Bereikbaarheid in verband met de zomervakantie

11 juli 2024

De school is gesloten vanaf vrijdag 12 juli, 12.00 t/m vrijdag 16 augustus. In deze weken zijn wij telefonisch niet bereikbaar. In dringende gevallen kunt u contact met ons zoeken via infogouda@driestarwartburg.nl / infoleiden@driestarwartburg.nl / infolekkerkerk@driestarwartburg.nl. Vanaf D.V. maandag 19 augustus, 8.00 uur staan wij u telefonisch weer graag te woord.  

Artikel lezen

Zonnebloemen!

10 juli 2024

Pfl uitdaging ‘wie kweekt de hoogste zonnebloem’. De winnaar is Belle,  klas h1v5

Artikel lezen

Goethe Certificaat

10 juli 2024

Leerlingen van Vwo-4 (en 5) kregen afgelopen maandag hun Goethe Certificaat! Het laat zien dat zij het Duits op B1 niveau beheersen. Een prachtig resultaat waar deze ‘Schüler und Schülerinnen’ dit hele schooljaar o.l.v. mevrouw Zwijnenburg en Schakel hard voor gewerkt hebben. Glückwunsch!  

Artikel lezen

EEN DAG IN ZÈTA

1 juli 2024

EEN DAG IN ZÈTA // Derdejaars opgelet! Ga je volgend jaar naar de bovenbouw havo of vwo? Dan moet je deze video kijken. De leerlingen Janienke Schroten, Walter de Jong en Sam Thorn nemen je een dag mee in Zèta en praten je bij over de overstap van Bèta naar Zèta.

Artikel lezen

School gesloten op woensdag 26 juni

25 juni 2024

In verband met het jaarlijkse personeelsuitje is de school op woensdag 26 juni de hele dag gesloten. Op donderdag 27 juni is de school vanaf 07.45 uur weer telefonisch bereikbaar.

Artikel lezen

GESLAAGD

12 juni 2024

GESLAAGD // Feest bij Driestar Gouda! Vandaag is een bijzondere dag. Het overgrote deel van de examenklasleerlingen is geslaagd voor het examen. We feliciteren hen van harte met het behalen van het diploma. In deze felicitatie betrekken wij graag hun ouder(s)/verzorger(s) en onze collega’s. We zijn dankbaar dat voor velen de studie nu al op een positieve wijze afgerond mag worden. Wij wensen de leerlingen die herexamens gaan doen veel sterkte en succes bij de voorbereiding erop en het afleggen ervan.

Artikel lezen

Schoolreis 1havo en 1vwo

27 mei 2024

Op dinsdag 21 mei hadden de leerlingen uit de 1e klas havo en vwo schoolreis. Ze bezochten Fun Forest in Rotterdam en Amsterdam.

Artikel lezen

Schoolsluiting

26 april 2024

In verband met de meivakantie is de school gesloten van maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei a.s. In zeer dringende gevallen kunt u contact opnemen met de locatiedirectie.

Artikel lezen

Valencia

25 april 2024

Leerlingen met Spaans in hun pakket waren onlangs op uitwisseling in het zonnige Valencia. Dat was genieten voor deze Goudse leerlingen vwo-4 en -5. ☀️🌴

Artikel lezen

Gala havo 5

25 april 2024

Nog even nagenieten van het gala van havo 5!

Artikel lezen

Gala vwo-6

18 april 2024

Afgelopen dinsdag was het zover! Het gala van vwo-6. Kijk en geniet mee!

Artikel lezen

Romeins koken

17 april 2024

Op dinsdag 2 april j.l. hebben de leerlingen van gymnasium 3 Romeinse gerechten gekookt in de keuken van Gamma. Vooraf hadden we ons verdiept in een verzameling Romeinse recepten die uit de Oudheid is overgeleverd, het zogenaamde kookboek van Apicius. Dit kookboek bevat veel dingen die wij nu nog eten, maar ook ingrediënten die wij niet kennen of die ons doen griezelen: van kruiden zoals duivelsdrek, sumak en wijnruit tot muizen, fijngemalen hersenen en gevulde varkensbaarmoeder. De gerechten die we zelf gingen maken, waren gelukkig niet zo buitenissig. We maakten sesamkoekjes met honing, wentelteefjes, gehaktballetjes, pizza, ham in deegkorst en kip met lange peper. Na afloop hebben we elkaars gerechten geproefd. De kookles was een mooie gelegenheid om eens op een andere, meer praktische manier met de klassieken bezig te zijn. Dat smaakt naar meer, hoewel sommige Romeinse smaken voor ons toch wel erg wennen zijn…

Artikel lezen

Griekenland

17 april 2024

Leerlingen gymnasium-4 en -5 Driestar Gouda waren vorige week in het mooie en boeiende Griekenland. Op het programma stonden onder andere Athene, Korinthe, Delphi en Mycene.

