De 3i Award gaat jaarlijks naar het beste profielwerkstuk van havo- of vwo leerlingen met een belangrijke informatica- / ICT-component. Stijn van Waveren, havo 5 leerling van de Guido de Brès heeft met zijn PWS Plugcar de vijfde prijs gewonnen in deze competitie.

Lees hier het juryoordeel:

Hoewel er in dit PWS geen traditionele hoofd- en deelvragen heeft, wordt er wel degelijk een maatschappelijk relevante vraag beantwoord: wat voor informaticatoepassingen kun je allemaal bedenken voor een volkstuin?

 

Het moge duidelijk zijn dat Stijn hard heeft gewerkt aan de PlugCar, die wat hem betreft een eerste stap in deze richting zet. Deze robot, vergezeld met een app, helpt je bij het plaatsen van stekjes in de grond van een tuin. De robot ziet er netjes afgewerkt uit en de documentatie is zeer volledig. Er is geen literatuur gebruikt, maar dat maakt het project zeker niet minder leerzaam. De code die de robot en de app aansturen wordt uitgebreid besproken, en de lezer zou alles met minimale moeite na moeten kunnen doen – een belangrijke eigenschap van een goed onderzoek.

 

Al met al kunnen we stellen dat we te maken hebben met een mooi maakproduct dat goed in elkaar steekt. Een welverdiende vijfde plek voor Stijn!

Kijk voor alle winnaars op de 3i Award website. Klik hier voor foto’s van de Inspiratiedag en de prijsuitreiking.