Een verslag van de afscheidsdag van vwo 6:

 

Met heel vwo 6 naar Parijs. Dat is nog niet eerder gebeurd in de geschiedenis van de Guido. Omdat deze leerlingen in de coronatijd geen enkele buitenlandervaring hebben gehad, hebben de leerlingen het idee om dit met elkaar te gaan doen. Een leuk idee, maar hoe geef je dat vorm als je met 100 man bij elkaar wilt blijven? Volgens de leerlingen moet dat allemaal geen probleem zijn.

 

Zo gaan we 25 april ’s nachts om 3 uur met twee bussen onderweg naar Parijs. We arriveren rond 9.30 uur in de morgen bij de Sacré-Coeur, de prachtige witte basiliek op de heuvel Montmartre.

 

Na een stevige beklimming lopen we de schilderachtige wijk Place du Tertre in. Het weer is gelukkig erg goed. Daar zijn we dankbaar voor. Na een uurtje ‘chillen’ in deze wijk gaan we richting de metro. En jawel, met 100 man tegelijk de metro in lukte ons gewoon. Dankzij een geweldig stel leerlingen dat weet wat ze op het goede moment moet doen.

 

 

Aangekomen bij de Arc de Triomphe hebben we een prachtig zicht op de Champs Elysees en aan de andere kant kijken we richting la Défense. We lopen richting het Louvre waarna de leerlingen zelf de kans hebben nog een deel van de stad te verkennen. ’s Avonds om 21 uur rijden we moe en voldaan de stad uit.

 

Wat was het mooi om elkaar eens op een andere manier te zien en te spreken. We kijken met dankbaarheid terug op deze mooie reis.