Bereikbaarheid in verband met de zomervakantie

11 juli 2024

De school is gesloten vanaf vrijdag 12 juli, 12.00 t/m vrijdag 16 augustus. In deze weken zijn wij telefonisch niet bereikbaar. In dringende gevallen kunt u contact met ons zoeken via infogouda@driestarwartburg.nl / infoleiden@driestarwartburg.nl / infolekkerkerk@driestarwartburg.nl. Vanaf D.V. maandag 19 augustus, 8.00 uur staan wij u telefonisch weer graag te woord.  

Artikel lezen

uitreiking Certificaat voor Uitblinkers 2024

11 juli 2024

Uitreiking in het historische Oudewater van de VGN voor Hugo Brouwer uit GT4. Hij behaalde een 9,3 voor het landelijke examen geschiedenis.

Artikel lezen

Diploma uitreiking gebouw Delta

11 juli 2024

Alle leerlingen uit gebouw Delta hebben hun diploma mogen ontvangen. 100% geslaagd. Dat mag gevierd worden.

Artikel lezen

Benoeming Driestar PrO vmbo

8 juli 2024

Met ingang van het nieuwe schooljaar volgt de heer Lute-Geert Verdouw Leendert van der Ham op als directeur van Driestar Gouda PrO vmbo. Hij is op dit moment adjunct-directeur van de havo-onderbouw in Gouda. Hij begon zijn onderwijsloopbaan in het basisonderwijs en was werkzaam als docent Engels op het Driestar College. Hij bekleedde diverse leidinggevende functies in het vmbo en havo-vwo. Het College van Bestuur is blij met de benoeming van Lute-Geert. Leendert van Wezel: ‘We zijn dankbaar Lute-Geert te hebben mogen benoemen. Onze prachtige PrO en vmbo-locatie in Gouda krijgt met hem een ervaren onderwijsman en schoolleider als directeur. We wensen hem en de collega’s van PrO en vmbo samen een goede en gezegende tijd en samenwerking toe. En we zien ook zelf uit naar een goede samenwerking onder de zegen van de Heere.’ Lute-Geert geeft zelf aan erg uit te zien naar deze nieuwe rol binnen de Scholengroep: ‘Ik heb er heel veel zin in om op een voor mij vertrouwde school samen met de collega’s te werken aan goed onderwijs voor de leerlingen in het PrO en op het vmbo’.

Artikel lezen

diploma uitreiking vmbo bk zorg en welzijn

5 juli 2024

Feestelijke diploma uitreiking voor onze zorg en welzijn leerlingen.  

Artikel lezen

diploma uitreiking vmbo bk E&O

4 juli 2024

Een feestelijke afsluiting met een welverdiend diploma voor onze leerlingen E&O.

Artikel lezen

diploma uitreiking vmbo bk PIE – BWI

4 juli 2024

Kijk mee met de feestelijke diploma uitreiking van basis kader PIE en BWI.

Artikel lezen

diploma uitreiking Praktijkonderwijs

4 juli 2024

Een prachtige afsluiting van een mooie schooltijd.

Artikel lezen

Laatste lesdagen

27 juni 2024

Impressie van de laatste lesdagen in gebouw Alfa. Wat de lessen betreft zit het er nu écht op voor iedereen. Alleen de toetsen resten ons nog. Succes met leren!

Artikel lezen

School gesloten op woensdag 26 juni

25 juni 2024

In verband met het jaarlijkse personeelsuitje is de school op woensdag 26 juni de hele dag gesloten. Op donderdag 27 juni is de school vanaf 07.45 uur weer telefonisch bereikbaar.

Artikel lezen

Grote oefenavond gebouw Gamma

21 juni 2024

Artikel lezen

GESLAAGD! – basis kader

14 juni 2024

Vandaag speciale aandacht voor de examenleerlingen van het niveau vmbo-bk. Over drie weken zien we jullie graag bij de diploma-uitreikingen, maar vorige week namen jullie al een beetje afscheid. Het geslaagde feestvarken Marnix Oudenaarden maakte een video-impressie van de afscheidsavond. Bekijk ‘em hier!  

Artikel lezen

GESLAAGD

12 juni 2024

GESLAAGD // Feest bij Driestar Gouda! Vandaag is een bijzondere dag. Het overgrote deel van de examenklasleerlingen is geslaagd voor het examen. We feliciteren hen van harte met het behalen van het diploma. In deze felicitatie betrekken wij graag hun ouder(s)/verzorger(s) en onze collega’s. We zijn dankbaar dat voor velen de studie nu al op een positieve wijze afgerond mag worden. Wij wensen de leerlingen die herexamens gaan doen veel sterkte en succes bij de voorbereiding erop en het afleggen ervan.

Artikel lezen

Afscheidsavond vmbo bk 4

3 juni 2024

Een mooie afsluiting van een gezellige, geslaagde afscheidsavond in gebouw Gamma.  

Artikel lezen

Examen SVA-1 – PrO

23 mei 2024

Dinsdag 21 mei hebben een aantal leerlingen van de groep horeca van PrO hun examen SVA-1 gedaan en allemaal geslaagd!! Van harte gefeliciteerd! De examinator dhr. Rene Lauritsen deelde de behaalde certificaten uit.  

