RealStars markt!

14 september 2023

RealStars ging dinsdag 12 september weer van start! Meer dan 130 leerlingen bezochten de RealStars markt in de aula. 19 instanties boden superleuke projecten aan waar jongens en meiden zich kunnen inzetten voor vrijwillige maatschappelijke diensttijd in onze mooie stad Gouda. Samen voor Goud coördineert het geheel. Het was weer een feestje! 🎉🥳👌🏻😊

Artikel lezen

De eerste aardappels gerooid op het balkon van Bèta!

6 september 2023

De leerlingen van Eco-schools hebben samen met mevrouw Samaniego afgelopen jaar een groenvoorziening gerealiseerd op het balkon van Bèta. Vandaag konden de eerste echte Driestar-piepers worden geoogst! Zeg nou zelf, dat is toch een felicitatie waard? Eet smakelijk, jongens en meiden! 🥔🍟😋

Artikel lezen

Kamp havo en vwo 2

31 augustus 2023

KAMP//Vorige week gingen havo en vwo 2 op kamp naar Drenthe. Een groot succes! Kijk en geniet mee van de sfeerimpressie!

Artikel lezen

Kamp havo- en vwo-2

23 augustus 2023

Artikel lezen

Introductie brugklassen havo en vwo

22 augustus 2023

Elkaar leren kennen onder het genot van een patatje en een snack buiten op het plein.

Artikel lezen

Introductie havo en vwo 3

22 augustus 2023

Afdalen van gebouw Bèta en bolderen, de activiteiten op de introductiedag van de leerlingen van havo en vwo 3. Goed gedaan!

Artikel lezen

Openingsbijeenkomst

14 augustus 2023

Maandagavond 21 augustus is de openingsbijeenkomst voor het nieuwe schooljaar. In diverse kerken in de regio zal er een bijeenkomst worden georganiseerd om Gods zegen voor het nieuwe cursusjaar te vragen. Wij nodigen u van harte uit om deze avond bij te wonen met uw kind(eren). De bijeenkomsten starten om 19.45 uur. De bijeenkomsten vinden in de onderstaande kerken plaats:   Bodegraven                Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente, Dronensingel 2 Gouda                         Hervormde Kerk (Pauluskerk), Van Hogendorpplein 2 (leerlingen en ouders met achternaam beginnend met de letter a t/m g uit de regio Gouda) Gouda                         Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente, Nieuwe Gouwe Oostzijde 2b (leerlingen en ouders met achternaam beginnend met de letter h t/m z uit de regio Gouda) Lekkerkerk                 Hervormd Centrum ’t...

Artikel lezen

RealStars

5 juli 2023

Na een mooie presentatie ontvingen leerlingen uit klas 3 en 4 havo en vwo het Europese certificaat voor maatschappelijke diensttijd. Onder de naam ‘RealStars’ zetten zij zich met Samen voor Goud en lokale partners zo’n 80 uur in voor maatschappelijke projecten in en rond de stad Gouda. Heel goed gedaan, jongens en meiden!  

Artikel lezen

Certificaat Eco-schools

16 juni 2023

Vandaag ontvingen we het bronzen certificaat van Eco-schools. Leerlingen en docenten zetten zich in voor een duurzame en groene school. Of het nu gaat om een daktuin, gescheiden afval inzamelen of lessen over duurzaamheid, er worden echt mooie stappen gezet. Van harte gefeliciteerd!

Artikel lezen

ZOA Uganda reis – 5

16 juni 2023

Vandaag in Uganda… De groep ging op safari. En… je zal in je huisje op het resort maar bezoek van een aap krijgen… Lees er meer over in de blog: https://ugandareiszoa2023.blogspot.com/2023/06/broodje-aap-verhaal.html?m=1 PS Foto’s van de safari volgen.

Artikel lezen

ZOA Uganda reis – 4

7 juni 2023

In Uganda beleeft de groep de ene geweldige dag na de andere. In dit bericht geven we jullie een kleine sfeerimpressie. Voor het hele verhaal adviseren we je om vooral de blog te lezen die de leerlingen en Driestarmedewerkers met elkaar bijhouden: https://ugandareiszoa2023.blogspot.com/?m=1 Zaterdag was voor één van de leerlingen wel een heel bijzondere dag, Madeleine was jarig. Een once in a lifetime ervaring om ín Uganda op je verjaardag toegezongen te worden.

Artikel lezen

Schoolreis Fun Forest 1e klassen vwo

5 juni 2023

Op woensdag 31 mei hadden de 1e klassen vwo schoolreis naar Fun Forest.

Artikel lezen

Schoolreis Oisterwijk Adventures

5 juni 2023

Op woensdag 31 mei zijn alle 2 klassen havo op schoolreis geweest naar Oisterwijk Adventures.

