Brighton

15 april 2024

BRIGHTON // Tto havo- en vwo-1 heeft een topweek in Engeland. Woensdag was de groep in Brighton, één van de bekendste badplaatsen van Engeland.  

Artikel lezen

Uitwisseling Hongarije

15 april 2024

H3h1t is op uitwisseling in Hongarije, Budapest Baàr Madas. De week begon met een ontvangst op school. Dinsdag stond Budapest op het programma. Woensdag bezocht de groep het kasteel in Viségrad.

Artikel lezen

Update Berlijn – vwo 5

12 april 2024

Vwo-5 was deze week in Berlijn. Op het programma stond onder andere bezoek aan de Stasi gevangenis Hohenschonhausen met een rondleiding door een ervaringsdeskundige. De groep ontdekte Berlijn op de fiets. Op grote hoogte was het genieten van de zon. En het was ook tijd voor fotosessies.  

Artikel lezen

Gillingham havo 4

12 april 2024

Havo-4 van Driestar Gouda zit deze week in Gillingham. En daar is het goed toeven. De foto’s spreken voor zich.

Artikel lezen

Uitwisseling Hongarije

11 april 2024

UITWISSELING // Havo-4 is op uitwisseling in Pécs in Hongarije. De eerst kennismaking met de lokale cultuur zit er inmiddels op.

Artikel lezen

Berlijn

10 april 2024

BERLIJN // Vwo-5 Driestar Gouda vertrok maandagmorgen vroeg richting Berlijn. Deze eerste dag stonden onder andere de ‘oude grensovergang’ en Sanssouci bij Berlijn op het programma. Aan het eind van de dag was het koffers pakken uit de bus en op weg naar de gastgezinnen.

Artikel lezen

PfL-week

10 april 2024

INTERACTIEF // De eerste dagen van de PfL-week Driestar Gouda havo & vwo onderbouw zitten er op. Afgelopen maandag waren de leerlinge druk met GlobalandIXL. Een interactief burgerschapsproject over mondiale en maatschappelijke vraagstukken. Via creatieve spellen verdienen de groepen geld, dat ze kunnen inzetten om hun land te verbeteren

Artikel lezen

BURGERSCHAP

8 april 2024

Je inzetten voor de stad Gouda. Ieder jaar doen vele bovenbouwleerlingen van de havo en het vwo dat door mee te doen aan het project Real Stars. Daarbij lopen ze elke week een middag stage bij een maatschappelijke organisatie en maken zo het verschil. Bijvoorbeeld Wout-Jan, Aron en Timon. Zij werkten voor de Instagrampagina van Samen voor Goud, de stichting die Real Stars organiseert.   Klik op onderstaande afbeelding voor de video!

Artikel lezen

Dag van de Franse Taal

25 maart 2024

Donderdag 21 maart was het de Dag van de Franse Taal op Driestar Gouda. In meerdere klassen is tijdens de les Frans extra aandacht besteed aan de positie van het Frans in de wereld. Ook zijn er quizzen gedaan en was er een kledingwedstrijd. De leerling die volgens de docent het meest typisch Frans gekleed was, kreeg een leuk prijsje.  Kortom, het was ‘un grand succès’. Vive la langue française ! 

Artikel lezen

Kangoeroewedstrijd

22 maart 2024

Donderdag 21 maart vond de jaarlijkse Kangoeroewedstrijd plaats. Dit is een wedstrijd waarvoor weinig kennis, maar veel wiskundige creativiteit nodig is. Uit de hele school deden leerlingen mee. In de collegezaal van Bèta puzzelden de leerlingen individueel en in de twee aula’s werd er door duo’s ook hard samen aan de opgaven gewerkt.  Na de meivakantie krijgen we te horen wie er in de prijzen zijn gevallen.

Artikel lezen

De Uithof

21 maart 2024

DE UITHOF // Leerlingen havo-4 BSM waren vrijdag een dag in @deuithof in Den Haag. Op het programma stonden schaatsen en klimmen. En verder is zo’n dag ook gewoon erg gezellig. 😀

Artikel lezen

Expositie mediatheek Boekenweek

21 maart 2024

Deze week is het Boekenweek! Het thema dit jaar is: Bij ons in de familie. In mediatheek Zèta is een een tentoonstelling gemaakt bij de Boekenweek.  

