Stijn van Waveren wint vijfde prijs 3i Award

26 april 2024

Op 10 april was de uitreiking van de 3i Awards 2024 tijdens de Informatica Inspiratiedag in Utrecht. De genomineerde leerlingen presenteerden hun profielwerkstuk aan de aanwezige informatica docenten.

Artikel lezen

School sluit om 12.00 uur i.v.m. weersomstandigheden!

2 november 2023

Vanwege het slechte weer en de te verwachten code oranje, sluit de school vandaag om 12.00 uur. Toetsen die voor 12.00 uur beginnen en doorlopen tot na 12.00 uur gaan ook niet door. Programma’s in het kader van de Bresweken, die in de ochtend beginnen en tot uiterlijk 13.00 uur doorlopen, gaan wel door en zullen om 12.00 uur afgerond worden. Alle programma’s die langer doorlopen als 13.00 uur, worden geannuleerd. Het programma m.b.t. ontdeklessen voor leerlingen van de basisschool gaat niet door. Dit besluit is genomen om de veiligheid van onze leerlingen en docenten.

Artikel lezen

Werkweek Israël – ze zijn geland!

11 oktober 2023

Wij zijn dankbaar om te melden dat de groep leerlingen en docenten, die vandaag terugvlogen met een repatriëringsvlucht, veilig zijn geland in Eindhoven. Het was een intensieve tijd voor de groep en alle betrokkenen om hen heen. Voor aankomende periode ligt de focus op rust en herstel voor leerlingen en collega’s. Nazorg krijgt hierin een rol. Alle dank aan de God Die onze groep veilig thuis heeft gebracht.

Artikel lezen

Werkweek Israël – update situatie

10 oktober 2023

We zijn erg dankbaar dat de regering heeft toegezegd aanstaande woensdag een militair vliegtuig naar Israël te sturen om Nederlanders op te halen. Ook onze leerlingen en collega’s hopen met dit vliegtuig naar huis terug te komen. We danken boven alles de Heere onze God en zien biddend op naar Hem Die ons leven bestuurt en van Wie wij het in alles mogen verwachten. We vragen iedereen met ons mee te bidden om een behouden thuiskomst.  

Artikel lezen

Werkweek Israël – update situatie

9 oktober 2023

Onderstaand bericht is gedeeld met onze ouders, leerlingen en collega’s:   Beste leerlingen, ouders/verzorgers en collega’s,   Zoals jullie wellicht al hebben vernomen bevinden zich momenteel twee groepen leerlingen en collega’s van onze school in Israël. Zij zijn daar sinds afgelopen donderdag in verband met de werkweek. De verschrikkelijke gebeurtenissen die zich zaterdagochtend volkomen onverwacht in het land hebben voltrokken hebben op ons allen diepe indruk gemaakt. Op dit moment zijn onze leerlingen en collega’s op een veilige plaats. Als school hebben wij een crisismanagementteam gevormd dat als doel heeft om de leerlingen en collega’s op veilige wijze zo snel als mogelijk uit Israël te laten vertrekken. We staan hiervoor in nauw contact met de Nederlandse...

Artikel lezen

Openingsbijeenkomt

15 augustus 2023

Maandagavond 21 augustus is de openingsbijeenkomst voor het nieuwe schooljaar om Gods zegen te vragen voor het nieuwe cursusjaar. Wij nodigen u van harte uit om deze avond bij te wonen met uw kind(eren). Meer informatie over de collectes kunt u hier vinden.   De bijeenkomst start om 19.30 uur in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente (Eben Haëzerkerk) te Alblasserdam, Plantageweg 172.

Artikel lezen

Programma laatste schoolweken cursus 2022/2023 en start nieuwe cursus 2023/2024

19 juni 2023

De planning voor de laatste schoolweken van cursusjaar 2022-2023 en voor de start van het cursusjaar 2023-2024 is hieronder te vinden.

Artikel lezen

Sportdag voor leerlingen van de Petrus Datheenschool

16 juni 2023

Op vrijdag 16 juni hebben de BSM-leerlingen van havo 4 een sportdag georganiseerd voor de leerlingen van de Petrus Datheenschool. De sportdag werd gehouden op het sportveld buiten en in de sporthal binnen.

