Ieder jaar is het weer zo’n feest! Het bijzondere aan dit project is dat álle brugklasleerlingen deelnemen: tijdens de lessen Nederlands wordt in groepjes gelezen en vanuit die groepswinnaars wordt een klassenwinnaar gekozen. Een maand geleden was de halve finale, waar de negen klassenwinnaars streden voor een plekje in de grote finale.

 

 

Eind januari was het dan zover: vier leerlingen streden in de finale voor de felbegeerde titel ‘Voorleeswinnaar 2023’. Terwijl de vier finalisten gespannen en vol overgave hun fragment voorlazen op het podium, werd er geconcentreerd geluisterd door hun klasgenoten en beoordeelde de jury hun voorleeskunsten.

 

 

Hierna kwam het deskundig juryberaad. Terwijl zij zich bogen over het juryrapport, werd in de aula geluisterd naar een eeuwenoud verhaal over meneer Windstil.

 

 

En nu is de winnaar bekend: Rintse Tasma uit 1to1! Hij las een spannend fragment voor uit ‘Operatie Alef’ van Bert Wiersema. Met zijn heldere stem en pakkende intonatie mag Rintse zich nu officieel de winnaar noemen van de Guido Voorleeswedstrijd 2023!

Het evenement is binnen school afgelopen, maar we strijden verder in de Rotterdamse finale. Hier zal Rintse het opnemen tegen de winnaars van andere Rotterdamse scholen. We zijn trots op onze Guido-leerling en kijken uit naar een mooi vervolg.