Zaalvoetbaltoernooi – Olympic Moves

22 maart 2024

Vrijdag 22 maart hebben we het zaalvoetbaltoernooi gehad van Olympic moves klas 3/4. De jongens zijn door naar de finale en de meiden zijn 2e geworden. Gefeliciteerd met dit behaalde succes.

Artikel lezen

Een les gezondheidszorg op Hoornbeeck

22 maart 2024

Deze week hebben de leerlingen van zorg en welzijn klas 3  een les gekregen gezondheidszorg op het Hoornbeeck van oud-leerlingen van Driestar Gouda.

Artikel lezen

Lenteconcert 22 maart

21 maart 2024

Op vrijdagavond 22 maart verzorgen de leerlingen uit de onderbouw en bovenbouw van Havo en Vwo een lenteconcert in de St Jan in Gouda. Op het programma staan koorstukken uit de negentiende, twintigste en eenentwintigste eeuw; de stijlen variëren van heel klassiek tot heel modern. Ook zullen de twee schoolorkesten optreden. Tenslotte krijgt de finale van het driestarconcours een plek in het programma: drie leerlingen die als winnaars uit de voorrondes zijn gekomen, zullen hun stuk uitvoeren en een jury zal de drie prijzen verdelen. Dit jaar gaan we luisteren naar Florianne van Ginkel (zang), Sara Oskamp en Ruth Lindeman (cello en harp) en Gerrinda de Ruijter (panfluit). We kijken uit naar een schitterende en enerverende avond! Het concert begint om 20:00, de toegang is gratis, er wordt gecollecteerd voor Woord en Daad.   U bent van harte welkom! Mocht u niet aanwezig kunnen zijn: u kunt via de onderstaande link via de livestream meegenieten.

Artikel lezen

Excursie kader klas 3 Leiden

15 maart 2024

Met onze 3e klas kader leerlingen bezochten we het Boerhaave museum in Leiden. De excursie paste mooi bij het keuzedeel over gezondheidszorg waar deze leerlingen voor hebben gekozen.

Artikel lezen

Laatste lesdag vmbo bk 4 zorg en welzijn

15 maart 2024

Een gezellige, laatste schooldag voor onze zorg en welzijn leerlingen. We wensen jullie succes met de voorbereidingen op jullie examens.

Artikel lezen

Christelijke boekenweek 13-23 maart

15 maart 2024

2 van onze 3 leestoppers! Samen hebben deze meiden het afgelopen jaar 538 boeken gelezen. Zij kregen voor dit resultaat een VVV-bon. Sta jij er volgend jaar bij ?!

Artikel lezen

Feestelijke opening

8 maart 2024

Een heerlijk lentezonnetje, een plein vol enthousiaste leerlingen en de start van een prachtig maatschappelijk initiatief. Wat wil je nog meer? Het was gisteren, 7 maart, een perfecte dag voor de opening van het horecapunt van Brownies&downieS op ons schoolplein. Daarbij werden de Goudse wethouder Anna van Popering-Kalkman en ons CvB-lid Leendert van Wezel goed geholpen! Bekijk hier de beelden. Zie jij jezelf?

Artikel lezen

VCA examen basis

6 maart 2024

Dit jaar hebben we met alle klassen basis en kader-techniek + 3 leerlingen PrO met keuzevak bouwtechniek de cursus VCA basis gedaan. Aan het eind van de cursus is hier examen in gedaan. Maar liefst 75% van de leerlingen is geslaagd en hebben hiermee het officiële VCA diploma basis behaald, wat 10 jaar geldig is. De cursus is afgenomen bij VGM BOX https://www.vca-cursus.com/en begeleid door de docenten van het Driestar Gouda. Dit betrof een goede samenwerking met goede adviezen. De leerlingen hebben de maanden januari en februari wekelijks een aantal uren op school geoefend en ook voor thuis hadden ze huiswerk. Eind februari hebben ze nog twee dagdelen cursus gehad van VGM BOX, waarna het examen volgde. Op de foto hebben de leerlingen van PrO zojuist hun diploma uitgereikt gekregen. Een ontzettend positieve ervaring waar iedereen trots op is!

Artikel lezen

Experience Lab

4 maart 2024

Vmbo-bk3 zorg & welzijn was in het experience lab in Gouda. Een nadere kennismaking met de zorgtechnologie. Wat een ongekende mogelijkheden zijn er.

Artikel lezen

Israël

29 februari 2024

Eén van de thema’s tijdens de PfL-week in gebouw Gamma voor de vakantie was: Israël. Onder leiding van mevrouw Blok zong de groep Israëlische liederen. We luisterden onder andere naar een presentatie en deden ons tegoed aan Israëlische lekkernijen.  

Artikel lezen

Veiligheidsdag voor leerlingen GT

16 februari 2024

Leerlingen uit GT1 en GT3 hadden vandaag een Veiligheidsdag met medewerking van Politie Rotterdam, de Ambulance, Expert brandbeveiliging en Nationaal Verkeerslab.

Artikel lezen

Muziekdag klas 1

16 februari 2024

Vrijdag 16 februari heeft klas 1 basis en kader een muziekdag gehad in het kader van de PfL week. In de Garenspinnerij in Gouda volgen we negen verschillende workshops.  

Artikel lezen

Stolpersteine wandeling Gouda met PrO leerlingen

15 februari 2024

Op verkenning in Gouda met onze PrO leerlingen. Stolpersteine zijn betonnen blokjes van 10 bij 10 met bovenop een messing plaatje. In elke plaatje staan een naam, geboortejaar, sterfdatum en sterfplek van een slachtoffer van het nazi-regime.  Gouda gedenkt de 390 vermoorde Goudse Joden door elk van hen in de stoep voor het huis waar zij hebben gewoond een Stolperstein te laten plaatsen. Hier staan we stil bij het Joodse poortje.

