GESLAAGD! – basis kader

14 juni 2024

Vandaag speciale aandacht voor de examenleerlingen van het niveau vmbo-bk. Over drie weken zien we jullie graag bij de diploma-uitreikingen, maar vorige week namen jullie al een beetje afscheid. Het geslaagde feestvarken Marnix Oudenaarden maakte een video-impressie van de afscheidsavond. Bekijk ‘em hier!  

Artikel lezen

GESLAAGD

12 juni 2024

GESLAAGD // Feest bij Driestar Gouda! Vandaag is een bijzondere dag. Het overgrote deel van de examenklasleerlingen is geslaagd voor het examen. We feliciteren hen van harte met het behalen van het diploma. In deze felicitatie betrekken wij graag hun ouder(s)/verzorger(s) en onze collega’s. We zijn dankbaar dat voor velen de studie nu al op een positieve wijze afgerond mag worden. Wij wensen de leerlingen die herexamens gaan doen veel sterkte en succes bij de voorbereiding erop en het afleggen ervan.

Artikel lezen

Afscheidsavond vmbo bk 4

3 juni 2024

Een mooie afsluiting van een gezellige, geslaagde afscheidsavond in gebouw Gamma.  

Artikel lezen

Examen SVA-1 – PrO

23 mei 2024

Dinsdag 21 mei hebben een aantal leerlingen van de groep horeca van PrO hun examen SVA-1 gedaan en allemaal geslaagd!! Van harte gefeliciteerd! De examinator dhr. Rene Lauritsen deelde de behaalde certificaten uit.  

Artikel lezen

Examenreis vmbo z&w

17 mei 2024

Bouncen, rodelen, lasergamen, shoppen en eten. Het mag duidelijk zijn: de trip naar Valkenburg was een groot succes. Met elkaar sloten de vmbo’ers (zorg & welzijn) op een gezellige manier vier schooljaren af. Met als hoogtepunt de groepsfoto, waarbij het goed misging. Kijk tot het einde!! 😊  

Artikel lezen

Kwartet

15 mei 2024

Deze twee toppers uit vmbo-gt1 maakten een kwartetspel over onderwerpen uit de Middeleeuwen. Op ieder kaartje staan ook historische feitjes en achtergronden. De spelregels zetten ze op een A4-tje uiteen.

Artikel lezen

Voetbaltoernooi

25 april 2024

“De eerste wedstrijd in de poulefase eindigde met een nipte overwinning van 1-0. Na een pauze van een half uurtje speelden we onze tweede pot en ook die werd met 1-0 gewonnen. In de derde en laatste wedstrijd zou een gelijkspel voldoende zijn om eerste te worden in onze poule en zo door te gaan naar de halve finale. Na 15 minuten stond de brilstand van 0-0 op het bord en dat was voldoende om door te gaan. De halve finale werd helaas verloren met 0-1, maar we kunnen met z’n allen terugkijken op een sportieve en gezellige dag.”    

Artikel lezen

PrO leerlingen op kamp

25 april 2024

Onze PrO leerlingen zijn deze dagen op kamp. Uitwaaien op het strand van Noordwijk en met uitleg over de visserij.

Artikel lezen

brugklas basis op kamp naar Texel

25 april 2024

Gisteren vertrokken we met de brugklassers vmbo-basis naar Texel. Onderweg maakten we een tussenstop in het Marinemuseum in Den Helder.

Artikel lezen

Gala vmbo gt 4

19 april 2024

Onze leerlingen van gt4 werden warm onthaald op de afscheidsavond. Een kleine impressie van deze avond.

Artikel lezen

Een groene les in kader 1

12 april 2024

Onze leerlingen van kader 1 gingen donderdag 11 april aan de slag met verse bloemen met het vak Praktijk en Oriëntatie. Het thema was: Groen.

Artikel lezen

Gewone les

12 april 2024

Een gewone les … en dat is toch ook een fijne activiteit! Zoals vmbo-gt3 bij beeldende vorming.

Artikel lezen

Geen mobiel maar actief aan de slag

12 april 2024

De nieuwe aanwinsten in aula Alfa worden al goed gebruikt! Zeg nou zelf; Dit is toch leuker dan op je mobiel zitten?!

Artikel lezen

koken voor inloophuis Domino

5 april 2024

Dinsdag 26 maart hebben vier leerlingen van het praktijkonderwijs gekookt voor de senioren in Inloophuis Domino. Het thema voor het menu was: Pesach en Pasen. Mooi om samen stil te staan bij de bevrijding van Israël uit Egypte en de verlossing door de Heere Jezus. De bezoekers waardeerden het zeer.