Artikel lezen

Brighton

15 april 2024

BRIGHTON // Tto havo- en vwo-1 heeft een topweek in Engeland. Woensdag was de groep in Brighton, één van de bekendste badplaatsen van Engeland.  

Artikel lezen

Uitwisseling Hongarije

15 april 2024

H3h1t is op uitwisseling in Hongarije, Budapest Baàr Madas. De week begon met een ontvangst op school. Dinsdag stond Budapest op het programma. Woensdag bezocht de groep het kasteel in Viségrad.

Artikel lezen

Update Berlijn – vwo 5

12 april 2024

Vwo-5 was deze week in Berlijn. Op het programma stond onder andere bezoek aan de Stasi gevangenis Hohenschonhausen met een rondleiding door een ervaringsdeskundige. De groep ontdekte Berlijn op de fiets. Op grote hoogte was het genieten van de zon. En het was ook tijd voor fotosessies.  

Artikel lezen

Gillingham havo 4

12 april 2024

Havo-4 van Driestar Gouda zit deze week in Gillingham. En daar is het goed toeven. De foto’s spreken voor zich.

Artikel lezen

Uitwisseling Hongarije

11 april 2024

UITWISSELING // Havo-4 is op uitwisseling in Pécs in Hongarije. De eerst kennismaking met de lokale cultuur zit er inmiddels op.

Artikel lezen

Berlijn

10 april 2024

BERLIJN // Vwo-5 Driestar Gouda vertrok maandagmorgen vroeg richting Berlijn. Deze eerste dag stonden onder andere de ‘oude grensovergang’ en Sanssouci bij Berlijn op het programma. Aan het eind van de dag was het koffers pakken uit de bus en op weg naar de gastgezinnen.

Artikel lezen

PfL-week

10 april 2024

INTERACTIEF // De eerste dagen van de PfL-week Driestar Gouda havo & vwo onderbouw zitten er op. Afgelopen maandag waren de leerlinge druk met GlobalandIXL. Een interactief burgerschapsproject over mondiale en maatschappelijke vraagstukken. Via creatieve spellen verdienen de groepen geld, dat ze kunnen inzetten om hun land te verbeteren

Artikel lezen

BURGERSCHAP

8 april 2024

Je inzetten voor de stad Gouda. Ieder jaar doen vele bovenbouwleerlingen van de havo en het vwo dat door mee te doen aan het project Real Stars. Daarbij lopen ze elke week een middag stage bij een maatschappelijke organisatie en maken zo het verschil. Bijvoorbeeld Wout-Jan, Aron en Timon. Zij werkten voor de Instagrampagina van Samen voor Goud, de stichting die Real Stars organiseert.   Klik op onderstaande afbeelding voor de video!

Artikel lezen

Dag van de Franse Taal

25 maart 2024

Donderdag 21 maart was het de Dag van de Franse Taal op Driestar Gouda. In meerdere klassen is tijdens de les Frans extra aandacht besteed aan de positie van het Frans in de wereld. Ook zijn er quizzen gedaan en was er een kledingwedstrijd. De leerling die volgens de docent het meest typisch Frans gekleed was, kreeg een leuk prijsje.  Kortom, het was ‘un grand succès’. Vive la langue française ! 

Artikel lezen

Kangoeroewedstrijd

22 maart 2024

Donderdag 21 maart vond de jaarlijkse Kangoeroewedstrijd plaats. Dit is een wedstrijd waarvoor weinig kennis, maar veel wiskundige creativiteit nodig is. Uit de hele school deden leerlingen mee. In de collegezaal van Bèta puzzelden de leerlingen individueel en in de twee aula’s werd er door duo’s ook hard samen aan de opgaven gewerkt.  Na de meivakantie krijgen we te horen wie er in de prijzen zijn gevallen.

