D.V. maandag 20 en dinsdag 21 november organiseren wij ontdeklessen voor leerlingen van groep 8. Wij vinden het leuk om de leerlingen alvast kennis te laten maken met onze school en dat zij zich kunnen oriënteren op het vmbo.

De voorlichtingsbijeenkomst, speciaal voor ouders en verzorgers, houden wij op D.V. dinsdag 21 november 2023.

Op de open dag zijn groep 8’ers en hun ouder(s) of verzorger(s) van harte welkom om onze school te bezoeken. We ontmoeten je graag op D.V. woensdag 17 januari 2024.

Aanmelden

Leuk dat je je wilt aanmelden bij Beroepencollege De Swaef. Je aanmelding voor komend schooljaar dient uiterlijk 1 april 2024 bij ons binnen te zijn. Aanmelden voor het instromen tijdens een lopend schooljaar kan altijd.

Onze school

Beroepencollege De Swaef is een gezellige school die in een oud gedeelte van Rotterdam staat. De school staat in een woonwijk, dichtbij het metro- en busstation, winkelcentrum Zuidplein en het Hoornbeeck College. Als school zijn we hierdoor ook onderdeel van de samenleving en doen we projecten met buurtbewoners. Ook gaan we op excursies, zoals naar het Maasstad Ziekenhuis en de Tweede Kamer. Je zit dus niet alleen op school, maar bent ook bezig als christen in de samenleving! Je kunt bij ons kiezen uit drie leerwegen van het vmbo: de basisberoepsgerichte leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg en de gemengde leerweg. Naast vmbo-g bieden we ook vmbo-g-Plus aan.

Beroepencollege De Swaef

Leren op het Beroepencollege is echt wat anders dan op andere vmbo-scholen. Vanaf de eerste dag ga je aan de slag in de praktijk! Je kunt bij ons kiezen uit drie technische profielen: Bouwen, Wonen en Interieur, Produceren, Installeren en Energie en Mobiliteit en Transport. Deze profielen worden gegeven in onze nieuwe techniekgang. Ook kun je kiezen voor de profielen Zorg en Welzijn en Economie en Ondernemen. In de eerste klas maak je kennis met al deze profielen. Waar kies jij voor? Kijk voor meer info over het Beroepencollege de video hierboven!

Neem een digitaal kijkje in onze school

Bekijk je nieuwe school in de 360 graden-tour. Klik daarvoor op de knop hieronder. Kijk goed rond, in de verschillende ruimten zijn letters verstopt. Weet jij de oplossing?