Artikel lezen

ZOA Uganda reis – 3

2 juni 2023

Gisteren was een lange reisdag in Uganda. Maar de eerste van de big five is gespot: de olifant. Vandaag staat in het teken van diverse bezoeken: het kantoor van ZOA Vluchtelingenzorg en een plaatselijke school. De leerlingen houden zelf een blog bij

Artikel lezen

ZOA Uganda reis – 2

2 juni 2023

De groep Uganda-reizigers is gisteren na een voorspoedige reis aangekomen in het hotel in Entebbe. Vandaag is een reisdag. Het eindpunt is Arua in het noorden van Uganda.  

Artikel lezen

ZOA Uganda reis – 1

2 juni 2023

Het Uganda-avontuur van deze groep is begonnen. De groep is inmiddels aangekomen in Brussel voor de vlucht naar Entebbe. Gedurende de komende dagen houden we regelmatig op de hoogte.  

Artikel lezen

NK debatteren Driestar Debating Society

22 mei 2023

Driestar Debating Society nam deel aan het NK debatteren. De debatclub eindigde niet in de top drie, maar zette wel een fantastische prestatie neer. Goed gedaan jongens en meiden! 👌

Artikel lezen

Bezoek universiteit van Göttingen

10 mei 2023

Voor het 13de jaar zijn 16 geïnteresseerde 5v leerlingen met Dees & Keijzer naar de Universiteit van Göttingen. Drie dagen verdiepen zij zich in golven, moleculen waarmee je stoffen kunt kleuren. Ook zagen zij hoe fotosynthese precies werkt.

Artikel lezen

Deelname debatclub aan het Benelux-toernooi

10 mei 2023

21 april heeft de debatclub van de bovenbouw havo/vwo meegedaan aan een Benelux-toernooi in Woerden. Hier is het Lagerhuisteam derde geworden. Ze gingen zonder trofee naar huis, maar na het hertellen van de punten wordt de derde prijs alsnog opgestuurd.

Artikel lezen

Terugblik gala vwo6

10 mei 2023

Wat een leuke avond was het gala van vwo 6! Kijk en geniet mee!

Artikel lezen

Gala havo 5

10 mei 2023

Een kleine terugblik op het gala van havo 5! Een prachtige avond met mooie jurken, stoere pakken en blinkende auto’s!

Artikel lezen

Workshop Jiu jitsu.

26 april 2023

Derdeklassers havo & vwo volgden tijdens de PfL-week een workshop Jiu jitsu.

Artikel lezen

Rondleiding museum Gouda

26 april 2023

De leerlingen van hv1 kregen deze week een rondleiding in museum Gouda.

Artikel lezen

Graffiti workshop en Engelstalige workshop

26 april 2023

De leerlingen van hv3 volgden een graffiti workshop. Geniet mee van de leuke resultaten!

Artikel lezen

Bezoek aan de TU Delft

26 april 2023

Dinsdag 25 april brachten de 2e klassers een bezoek aan de TU Delft. Hierbij een impressie van dit bezoek.

Artikel lezen

CITO-vragen

26 april 2023

Naast alle leuke en interessante activiteiten die er zijn deze week, wordt er ook nog serieus gewerkt. Gisteren bogen de onderbouwleerlingen havo & vwo zich over de CITO-vragen.

Artikel lezen

Uitwisseling Hagen – Duitsland

24 april 2023

Klas 3v1t is op uitwisseling in Hagen, Duitsland. De groep heeft al heel wat activiteiten met elkaar ondernomen: Mijnmuseum Bergbau in Bochum, grotexcursie in Ennepetal, beklimming van de Dom in Keulen en genieten 😋 in het chocolademuseum in Keulen.

Artikel lezen

Bezoek taalschool Bournemouth

24 april 2023

Klas 2h1t en 2v1t zijn naar een taalschool in Bournemouth geweest. In de ochtend volgden ze lessen en ’s middags was er tijd om de omgeving te verkennen. Donderdag bezochten ze Londen. Het was een mooie week!

Artikel lezen

3i Award

24 april 2023

Op 19 april 2023 vond de Instruct Informatica Inspiratiedag plaats in Utrecht. Informatica docenten uit het hele land kwamen daar samen om zich te laten informeren en inspireren. Vast onderdeel van de Inspiratiedag is de uitreiking van de 3i Award. De 3i Award gaat jaarlijks naar het beste profielwerkstuk (havo- of vwo), met een belangrijke informatica-component. Voorafgaand zijn leerlingen door de vakjury genomineerd, waaronder Arco Lugthart van het Driestar College Gouda. De genomineerde leerlingen presenteerden hun PWS tijdens de pauzes aan de docenten. 5e prijs 3i Award Arco Lugthart kreeg de 5e prijs overhandigd voor zijn PWS Toekomstige computers. Zijn docent is dhr. Gijssen. Dit zei de vakjury over het PWS: In dit PWS wordt er...

Artikel lezen

Bezoek Van Ree accountants

20 april 2023

Woensdag 19 april zijn de leerlingen uit L5 en L6 die interesse hebben in accountancy op bezoek geweest bij Van Ree accountants in Alphen aan den Rijn. Hier hebben de leerlingen meer te horen gekregen over de werkzaamheden van een accountant en hoe hun werkdagen eruitzien.

Artikel lezen