Artikel lezen

De Uithof

21 maart 2024

DE UITHOF // Leerlingen havo-4 BSM waren vrijdag een dag in @deuithof in Den Haag. Op het programma stonden schaatsen en klimmen. En verder is zo’n dag ook gewoon erg gezellig. 😀

Artikel lezen

Expositie mediatheek Boekenweek

21 maart 2024

Deze week is het Boekenweek! Het thema dit jaar is: Bij ons in de familie. In mediatheek Zèta is een een tentoonstelling gemaakt bij de Boekenweek.  

Artikel lezen

Lenteconcert 22 maart

19 maart 2024

Op vrijdagavond 22 maart verzorgen de leerlingen uit de onderbouw en bovenbouw van Havo en Vwo een lenteconcert in de St Jan in Gouda. Op het programma staan koorstukken uit de negentiende, twintigste en eenentwintigste eeuw; de stijlen variëren van heel klassiek tot heel modern. Ook zullen de twee schoolorkesten optreden. Tenslotte krijgt de finale van het driestarconcours een plek in het programma: drie leerlingen die als winnaars uit de voorrondes zijn gekomen, zullen hun stuk uitvoeren en een jury zal de drie prijzen verdelen. Dit jaar gaan we luisteren naar Florianne van Ginkel (zang), Sara Oskamp en Ruth Lindeman (cello en harp) en Gerrinda de Ruijter (panfluit). We kijken uit naar een schitterende en enerverende avond! Het concert begint om 20:00, de toegang is gratis, er wordt gecollecteerd voor Woord en Daad.  U bent van harte welkom! Mocht u niet aanwezig kunnen zijn: u kunt via de onderstaande link via de livestream meegenieten.

Artikel lezen

Eindexamenexpositie Havo 5 en Lyceum 6

11 maart 2024

Van D.V. 15 maart t/m 27 maart zullen 50 leerlingen van Havo 5 en Lyceum 6 hun werkstukken aan een groter publiek laten zien door middel van de eindexamenexpositie in Cultuurhuis de Garenspinnerij in Gouda. Dit jaar hebben de leerlingen gewerkt met het thema ‘P.O.V.’. Dit betekend: ‘Point Of View’, ofwel gezichtspunt, perspectief. Een term die online veel gebruikt wordt, voornamelijk door jongeren.  Vanuit dit thema zijn de leerlingen hun eigen zoektocht begonnen naar een verbeelding hiervan. Dit heeft geresulteerd in een grote diversiteit aan invalshoeken, materialen en technieken. De expositie geeft een zeer gevarieerd beeld van de talenten van deze leerlingen. Welkom! Cultuurhuis Garenspinnerij Turfsingel 34, Gouda

Artikel lezen

Wiskunde Olympiade

1 maart 2024

In januari hebben ruim dertig leerlingen uit de onder- en bovenbouw van havo vwo meegedaan aan de wiskunde olympiade. Elf van deze leerlingen scoorden zo hoog dat ze door mogen naar de tweede ronde. Dit jaar heeft onze school ook de onderbouwprijs gewonnen. Dat betekent dat onze onderbouwleerlingen het beste resultaat hebben geleverd van alle scholen die meedoen. Een knappe prestatie dus!  

Artikel lezen

Gymnasiumdag

14 februari 2024

Op vrijdag 9 februari j.l. vond de jaarlijkse Gymnasiumdag plaats voor alle gymnasiumleerlingen van Driestar Gouda, Leiden en Lekkerkerk. Het doel van deze dag is het gymnasiumgevoel onder onze leerlingen te versterken. We hebben ons verdiept in de strijd tussen de Olympische goden en hun tegenstanders, de Giganten en Typhon. Via muziek, schilderijen, decor, toneel, gym en heerlijke taarten werd het thema verbeeld. De leerlingen werden opgedeeld in twee kampen die met elkaar de strijd aan gingen. De Olympiërs wonnen uiteindelijk. Hartelijk dank aan de leerlingen uit gymnasium 6 die deze dag hebben georganiseerd!

Artikel lezen

PWS vwo6

14 februari 2024

Afgelopen vrijdag presenteerden de leerlingen van vwo6 hun profielwerkstuk. Er werden interessante onderwerpen gepresenteerd.

Artikel lezen