Dankzij het enthousiasme van de voorlichters, de opkomst van de leerlingen/ouders en de fijne sfeer op de markt mogen we zeggen dat het een groot succes is geworden.

 

Dit jaar waren er naast de gebruikelijke deelnemers, zoals mbo-/hbo-scholen, universiteiten, politie, defensie, ziekenhuizen, zorginstellingen, accountantskantoren enzovoorts, voor het eerst ook vertegenwoordigers van instellingen voor het goede doel. Goed om in een beslissing voor een vervolgopleiding/-studie na te denken over de plaats waar je God en je naaste kunt dienen. Dat kan in een “gewoon” bedrijf, maar natuurlijk ook bij een instelling voor een goed doel, zoals Mercy Ships, Woord en Daad, Leger des Heils, Wycliffe of MAF.

 

Naast de rol van de organisatoren (de decanen) van deze avond was er ook een belangrijke rol weggelegd voor de leerlingen uit mavo 4, die deze avond een deel van hun maatschappelijke stage liepen. Denk dan aan het opbouwen en inrichten van de stands, het ontvangen en naar hun plaats brengen van de voorlichters en het helpen bij het dragen van de spullen enzovoorts.

 

Kortom, er was genoeg te doen en te beleven. We hopen dat deze avond de leerlingen meer zicht heeft gegeven op de mogelijkheden na het voorgezet onderwijs.