Gala vmbo-bk zorg & welzijn

13 maart 2023

De leerlingen vmbo-bk hadden vrijdag 10 maart al hun laatste lesdag. Leerlingen zorg & welzijn sloten de dag af met een fantastische gala-avond.

Artikel lezen

Laatste lesdag

10 maart 2023

Leerlingen vmbo-bk hebben vandaag de laatste lesdag. Dit ziet er gezellig en fleurig uit, dames! En opruimen hoort er dan ook bij. Vanavond staat het gala en de afscheidsavond zorg & welzijn op het programma.  

Artikel lezen

Examen VCA

10 maart 2023

Klas 3 en 4 Techniek hebben in de pfl week het examen van vca gemaakt. Hierbij een geweldig resultaat. Slagingspercentage van 86%, gefeliciteerd toppers!

Artikel lezen

Leestoppers ontvangen VVV-cadeaukaart.

7 maart 2023

Ook dit jaar hebben wij als mediatheek weer 3 leestoppers! Deze keer zijn het : Thera van Harten, zij las 228 boeken het afgelopen jaar! Gevolgd door Martine Hogendoorn. Martine las 99 boeken in een half jaar, inmiddels zit zij in gebouw Zèta. Martine leest daar verder. Henrike Moree las ook 99 boeken. Deze drie meiden hebben inmiddels hun VVV-cadeaukaart, uitgereikt door Linda Heikamp, in ontvangst genomen. Bedankt meiden!

Artikel lezen

Lenteconcert

6 maart 2023

DV donderdag 16 maart is er een Lenteconcert in de St Janskerk te Gouda. Van harte welkom

Artikel lezen

Themadag Beloved

23 februari 2023

In de activiteitenweek had vmbo-gt2 een themadag BeLoved met een heuse escaperoom. Daarvoor moest er goed met elkaar samengewerkt worden.

Artikel lezen

Naar de Garenspinnerij….

23 februari 2023

Klas 1 vmbo gt was woensdag 22 februari op bezoek bij de Garenspinnerij waar diverse workshops gevolgd werden.  

Artikel lezen

Op bezoek bij de burgemeester

23 februari 2023

Onze leerlingen uit klas 3gt gingen op bezoek bij de burgemeester van Gouda.  

Artikel lezen

Vmbo-gt te gast bij Verdouw.

21 februari 2023

TECHNIEK // Brugklassers vmbo-gt waren vandaag te gast bij Verdouw. Deze excursie sluit mooi aan bij de lessen techniek. Bedankt voor de gastvrijheid!

Artikel lezen

Activiteitenweek

20 februari 2023

En ook in Gouda zijn er activiteiten deze week. Zo gingen de brugklassers vmbo-kader vandaag naar Diergaarde Blijdorp.

Artikel lezen

Project Aarde

15 februari 2023

De leerlingen van Delta T9 presenteren over hun project Aarde.

Artikel lezen

Voetbaltoernooi gt1

2 februari 2023

Actieve leerlingen uit gt1  tijdens het voetbaltoernooi.

Artikel lezen

Terugblik open dag

2 februari 2023

Hé groep 8’er, wat leuk dat je 28 januari jl. onze gast was op de open dag. We hopen dat je samen met je ouder of verzorger een goed beeld hebt gekregen van Driestar Gouda vmbo & PrO. Wil je nog meer weten? Neem dan contact op met één van de adjunct-directeuren brugklas. De contactgegevens vind je op https://www.driestarwartburg.nl/driestar-gouda-provmbo/naar-de-brugklas/. We zien je graag terug als leerling! Aanmelden kan digitaal op onze website (https://www.driestarwartburg.nl/organisatie/toelating-en-aanmelding/).  

Artikel lezen

Wat betekent kerst voor jou?

23 december 2022

Leerlingen van vmbo-kader 1 en 2 gingen aan de slag met de vraag “Wat betekent kerst voor jou?’. Wat hoopvol zijn deze jongeren. Uitziende naar Zijn komst.  

Artikel lezen

Onderweg naar kerst!!

22 december 2022

Met handgemaakte kerstkaarten, zelf gebakken cakes en een kaars gingen onze tweedeklas leerlingen Praktijkonderwijs op weg naar de Ronssehof. Het doel: licht verspreiden onderweg naar kerst!!

Artikel lezen

Traktatie

5 december 2022

Vandaag een traktatie, een pakje chocomelk en speculaaspop voor de leerlingen en de collega’s. Dat is zo van lieverlee een échte Driestartraditie geworden.

Artikel lezen

Terugblik open lesmiddag groep 8

1 december 2022

Een tweede groep leerlingen groep 8 waren onze gast en volgden drie lessen. We zien jullie graag terug op de open dag op 28 januari 2023!

Artikel lezen

Burgerschap

22 november 2022

Leerlingen vmbo-kader2 gingen aan de slag voor het vak burgerschap. Ze dachten na over burgerschap en wat het volgens hen betekent. Daarna sloegen ze aan het schilderen en verwerkten in hun schilderij hun mening of boodschap.

Artikel lezen

Open lesmiddag 1 Driestar Gouda 17 november 2022

18 november 2022

Vandaag bezochten meer dan 400 groep 8’ers Driestar Gouda voor een eerste kennismaking met de middelbare school. Op 29 november ontvangen we nog zo’n groep. Super leuk dat jullie er waren!   Voor jullie ouders zijn er op 23 en 24 november voorlichtingsavonden. Meer info vind je op de pagina: Naar de brugklas.

Artikel lezen

Informatie voorlichtingsavond

15 november 2022

Op de voorlichtingsavonden geven we ouder(s)/verzorger(s) van groep 8-leerlingen informatie over de school en de onderwijsvarianten. Deze avond is dan ook alleen voor ouder(s)/verzorgers(s).

Artikel lezen

Adventsconcert Driestar Gouda in de St. Janskerk

11 november 2022

Donderdag 1 december a.s. staat ons jaarlijkse adventsconcert weer op het programma. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is vrij. Er wordt gecollecteerd voor ZOA. Hartelijk welkom!

Artikel lezen

Voorleeswedstrijd PrO-klassen

1 november 2022

Artikel lezen

Speciale muziekochtend en aandacht voor burgerschap

28 oktober 2022

Muziekmorgen   Van de week hebben de leerlingen van klas 1 van basiskader van alles geleerd over verschillende soorten muziek op een speciale muziekochtend. Ze zijn aan de slag gegaan met violen, altviolen, trompetten, hoornen en nog veel meer instrumenten. Daarnaast was er voldoende tijd om even lekker te...

Artikel lezen

De ZOA-lessenmarathon

21 oktober 2022

Op 20 en 21 oktober kwamen alle derde klassers in actie tijdens de lessenmarathon. Dankzij de fantastische inzet van onze leerlingen en docenten haalden we maar liefst € 143.007,27 op. Opnieuw een recordopbrengst!   Het geld zal ingezet worden om het onderwijs in Uganda nog meer te verbeteren. Namens jullie leeftijdsgenoten in...

Artikel lezen

Kunst in Gouda

Kunst, puzzels en andere activiteiten voor brugklassers

15 oktober 2022

Artikel lezen