Artikel lezen

Afscheidsdag examenklassen mavo, havo en vwo

26 april 2023

Op 25 april was de afscheidsdag voor de examenklassen mavo, havo en vwo. Alle klassen zijn een dag naar Parijs geweest. Het zijn mooie en fijne reizen geweest.

Artikel lezen

Beginnende ondernemingen en op bezoek bij de Kamer van Koophandel

14 april 2023

Onze achtste IBC-groep is enthousiast van start gegaan!   Op donderdag 13 april stonden middag en avond in het teken van de beginnende ondernemingen. In de middag werden we verwacht bij de Kamer van Koophandel.

Artikel lezen

De pracht van poëzie

14 april 2023

Eén van de meest bijzondere onderdelen van het vak Nederlands is voor mij poëzie. Het lezen, begrijpen en schrijven van gedichten is een vak op zich – en veel leerlingen vinden dit moeilijk of saai. Of allebei. In veel lesmethodes wordt poëzie niet uitgebreid aangeboden en als het je als docent persoonlijk niet ligt, schuift het gemakkelijk naar de achtergrond. Gelukkig stonden alle onderbouwklassen op de Guido bewust stil bij gedichten tijdens de Nationale Poëzieweken en zodoende proefden toch heel veel leerlingen poëzie.

Artikel lezen

Watersnoodrampproject havo 3

11 april 2023

‘Mevrouw, mag ik mijn oma dan interviewen?’ Een jongen stelde die vraag tijdens de introductie van het Watersnoodrampproject van havo 3 in de afgelopen Bresweek.

Artikel lezen

Naar onze partnerschool Alfa&Omega in Dénia – 3to1

6 april 2023

Afgelopen maart zijn wij met onze klas (3to1) een week naar Dénia geweest. We gingen naar onze partnerschool Alfa&Omega, waar Spaanse leerlingen in de leeftijd van 1-16 jaar naar school gaan.   Het was een hele mooie campus met klaslokalen, een kantine waar we ’s middags met zijn allen lunchten, maar ook een gymzaal, voetbalveld en een zwembad. Waar we zelfs nog aan het eind van de dag in gezwommen hebben!  

Artikel lezen

Excursie mavo 2 naar het Depot Boijmans van Beuningen

6 april 2023

Op een mooie dag in de bresweek van april vertrokken twee mavo-2-klassen sportief op de fiets richting het grote spiegelende gebouw in het centrum van Rotterdam – het Depot van Museum Boijmans van Beuningen.   De docenten moesten zich in het zweet werken om de elektrische fietsen bij te houden, maar gelukkig belandde iedereen uiteindelijk heelhuids bij het Depot. In het Depot ligt de kunstverzameling van Museum Boijmans van Beuningen opgeslagen, zolang de voorwerpen niet tentoongesteld worden. Daar gingen we door één van de goed verborgen ingangen naar binnen en werden we verwelkomd door enthousiaste medewerkers.

Artikel lezen

Gedragsonderzoek Diergaarde Blijdorp door mavo 3

5 april 2023

“Is er een rangorde af te lezen uit het gedrag van de gorilla?” of “Hoe vaak vertonen de giraffen groepsgedrag?”   Dergelijke vragen stelden leerlingen uit 3 mavo op woensdag 5 april in Blijdorp. Met 37 leerlingen deden we gedragsonderzoek in de Diergaarde. Dit in het kader van praktisch onderzoek bij biologie, nadat het lesonderdeel “Gedrag” in de theorieles is behandeld.

Artikel lezen

Museumliefde

30 maart 2023

  Of er vandaag weer brugklassen naar het museum gingen? Jazeker! Maar weinig kinderen worden met vanzelve museumliefde geboren, dat moet een beetje gekweekt worden. En dat nemen we als school zeer serieus!  

Artikel lezen

Guido Junior

17 maart 2023

Donderdag 16 maart was het zover: de eerste middag van het Guido Junior Project! Dit project is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken. Hiermee verbreden én verdiepen ze hun kennis onder leiding van een vakdocent.