Artikel lezen

Examens EHBO: klas 4 bk

15 februari 2024

De week voor de voorjaarsvakantie stond voor de leerlingen vmbo-bk4 in het teken van het EHBO-examen. Het slagingspercentage lag op ruim 90%! Dit is PfL, prepared for life, bij uitstek! Goed gedaan jongens en meiden!

Artikel lezen

Klas 4 E&O bij stichting CRR

15 februari 2024

Klas 4 E&O steekt de handen uit de mouwen bij stichting CRR

Artikel lezen

GT 1 bezoekt Verdouw Bouwproducten

14 februari 2024

Klas gt 1 ging op excursie naar Verdouw Bouwproducten. In de gymzaal speelden ze een potje lasergamen.

Artikel lezen

Excursie klas 3 BWI

12 februari 2024

De leerlingen van de 3e klas BWI basis en kader zijn op maandag 12 februari bij de leerlingbouwplaats van De Vries en Verburg in Stolwijk op bezoek geweest. Dit is best wel bijzonder omdat we als Driestar-BWI afdeling mede partner van dit bouwwerk zijn. Dat houdt in dat wij alle werkzaamheden ook via de webcam in de les kunnen volgen. Verder bezitten we op school de planning en veel andere documenten van dit bouwwerk zodat het voor de leerlingen best interessant is.

Artikel lezen

PfL week – taaldorp in kader klas 2

12 februari 2024

In deze activiteitenweek trapten klas 2 kader af met het taaldorp

Artikel lezen

2gt1 op pad voor aardrijkskunde

8 februari 2024

In weer en wind op pad voor aardrijkskunde. Een interessante les door de docent De Bode.

Artikel lezen

LO 2 organiseert voetbaltoernooi

8 februari 2024

Een superleuk voetbaltoernooi georganiseerd door onze LO 2 leerlingen voor de tweede klassers.

Artikel lezen

Winnaars Kraak de Code

2 februari 2024

Op de Open Dag konden er verschillende puzzels en opdrachten gemaakt worden waardoor de code gekraakt kon worden met kans op een nieuwe schooltas. We feliciteren Suzanne, Rhodé en Jasmijn. Jullie hebben de code gekraakt! We zien jullie graag komend schooljaar met jullie nieuwe tas op school!  

Artikel lezen

Video open dag

1 februari 2024

Turndemo’s bezoeken, aan de slag op de afdeling elektro en tussendoor genieten van een grote stroopwafel. Er was weer van alles te doen op onze open dag. Onze examenleerling Marnix Oudenaarden maakte er een mooie impressie van. Zie jij jezelf terug?

Artikel lezen

Open dag 27 januari 2024

30 januari 2024

Een terugblik op een geslaagde open dag met mooi weer. We hopen veel nieuwe leerlingen te mogen begroeten. Welkom op Driestar Gouda! Voor meer info over de brugklas kunt u op onderstaande groene pijl klikken

Artikel lezen

Driestar Wartburg volleybaltoernooi

22 januari 2024

Gebouw Gamma heeft het schoolbrede volleybaltoernooi gewonnen! Gefeliciteerd. We zijn trots op onze collega’s.  

Artikel lezen

Actie Bijbelhuis Antwerpen

22 januari 2024

‘Amai, amai… Bijna vierduizend euro!’ Woensdag 10 januari mochten Johannes, Jos en Wilm een cheque van €3906,80 overhandigen aan Ernst en David van ‘Het Bijbelhuis’ in Antwerpen. Dit was namens alle brugklassers van Driestar Wartburg VMBO Basis/Kader Gouda die dit bedrag door het doen van klusjes bij elkaar hadden gespaard. Bij het overhandigen van de cheque mochten zij ervaren hoe warm het welkom is aan iedereen die ‘Het Bijbelhuis’ binnenstapt en hoe zij als een lichtend licht mogen schijnen in deze buitenwijk van Antwerpen.

Artikel lezen

Traditie

11 januari 2024

Iedere leerling of oud-leerling van de Driestar weet het: als het vriest, moet je bij de vijver op het plein in Gouda zijn. Een mooie vervanger van de mobiele telefoon in de pauze 😊.

Artikel lezen

Oliebollen

21 december 2023

Vanmorgen was het vroeg dag in Gouda. Docenten bakken vandaag maar liefst 6.000 oliebollen. De opbrengst komt ten goede aan @Stichting Ontmoeting. En het goede nieuws is: jullie mogen de oliebollen morgen opeten! Eet smakelijk. 😋  

Artikel lezen

Kerstkaarten

14 december 2023

In gebouw Gamma is de kerstkaartenactie in volle gang. In het kader van burgerschap zijn de leerlingen vmbo-k2 druk met het maken van kerstkaarten om deze te gaan bezorgen bij onze buurtbewoners. Goed bezig, jongelui!

Artikel lezen

Nieuw horecapunt

8 december 2023

Een feestelijk moment. Driestar Gouda vmbo & PrO en Brownies&downieS Gouda ondertekenden een unieke samenwerkingsovereenkomst. Vanaf maart 2024 kunnen de leerlingen bestellen bij het nieuwe horecapunt op het schoolplein.

Artikel lezen

Kleuterochtend Zorg en Welzijn

1 december 2023

Vanmorgen organiseerden onze leerlingen van zorg & welzijn een activiteit voor kleuters van de Calvijnschool. De leerlingen hadden allerlei activiteiten georganiseerd.

Artikel lezen