Artikel lezen

Examenreis vmbo z&w

17 mei 2024

Bouncen, rodelen, lasergamen, shoppen en eten. Het mag duidelijk zijn: de trip naar Valkenburg was een groot succes. Met elkaar sloten de vmbo’ers (zorg & welzijn) op een gezellige manier vier schooljaren af. Met als hoogtepunt de groepsfoto, waarbij het goed misging. Kijk tot het einde!! 😊  

Artikel lezen

Kwartet

15 mei 2024

Deze twee toppers uit vmbo-gt1 maakten een kwartetspel over onderwerpen uit de Middeleeuwen. Op ieder kaartje staan ook historische feitjes en achtergronden. De spelregels zetten ze op een A4-tje uiteen.

Artikel lezen

Voetbaltoernooi

25 april 2024

“De eerste wedstrijd in de poulefase eindigde met een nipte overwinning van 1-0. Na een pauze van een half uurtje speelden we onze tweede pot en ook die werd met 1-0 gewonnen. In de derde en laatste wedstrijd zou een gelijkspel voldoende zijn om eerste te worden in onze poule en zo door te gaan naar de halve finale. Na 15 minuten stond de brilstand van 0-0 op het bord en dat was voldoende om door te gaan. De halve finale werd helaas verloren met 0-1, maar we kunnen met z’n allen terugkijken op een sportieve en gezellige dag.”    

Artikel lezen

PrO leerlingen op kamp

25 april 2024

Onze PrO leerlingen zijn deze dagen op kamp. Uitwaaien op het strand van Noordwijk en met uitleg over de visserij.

Artikel lezen

brugklas basis op kamp naar Texel

25 april 2024

Gisteren vertrokken we met de brugklassers vmbo-basis naar Texel. Onderweg maakten we een tussenstop in het Marinemuseum in Den Helder.

Artikel lezen

Gala vmbo gt 4

19 april 2024

Onze leerlingen van gt4 werden warm onthaald op de afscheidsavond. Een kleine impressie van deze avond.

Artikel lezen

Een groene les in kader 1

12 april 2024

Onze leerlingen van kader 1 gingen donderdag 11 april aan de slag met verse bloemen met het vak Praktijk en Oriëntatie. Het thema was: Groen.

Artikel lezen

Gewone les

12 april 2024

Een gewone les … en dat is toch ook een fijne activiteit! Zoals vmbo-gt3 bij beeldende vorming.

Artikel lezen

Geen mobiel maar actief aan de slag

12 april 2024

De nieuwe aanwinsten in aula Alfa worden al goed gebruikt! Zeg nou zelf; Dit is toch leuker dan op je mobiel zitten?!

Artikel lezen

koken voor inloophuis Domino

5 april 2024

Dinsdag 26 maart hebben vier leerlingen van het praktijkonderwijs gekookt voor de senioren in Inloophuis Domino. Het thema voor het menu was: Pesach en Pasen. Mooi om samen stil te staan bij de bevrijding van Israël uit Egypte en de verlossing door de Heere Jezus. De bezoekers waardeerden het zeer.

Artikel lezen

Terugblik PWS presentaties GT

2 april 2024

Wat een prachtige presentaties lieten onze examenleerlingen GT zien op maandag 25 maart. Een mooie afsluiting van het vele werk aan de PWS werkstukken.

Artikel lezen

Zaalvoetbaltoernooi – Olympic Moves

22 maart 2024

Vrijdag 22 maart hebben we het zaalvoetbaltoernooi gehad van Olympic moves klas 3/4. De jongens zijn door naar de finale en de meiden zijn 2e geworden. Gefeliciteerd met dit behaalde succes.

Artikel lezen

Een les gezondheidszorg op Hoornbeeck

22 maart 2024

Deze week hebben de leerlingen van zorg en welzijn klas 3  een les gekregen gezondheidszorg op het Hoornbeeck van oud-leerlingen van Driestar Gouda.

Artikel lezen

Lenteconcert 22 maart

21 maart 2024

Op vrijdagavond 22 maart verzorgen de leerlingen uit de onderbouw en bovenbouw van Havo en Vwo een lenteconcert in de St Jan in Gouda. Op het programma staan koorstukken uit de negentiende, twintigste en eenentwintigste eeuw; de stijlen variëren van heel klassiek tot heel modern. Ook zullen de twee schoolorkesten optreden. Tenslotte krijgt de finale van het driestarconcours een plek in het programma: drie leerlingen die als winnaars uit de voorrondes zijn gekomen, zullen hun stuk uitvoeren en een jury zal de drie prijzen verdelen. Dit jaar gaan we luisteren naar Florianne van Ginkel (zang), Sara Oskamp en Ruth Lindeman (cello en harp) en Gerrinda de Ruijter (panfluit). We kijken uit naar een schitterende en enerverende avond! Het concert begint om 20:00, de toegang is gratis, er wordt gecollecteerd voor Woord en Daad.   U bent van harte welkom! Mocht u niet aanwezig kunnen zijn: u kunt via de onderstaande link via de livestream meegenieten.

Artikel lezen

Excursie kader klas 3 Leiden

15 maart 2024

Met onze 3e klas kader leerlingen bezochten we het Boerhaave museum in Leiden. De excursie paste mooi bij het keuzedeel over gezondheidszorg waar deze leerlingen voor hebben gekozen.

Artikel lezen