Artikel lezen

Lenteconcert 22 maart

19 maart 2024

Op vrijdagavond 22 maart verzorgen de leerlingen uit de onderbouw en bovenbouw van Havo en Vwo een lenteconcert in de St Jan in Gouda. Op het programma staan koorstukken uit de negentiende, twintigste en eenentwintigste eeuw; de stijlen variëren van heel klassiek tot heel modern. Ook zullen de twee schoolorkesten optreden. Tenslotte krijgt de finale van het driestarconcours een plek in het programma: drie leerlingen die als winnaars uit de voorrondes zijn gekomen, zullen hun stuk uitvoeren en een jury zal de drie prijzen verdelen. Dit jaar gaan we luisteren naar Florianne van Ginkel (zang), Sara Oskamp en Ruth Lindeman (cello en harp) en Gerrinda de Ruijter (panfluit). We kijken uit naar een schitterende en enerverende avond! Het concert begint om 20:00, de toegang is gratis, er wordt gecollecteerd voor Woord en Daad.  U bent van harte welkom! Mocht u niet aanwezig kunnen zijn: u kunt via de onderstaande link via de livestream meegenieten.

Artikel lezen

Eindexamenexpositie Havo 5 en Lyceum 6

11 maart 2024

Van D.V. 15 maart t/m 27 maart zullen 50 leerlingen van Havo 5 en Lyceum 6 hun werkstukken aan een groter publiek laten zien door middel van de eindexamenexpositie in Cultuurhuis de Garenspinnerij in Gouda. Dit jaar hebben de leerlingen gewerkt met het thema ‘P.O.V.’. Dit betekend: ‘Point Of View’, ofwel gezichtspunt, perspectief. Een term die online veel gebruikt wordt, voornamelijk door jongeren.  Vanuit dit thema zijn de leerlingen hun eigen zoektocht begonnen naar een verbeelding hiervan. Dit heeft geresulteerd in een grote diversiteit aan invalshoeken, materialen en technieken. De expositie geeft een zeer gevarieerd beeld van de talenten van deze leerlingen. Welkom! Cultuurhuis Garenspinnerij Turfsingel 34, Gouda

Artikel lezen

Wiskunde Olympiade

1 maart 2024

In januari hebben ruim dertig leerlingen uit de onder- en bovenbouw van havo vwo meegedaan aan de wiskunde olympiade. Elf van deze leerlingen scoorden zo hoog dat ze door mogen naar de tweede ronde. Dit jaar heeft onze school ook de onderbouwprijs gewonnen. Dat betekent dat onze onderbouwleerlingen het beste resultaat hebben geleverd van alle scholen die meedoen. Een knappe prestatie dus!  

Artikel lezen

Gymnasiumdag

14 februari 2024

Op vrijdag 9 februari j.l. vond de jaarlijkse Gymnasiumdag plaats voor alle gymnasiumleerlingen van Driestar Gouda, Leiden en Lekkerkerk. Het doel van deze dag is het gymnasiumgevoel onder onze leerlingen te versterken. We hebben ons verdiept in de strijd tussen de Olympische goden en hun tegenstanders, de Giganten en Typhon. Via muziek, schilderijen, decor, toneel, gym en heerlijke taarten werd het thema verbeeld. De leerlingen werden opgedeeld in twee kampen die met elkaar de strijd aan gingen. De Olympiërs wonnen uiteindelijk. Hartelijk dank aan de leerlingen uit gymnasium 6 die deze dag hebben georganiseerd!

Artikel lezen

PWS vwo6

14 februari 2024

Afgelopen vrijdag presenteerden de leerlingen van vwo6 hun profielwerkstuk. Er werden interessante onderwerpen gepresenteerd.

Artikel lezen

14 februari 2024

Team LegoBoss (2h2) behaalt de eerste plaats op de regiofinale Rijnmond voor de robotwedstrijd van de LegoLeague! Goed gedaan jongens en meiden!

Artikel lezen

Speuren naar sporen

9 februari 2024

DNA kan cruciaal zijn in rechtszaken. Denk aan de zaak Nicky Verstappen. Maar hoe werkt dat nu precies? De leerlingen van havo-4 volgden er een module over en moesten zelf een casus oplossen. Naar wie leidt het spoor? Isah-Lynn en Nynke nemen je mee in hun zoektocht.  

Artikel lezen

Winnaars Kraak de Code

2 februari 2024

Op de Open Dag konden er verschillende puzzels en opdrachten gemaakt worden waardoor de code gekraakt kon worden met kans op een nieuwe schooltas. We feliciteren Suzanne, Rhodé en Jasmijn. Jullie hebben de code gekraakt! We zien jullie graag komend schooljaar met jullie nieuwe tas op school!

