Weken boordevol activiteiten

Lessen zijn belangrijk en leuk, maar je leert ook van de activiteiten die we organiseren. Zo organiseren we projectweken en gaan we  op excursie bij bedrijven en organisaties zoals het Maasstad Ziekenhuis of de Tweede Kamer.

Waar veel leerlingen met plezier op terugkijken zijn de kampdagen. In de eerste drie jaar ga je een paar dagen op kamp. Eerst in Nederland, maar in het tweede jaar zelfs naar Londen in Engeland. In het derde en vierde jaar ga je ook 2 weken op stage.

Present in Rotterdam-Zuid

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Daarom willen we graag iets betekenen voor de buurt rondom de school. Regelmatig bieden we praktische hulp aan mensen die dat nodig hebben. Bijvoorbeeld door te helpen met het onderhoud van tuinen in de buurt, het repareren van fietsen en het doen van klusjes bij bewoners thuis. Ook nodigen we één keer in de vier weken de buurtbewoners uit om in ons restaurant ‘Heeren op Zuid’ een 3-gangen diner te komen gebruiken.

Leerling Beroepencollege De Swaef Driestar-Wartburg