Werkweek Ermelo (mavo 3)

Het was een super week. We hebben hele leuke en spannende dingen gedaan. Het was supergezellig met onze groep en we hebben heerlijk geslapen. We hebben tijdens deze week veel geleerd. Het klimmen was heel gaaf en soms ook wel spannend. De bonte avond was de leukste avond van de hele week. Daarnaast hebben we heerlijke maaltijden gegeten. De ervaringen waren geweldig. Ook hebben we veel lol gehad, veel gezongen en gesprongen. Af en toe moesten we even wat afreageren, maar dat hoort er allemaal bij.

Docenten, bedankt voor de leuke week!

Victoria Pickart en Eloise van Andel

Verblijf op Ameland (havo 4)

Haven van Nes, 20 oktober 2022

Het is vroeg in de morgen. De zon is al een tijdje op, maar hij heeft de Siberische kou die overal tussen probeert te komen nog niet verdreven. Hier op het open water heeft de wind nog meer vrij spel op je en die kans lijkt hij ook aardig te pakken. Het lijkt erop dat de wind onze botten van binnen wil bekijken.

 

Het jacht waar we ons op bevinden vecht zich door de wind hoog opgeworpen golven heen om ons een kijk van de dieren van dichterbij te geven. Hetzij dat de dieren boven of onder water leven, we gooien ze allemaal in dezelfde wiebelende bak achter op het schip en de diertjes hebben gelijk al een goede band met alle leerlingen. Nou ja, eerder de leerlingen met de waterdiertjes. Iedereen wil die beesten wel eens in z’n handen gehad hebben, wat waarschijnlijk tot grote spijt van die arme beesten is die net gehoopt hadden op een rustige winterslaap.

 

Een man die beter dan wij op de kou was voorbereid, vertelde ons van alles over de diertjes, die met angst om ieder moment de maag van een mens van binnen te kunnen zien in de bak zaten. Na een leuke en leerzame ochtend waren we weer terug in de veilige haven zonder genoten te hebben van iemand die zijn zeebenen nog niet helemaal onder controle had. Gelukkig hebben we een warm kamphuis dat op ons wacht – waar gelukkig niet echt aan de tegenwoordige energieprijzen gedacht wordt – om de bijna gevormde sneeuw uit onze kleren weg te branden.

 

Pieter Jan Bakker

Retourtje Overloon (vwo 4)

‘’Dames en heren, zou ik eventjes jullie aandacht mogen?’’ Slaapdronken kom ik overeind van de achterste bank. ‘’Kies allemaal een kamer en om 18 uur eten in de grote zaal’’. Meteen ben ik klaarwakker en ren richting een kamer waar al drie bedden bezet zijn, ik gooi mijn tas op bed en begin gelijk enthousiast te vertellen over de spellen die ik graag nog wil doen deze week. Enige tijd later klinkt een stem vanuit de grote zaal dat het eten klaar is.

 

Na een heerlijk zelfgemaakte wrap beginnen we met een potje UNO. Zo’n twee uur later worden we opnieuw geroepen, deze keer voor de Bijbelstudie. Na een inleiding over het thema ‘’liefde’’ gaan we nog eventjes in groepjes aan de slag om Bijbelteksten te zoeken die hier goed bij aansluiten. Na dit serieuze moment gaan we op tijd naar bed, morgen weer een dag.

 

Hoe kan dat?! Het is alweer vrijdag. Naast me hoor ik een stem die droog opmerkt ‘’De tijd gaat hard als je het gezellig hebt.’’ Ik moet zeggen dat ik hem daar wel gelijk in moet geven. Het waren een paar topdagen met een goede afwisseling tussen educatieve, sportieve en serieuze momenten. Echt een werkweek om nooit te vergeten, met topdocenten die een programma in elkaar hebben gedraaid dat perfect aansloot op onze leeftijdsgroep. Nu thuis lekker genieten van wat slaap die nog ingehaald moet worden.

 

Stef Kazen