In de ochtend begonnen de bovenbouwleerlingen binnen met workshops en de kleuters begonnen buiten met de spelletjes. Na een heerlijke lunch werd dit ’s middags omgedraaid.

 

Er werden heel veel spelletjes gedaan, zoals voetbal, hindernisbaan, zaklopen, sponsloop en andere leuke spellen. Bij de workshops werd onder andere geklommen, trampoline gesprongen en gestoeid. Halverwege het middagprogramma werd er nog een heerlijk ijsje gegeten en daarna werden de laatste onderdelen gedaan.

 

 

Aan deze dag gingen heel wat voorbereidingen vooraf. Er is gestart met een bezoek van 3 leerlingen aan de basisschool. Het was een kennismakingsgesprek waarbij de leerlingen gevraagd hebben wat de bedoeling van de sportdag was.

 

Na dit bezoek hebben deze 3 leerlingen de opdracht gepresenteerd aan de klas, waarna de klas aan de slag kon. In twee groepen – voor groep 1-2 en voor groep 3-8 – werd de sportdag verder voorbereid, werden spelletjes bedacht, schema’s en plattegronden gemaakt en nog heel veel meer. Uiteindelijk maakten we met elkaar een prachtig draaiboek, waarin alles te vinden was wat nodig was voor deze dag.

 

 

Het was een geweldig leuke dag, de kinderen van de basisschool hebben ervan genoten, maar wij vonden het ook een hele leuke opdracht om te doen!

 

De BSM klas, g4h1