De een met een nieuwsgierige blik, de ander keek wat gespannen. Het is niet niks om de overstap te gaan maken naar het voortgezet onderwijs. Gelukkig zat de stemming er goed in en was er veel te beleven. ‘Gewapend’ met het pogrammaboekje en een kaartje voor de ‘codekraker’ gingen velen door de school. Op diverse plekken was er belangrijke informatie op te halen, om zo de onderdelen van de code te verzamelen.

 

Onderweg was er een boel te beleven. Of het nu de demonstratie was van de capaciteit van een echte varkenslong, het maken van een robot, of de turnshow bij gym, het was allemaal interessant. Of wat te denken van de spreekwoordenspeurtocht? Op foto’s in de school waren docenten Nederlands te zien die een spreekwoord uitbeeldden. Bij de andere talen was er een heus wassenbeeldenmuseum, of waren er lekkere hapjes te vinden. Er werden ook lessen gegeven. Zo kon je o.a. Grieks, Engels, aardrijkskunde, tekenen en maatschappijleer volgen, maar ook een gymles, gegeven door leerlingen van de BSM(Bewegen, Sport en Maatschappij)-klas. Het is zomaar een greep uit de vele activiteiten.

Aan het einde van de avond gingen de toekomstige leerlingen met blije gezichten, een goed gevulde tas en een heleboel indrukken van hun toekomstige school naar huis.