Artikel lezen

Open dag Gouda havo vwo

31 januari 2024

Bedankt voor uw komst! // Zaterdag 27 januari jl. was de open dag in Gouda. We hopen dat u een goed beeld van onze school hebt gekregen. Heeft u nog vragen of heeft u de open dag gemist en wilt u graag alsnog kennismaken? Neem dan contact op met onze school (via Naar de brugklas – Driestar Gouda havo vwo (driestarwartburg.nl) We zien uw zoon of dochter in het nieuwe schooljaar graag terug in één van onze brugklassen!

Artikel lezen

Team Lego Boss mag naar Rotterdam!

18 januari 2024

LEGO //Dinsdag was de Lego League selectiewedstrijd! De Goudse leerlingen van klas 2h2 hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de First Lego League (FLL). Dit is een robotwedstrijd, waarbij ook een innovatieproject gerealiseerd is. Eén van de drie teams mag naar de regiowedstrijd in Rotterdam. Gisteren werd bekend dat team Lego Boss naar Rotterdam mag! Complimenten voor alle drie de teams. Klasse wat jullie neergezet hebben.    

Artikel lezen

Traditie

12 januari 2024

Iedere leerling of oud-leerling van de Driestar weet het: als het vriest, moet je bij de vijver op het plein in Gouda zijn. Een mooie vervanger van de mobiele telefoon in de pauze 😊.  

Artikel lezen

De oliebollenbakkers van 2023

22 december 2023

Voor iedere leerling van Driestar Gouda zijn er twee verse oliebollen.😋 Wat een samenbindende en gezellige activiteit. Iedereen heel erg bedankt! 👍🏻En een eervolle vermelding voor de bedenkers: Guido Bakker en Maarten Boertje. 👌🏻 De oliebollenbakkers van 2023. Voor iedere leerling van Driestar Gouda zijn er twee verse oliebollen.😋 Wat een samenbindende en gezellige activiteit. Iedereen heel erg bedankt! 👍🏻En een eervolle vermelding voor de bedenkers: Guido Bakker en Maarten Boertje. 👌🏻

Artikel lezen

Oliebollen!

21 december 2023

OLIEBOLLEN // Vanmorgen was het vroeg dag in Gouda. Docenten bakken vandaag maar liefst 6.000 oliebollen. De opbrengst komt ten goede aan @sStichting Ontmoeting. En het goede nieuws is: jullie mogen de oliebollen morgen opeten! Eet smakelijk. 😋

Artikel lezen

Brugklasleerlingen TTO brengen een bezoek aan Wereldmuseum Leiden

15 december 2023

De brugklasleerlingen TTO brachten een bezoek aan Wereldmuseum Leiden. Tijdens dit bezoek kregen de leerlingen djembé les! Kijk en geniet mee!

Artikel lezen

Delf diplomauitreiking 2023

13 december 2023

Marthe Heemskerk, Reinier de Koeijer, Joël de Wit en Simon van Zeelst uit L6 behaalden hun DELF (Diplôme d’Etudes en Langue Française) diploma voor Frans! Ze deden examen in 3 onderdelen op school (luisteren, lezen en schrijven) en voor het mondeling gingen ze naar Amsterdam. Het is een internationaal erkend diploma. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Artikel lezen

Uitwisseling met Zuid-Afrika

1 december 2023

Gisteren kwamen er zeventien leerlingen en twee docenten na een lange reis aan uit Zuid-Afrika! De leerlingen uit vwo gaven ze een warm welkom door verse pannenkoeken te bakken! Vandaag op pad in de kaasstad van Nederland!  

Artikel lezen

Adventsconcert 1 december

1 december 2023

Vrijdag 1 december a.s. staat ons jaarlijkse adventsconcert weer op het programma. Veel van onze Havo- en Vwo-leerlingen uit de onderbouw en bovenbouw zullen de Kerstboodschap dan zingend brengen in de Sint Jan. Henri Adema en Leendert Verduijn leiden het onderbouwkoor, Annette van Dooijeweert leidt het onderbouworkest, Leendert Verduijn bespeelt het hoofdorgel en Cornelis van Dis en Marijne van Olst leiden het bovenbouwkoor en -orkest. Het is een mooie gelegenheid om de leerlingen eens op een andere manier te ontmoeten. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is vrij. Er wordt gecollecteerd voor ZOA.  Mocht je het concert niet live kunnen bijwonen, dan kan het concert ook online worden gevolgd. Zie de link hieronder.  

Artikel lezen

DNA forensisch onderzoek

30 november 2023

Masterstudenten Forensic Science verzorgden een 3-uur durend onderzoek voor 4vwo NLT leerlingen. De leerlingen hielden zich onder andere bezig met het isoleren van DNA. Ook werden er met forensisch licht speeksel en/of bloedsporen op een bivakmuts zichtbaar gemaakt.  

Artikel lezen