zal in je huisje op het resort maar bezoek van een aap krijgen… Lees er meer over in de blog: https://ugandareiszoa2023.blogspot.com/2023/06/broodje-aap-verhaal.html?m=1 PS Foto’s van de safari volgen.

Artikel lezen

ZOA Uganda reis – 4

7 juni 2023

In Uganda beleeft de groep de ene geweldige dag na de andere. In dit bericht geven we jullie een kleine sfeerimpressie. Voor het hele verhaal adviseren we je om vooral de blog te lezen die de leerlingen en Driestarmedewerkers met elkaar bijhouden: https://ugandareiszoa2023.blogspot.com/?m=1 Zaterdag was voor één van de leerlingen wel een heel bijzondere dag, Madeleine was jarig. Een once in a lifetime ervaring om ín Uganda op je verjaardag toegezongen te worden.

Artikel lezen

Gala vmbo-gt en havo

5 juni 2023

In de eerste week van juni vond het gala plaats voor de examenleerlingen van vmbo-gt en havo.

Artikel lezen

Schoolkamp lwoo in Noorden

5 juni 2023

De lwoo-klassen Leiden waren de eerste week van juni op kamp. In Noorden. Er stond ook een dagje poldersporten bij De Kwakel op het programma.

Artikel lezen

ZOA Uganda reis – 1

2 juni 2023

Het Uganda-avontuur van deze groep is begonnen. De groep is inmiddels aangekomen in Brussel voor de vlucht naar Entebbe. Gedurende de komende dagen houden we regelmatig op de hoogte.  

Artikel lezen

ZOA Uganda reis – 2

2 juni 2023

De groep Uganda-reizigers is gisteren na een voorspoedige reis aangekomen in het hotel in Entebbe. Vandaag is een reisdag. Het eindpunt is Arua in het noorden van Uganda.  

Artikel lezen

ZOA Uganda reis – 3

1 juni 2023

Gisteren was een lange reisdag in Uganda. Maar de eerste van de big five is gespot: de olifant. Vandaag staat in het teken van diverse bezoeken: het kantoor van ZOA Vluchtelingenzorg en een plaatselijke school. De leerlingen houden zelf een blog bij.

Artikel lezen

BigAirbag

10 mei 2023

Een impressie uit de gymzaal van Leiden. Onze nieuwste aanwinst, de BigAirbag, wordt goed benut!  

Artikel lezen

Verkeersdag

26 april 2023

Op woensdag 26 april hadden alle Leidse brugklassers verkeersdag met het nationale verkeerslab en Kruispunt. Ook volgden de leerlingen de workshop verkeer van Totally Traffic/Team Alert.

Artikel lezen

Les over de bescherming van schildpadden op Curacao

26 april 2023

Tijdens de PfL-week kregen de leerlingen van de Brugklassen en de tweede klassen een les van dhr. Ard Vreugdenhil over de stichting Sea Turtle Conservation Curacao.

Artikel lezen

In Parijs – examenreis vmbo gt en havo

26 april 2023

De 24-uurs examenreis. Op dinsdag 25 april waren de examenleerlingen van vmbo gt en havo en een aantal docenten in Parijs. Het was een geweldige en gezellige dag.

Artikel lezen

Bezoek Rijksmuseum Boerhaave

25 april 2023

Vanmiddag bezochten we met klas 1 hv Rijksmuseum Boerhaave. Wat een wonderlijke creatie is onze wereld! We kregen uitleg over bijzondere natuurkundige verschijnselen en de toepassing door de mens. Ook ‘speelden’ we met wiskunde, zoals het programma heette. Nathan van Eijk heeft een mooi patroon gevonden. Om God niet naar de kroon te steken is het afbeelden van dat wat op de aarde is, niet toegestaan en werden geometrische patronen de manier om te decoren.

Artikel lezen

Singelloop Leiden

25 april 2023

Op 21 april jl. deden we met een groepje leerlingen mee aan de singelloop in Leiden. Een 6,5 km loop langs de zeven singels in Leiden. We hadden een goede plek vooraan bij de start. Het was een erg gezellige loop met mooie resultaten!

Artikel lezen

H/V2 in gesprek over Pasen.

6 april 2023

H/V 2 in gesprek over Pasen bij station Leiden. Dat waren mooie gesprekken.

Artikel lezen

Leerlingen van lwoo 1 en 2 Leiden bezoeken het oorlogsmuseum in Medemblik

27 maart 2023

Lwoo 1+2 zijn op excursie geweest naar het oorlogsmuseum in Medemblik. Het was een geslaagde dag. Na een briefing gingen de leerlingen op 5 missies. Daarna werd aan de live ondervonden hoe het is om te hobbelen in een legertruck of te landen met een invasiebootje. Uiteindelijk kregen we allemaal de boodschap mee: onthoudt het goed… Vrijheid is niet goedkoop. Anderen hebben met hun leven daarvoor betaald. Herinner dat…

Artikel lezen

Bovenbouw VWO nu ook in Leiden.

23 maart 2023

Er wordt door de docenten hard gewerkt aan een mooie bovenbouw vwo voor leerlingen uit de Leidse regio. Deze leerlingen hoeven dan in klas 4 en 5 niet meer die lange reis naar Gouda te maken. Paaseitjes hielpen ook voor de werksfeer natuurlijk.

Artikel lezen

Leerlingen in Duitsland

13 maart 2023

Maandag 13 maart zijn de leerlingen uit clusters Duits (gt 4, H4 en H5) in Duitsland. Vanochtend hebben we het werelderfgoed Zeche Zollverein bezocht, dé industrie geschiedenis van het Ruhrgebied. Vanmiddag gaan de leerlingen de stad Düsseldorf in, waar onder andere geoefend wordt voor het mondeling.

Artikel lezen