PrO: leren door te doen

Vind je het moeilijk om te leren? Dan is PrO (Praktijkonderwijs) misschien wat voor jou. In het PrO ben je veel met je handen bezig. Je gaat bijvoorbeeld veel op stage. Ook leer je hoe je later met mensen omgaat in het werk en hoe je zelfstandig in het leven kan staan. Hieronder kun je meer lezen over het Praktijkonderwijs.

Vmbo: de juiste balans

Werk je graag met je handen én je hoofd? Dan past het vmbo bij jou. Binnen het vmbo kun je kiezen hoeveel theorie je wilt en hoeveel praktijk. Aan het eind van het brugklasjaar kijken we naar welk niveau je kunt doorstromen.

Altijd een niveau dat bij jou past

Wil je meer informatie over het Praktijkonderwijs en het vmbo? Klik dan op de kopjes hieronder en er verschijnt meer informatie. Succes!

PrO: leren door te doen

Vind je het moeilijk om te leren? Dan is PrO (Praktijkonderwijs) misschien wat voor jou. In het PrO ben je veel met je handen bezig. Je krijgt vakken als tuinieren, techniek en huishoudkunde. Ook doe je ervaring op in een lokaal met een winkelhoek, een magazijnhoek, een administratiehoek en een planten- en dierenhoek.

Aan de slag

Je leert hoe je later met mensen omgaat in het werk en hoe je zelfstandig in het leven kan staan. En we weten hoe jij het beste leert, door het te doen! Dus je gaat veel stagelopen! In het laatste jaar gaan we met je op zoek naar werk. Op dat moment ben je van school en werk je echt in een bedrijf. Na het derde en vierde leerjaar kijken we of je misschien naar de Entreeopleiding kunt. Als dat lukt, ga je met een diploma van school.

In klas 3 en 4 ga je aan de slag met dat wat je echt leuk vindt en wat bij je past. Daarom kies je een sector. De theorie bestaat voor een deel uit algemene vakken, en voor een deel uit vakken die bij je gekozen sector passen. Natuurlijk breng je al die kennis in de praktijk tijdens de praktijklessen. Je bereidt je hiermee voor op het mbo of je toekomstige beroep. Je mentor en decaan helpen je hierbij.

Fijne schooltijd

Het PrO heeft een eigen plekje in het gebouw Gamma met een eigen schoolplein met een mooi uitzicht! We willen dat jij een fijne schooltijd hebt op Driestar Gouda!

Meer informatie

Wil je meer weten over het Praktijkonderwijs? Neem dan contact op met de heer L. van der Ham, directeur of mevrouw C. Bij de Vaate-Bestman, afdelingsleider PrO. Je kunt ook kijken in de online schoolgids.

Vmbo: de juiste balans

Werk je graag met je handen én je hoofd? Dan past het vmbo bij jou. Binnen het vmbo kun je kiezen hoeveel theorie je wilt en hoeveel praktijk. Gelukkig hoef je dat niet meteen te beslissen. In het eerste jaar volg je eerst één van de brugklassen:

• vmbo basis-lwoo
  • vmbo basis
  • vmbo kader
  • vmbo gt (gemengd theoretisch)

Hoeveel praktijk wil jij?

Aan het eind van het brugklasjaar kijken we naar welk niveau je kunt doorstromen. Het vmbo duurt vier jaar en bestaat uit vier verschillende leerwegen (van veel doen tot veel leren):

• basisberoepsgericht (ongeveer 14 uur praktijk)
  • kaderberoepsgericht (ongeveer 12 uur praktijk)
  • gemengd (ongeveer 3-5 uur praktijk)
  • theoretisch (geen praktijk, alleen in de vierde klas)

Kies een profiel dat bij je past!

In klas 3 en 4 ga je aan de slag met dat wat je echt leuk vindt en wat bij je past. Daarom kies je een profiel. De theorie bestaat voor een deel uit algemene vakken, en voor een deel uit vakken die bij je gekozen profiel passen. Natuurlijk breng je al die kennis in de praktijk tijdens de praktijklessen. Je bereidt je hiermee voor op het mbo of je toekomstige beroep. Je mentor en decaan helpen je hierbij!

Je kunt kiezen uit de profielen:

• Bouwen, Wonen & Interieur;
  • Produceren, Installeren & Energie;
  • Economie en Ondernemen;
  • Zorg & Welzijn.

Wil je alles weten over het vmbo? Lees nog veel meer in de online schoolgids!

Met elkaar de diepte in

Bij ons op school krijg je alle ruimte om jezelf te verdiepen. Naast het standaard lesprogramma organiseren we bijvoorbeeld excursies, schoolreisjes en werkweken. Ook geven we extra aandacht aan wiskunde, Nederlands en Engels. Bovendien ga je lekker veel op stage. Genoeg onderwijsvormen, niveaus en aanvullingen om uit te kiezen dus! Waar zien we jou volgend jaar?

Leerlingen computer Driestar Gouda Driestar-Wartburg

Goede kwaliteit merk je aan de sfeer

Je komt op school om wat te leren. Daar horen goede resultaten bij. Daarom vinden wij kwaliteit erg belangrijk. Voor ons is dat meer dan cijfers alleen. Ook gaat dit verder dan dat we alleen aan de wettelijke eisen willen voldoen. Voor ons betekent kwaliteit dat ons onderwijs goed aansluit bij onze missie en visie. Natuurlijk gaat het daarbij om de christelijke identiteit van het onderwijs. Maar ook bijvoorbeeld om de goede sfeer op school en de tevredenheid van ouders en leerlingen.

Daarnaast meten we de kwaliteit van ons onderwijs. We werken hiervoor met een kwaliteitssysteem. De uitkomsten van bijvoorbeeld gesprekken, enquêtes en onderzoeken worden in dit systeem verwerkt. De uitkomsten gebruiken we om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Onderwijsinspectie

De onderwijsinspectie controleert de kwaliteit van het onderwijs. De resultaten van deze controles worden vastgelegd in rapporten en kwaliteitskaarten. Onze scholen scoren in vergelijking met andere scholen goed op leerlingzorg, de sfeer op school, de begeleiding van leerlingen en onderwijstijd.

Ook brengt de inspectie de doorstroom van leerlingen in kaart. Hierin kun je zien hoeveel leerlingen zonder vertraging doorstromen naar het volgende leerjaar. Ook zie je hoeveel leerlingen blijven zitten of op een ander niveau terechtkomen.

Vergelijken op scholen op de kaart

De kwaliteit van onze school kun je vergelijken met de kwaliteit van andere scholen. Dit kun je doen op scholenopdekaart. Elk jaar leveren we hiervoor actuele gegevens aan.