Artikel lezen

Beroepencarrousel Maasstad Ziekenhuis

10 maart 2023

Op 9 maart jl. namen 30 leerlingen uit de klassen mavo 3 / havo 3 deel aan een beroepencarrousel in het Maasstad Ziekenhuis. Dit betrof leerlingen die de profielen Zorg en Welzijn of Natuur en Gezondheid hadden gekozen.

Artikel lezen

Themamorgen ‘In het spoor van de Herder’ havo-5

7 maart 2023

Op maandagochtend 6 maart was ds. R. de Jong al vroeg onderweg van Urk naar Rotterdam. Hij zou spreken op de themamorgen voor havo 5 over ‘In het spoor van de Herder’. Deze themamorgen is georganiseerd met het oog op de overstap van reformatorisch onderwijs naar een veelal seculiere leer-/werkomgeving.

Artikel lezen

Themadag ‘Kies bewust’ mavo-4

7 maart 2023

Op maandag 6 maart had mavo 4 geen les, maar vulden we de dag op een andere manier in. Tijdens het ochtendprogramma kwamen er twee sprekers.

Artikel lezen

Beroepsstage havo-4

23 februari 2023

In het afgelopen schooljaar heb ik de opdracht gekregen om een beroepsmatige stage uit te voeren. In december en januari heb ik met veel plezier stage gelopen in de makelaardij.

Artikel lezen

Messiah scratch

22 februari 2023

Een concert is nooit verkeerd, maar de Messiah scratch in Leiden spant toch echt de kroon! Op de vroege ochtend van vrijdag 17 februari reisden verschillende leerlingen van 5vwo ook dit jaar weer af naar de sleutelstad. Na corona kon dit event eindelijk weer op de traditionele manier plaatsvinden.

Artikel lezen

Maskerade mavo-3

21 februari 2023

Afgelopen weken hebben we bij handvaardigheid hard gewerkt aan onze eerste PTA-opdracht. Geïnspireerd door de Venetiaanse traditie van maskerades zijn we aan de slag gegaan met het thema ‘Dromen, wie of wat zou je willen zijn?’. Na brainstormen, ontwerptekeningen en beeldend onderzoek zijn we aan de slag gegaan met het maken van ons eigen gipsmasker. 

Artikel lezen

Warme Truiendag

17 februari 2023

We kijken terug op een geslaagde dag! Op vrijdag 10 februari ging de kachel uit en de meeste leerlingen en docenten kwamen in een warme trui naar school.

Artikel lezen

Muziekavond over oorlog en vrede

13 februari 2023

D.V. 23 maart wordt er een muziekavond georganiseerd door de muziekklas van 6 vwo. Dit wordt gezien als een soort eindproject, om het muziekjaar goed af te sluiten.   Het thema van de avond zal ‘oorlog en vrede’ zijn.  

Artikel lezen

Terugblik Open Avond 2023

2 februari 2023

Het was na twee jaren weer mogelijk om tijdens de Open Avond mensen in de school te ontvangen. Vroeg in de avond kwamen de eersten al binnen.

Artikel lezen

Guido Voorleeswedstrijd 2023

31 januari 2023

Ook dit schooljaar vond het prachtige evenement plaats: de Guido Voorleeswedstrijd! Al vijftien jaar wordt met veel enthousiasme en nauwe samenwerking tussen de sectie Nederlands en de mediatheek deze wedstrijd georganiseerd.

Artikel lezen

Kerstdiner voor de buurt

12 januari 2023

Op woensdagavond 14 december hebben verschillende ouderen uit Rotterdam genoten van een heerlijk kerstdiner in de aula van de Guido.

Artikel lezen

Project Alarmkastje mavo-2

10 januari 2023

Bij het vak natuurkunde/techniek stond er voor de klassen uit 2 mavo, in december 2022 (Bresweek 2), een werkstuk op het programma met als thema: “Alarmkastje”.

Artikel lezen

Kerstkaartenactie Frankrijk vwo 5

19 december 2022

In de weken voor kerst heeft vwo 5 in de les Frans bemoedigende teksten geschreven voor eenzame Franse ouderen in Aix-en-Provence. Dankzij Harriëtte Smit zijn we in contact gekomen met deze ouderen.  Ze waren zeer ontroerd en dankbaar voor de kaarten.

Artikel lezen