Je voelt je snel thuis door je (junior)mentor

De overstap van groep acht naar het voortgezet onderwijs is best spannend. Gelukkig ben je niet de enige. Speciaal voor jou werken we op onze school daarom met juniormentoren. Leerlingen uit de bovenbouw zorgen ervoor dat jij je snel thuis voelt. Een juniormentor kan je bijvoorbeeld helpen met vragen over de school of huiswerk.

 

Naast de juniormentor is je mentor jouw eerste aanspreekpunt. Hij begeleidt een jaar lang de klas waarin je zit. Hij kan je met allerlei dingen helpen en vragen beantwoorden. Ook verzorgt hij bijvoorbeeld de administratie van cijfers en rapporten. Ook je ouders kunnen bij de mentor terecht met vragen.

Begeleiding en ondersteuning

Iedereen op het voortgezet onderwijs krijgt huiswerk. Dat is soms best even wennen. Natuurlijk praten we hierover tijdens een mentoruur. Kom je er niet uit? Dan is het mogelijk om huiswerkbegeleiding te krijgen. Ook geven we steunlessen voor Nederlands, Engels en wiskunde.

 

Soms komt het voor dat je extra begeleiding nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je dyslectisch bent, faalangst of examenvrees hebt of wilt werken aan je sociale vaardigheden. Op onze school kunnen we je hierin goed begeleiden en helpen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over begeleiding en ondersteuning? Bijvoorbeeld over de vertrouwenspersonen en de anti-pestcoördinator? Bekijk dan deze pagina in de schoolgids.