Artikel lezen

Terugblik PWS presentaties GT

2 april 2024

Wat een prachtige presentaties lieten onze examenleerlingen GT zien op maandag 25 maart. Een mooie afsluiting van het vele werk aan de PWS werkstukken.

Artikel lezen

Zaalvoetbaltoernooi – Olympic Moves

22 maart 2024

Vrijdag 22 maart hebben we het zaalvoetbaltoernooi gehad van Olympic moves klas 3/4. De jongens zijn door naar de finale en de meiden zijn 2e geworden. Gefeliciteerd met dit behaalde succes.

Artikel lezen

Een les gezondheidszorg op Hoornbeeck

22 maart 2024

Deze week hebben de leerlingen van zorg en welzijn klas 3  een les gekregen gezondheidszorg op het Hoornbeeck van oud-leerlingen van Driestar Gouda.

Artikel lezen

Lenteconcert 22 maart

21 maart 2024

Op vrijdagavond 22 maart verzorgen de leerlingen uit de onderbouw en bovenbouw van Havo en Vwo een lenteconcert in de St Jan in Gouda. Op het programma staan koorstukken uit de negentiende, twintigste en eenentwintigste eeuw; de stijlen variëren van heel klassiek tot heel modern. Ook zullen de twee schoolorkesten optreden. Tenslotte krijgt de finale van het driestarconcours een plek in het programma: drie leerlingen die als winnaars uit de voorrondes zijn gekomen, zullen hun stuk uitvoeren en een jury zal de drie prijzen verdelen. Dit jaar gaan we luisteren naar Florianne van Ginkel (zang), Sara Oskamp en Ruth Lindeman (cello en harp) en Gerrinda de Ruijter (panfluit). We kijken uit naar een schitterende en enerverende avond! Het concert begint om 20:00, de toegang is gratis, er wordt gecollecteerd voor Woord en Daad.   U bent van harte welkom! Mocht u niet aanwezig kunnen zijn: u kunt via de onderstaande link via de livestream meegenieten.

Artikel lezen

Excursie kader klas 3 Leiden

15 maart 2024

Met onze 3e klas kader leerlingen bezochten we het Boerhaave museum in Leiden. De excursie paste mooi bij het keuzedeel over gezondheidszorg waar deze leerlingen voor hebben gekozen.

Artikel lezen

Laatste lesdag vmbo bk 4 zorg en welzijn

15 maart 2024

Een gezellige, laatste schooldag voor onze zorg en welzijn leerlingen. We wensen jullie succes met de voorbereidingen op jullie examens.

Artikel lezen

Christelijke boekenweek 13-23 maart

15 maart 2024

2 van onze 3 leestoppers! Samen hebben deze meiden het afgelopen jaar 538 boeken gelezen. Zij kregen voor dit resultaat een VVV-bon. Sta jij er volgend jaar bij ?!

Artikel lezen

Feestelijke opening

8 maart 2024

Een heerlijk lentezonnetje, een plein vol enthousiaste leerlingen en de start van een prachtig maatschappelijk initiatief. Wat wil je nog meer? Het was gisteren, 7 maart, een perfecte dag voor de opening van het horecapunt van Brownies&downieS op ons schoolplein. Daarbij werden de Goudse wethouder Anna van Popering-Kalkman en ons CvB-lid Leendert van Wezel goed geholpen! Bekijk hier de beelden. Zie jij jezelf?

Artikel lezen

VCA examen basis

6 maart 2024

Dit jaar hebben we met alle klassen basis en kader-techniek + 3 leerlingen PrO met keuzevak bouwtechniek de cursus VCA basis gedaan. Aan het eind van de cursus is hier examen in gedaan. Maar liefst 75% van de leerlingen is geslaagd en hebben hiermee het officiële VCA diploma basis behaald, wat 10 jaar geldig is. De cursus is afgenomen bij VGM BOX https://www.vca-cursus.com/en begeleid door de docenten van het Driestar Gouda. Dit betrof een goede samenwerking met goede adviezen. De leerlingen hebben de maanden januari en februari wekelijks een aantal uren op school geoefend en ook voor thuis hadden ze huiswerk. Eind februari hebben ze nog twee dagdelen cursus gehad van VGM BOX, waarna het examen volgde. Op de foto hebben de leerlingen van PrO zojuist hun diploma uitgereikt gekregen. Een ontzettend positieve ervaring waar iedereen trots op is!

Artikel lezen

Experience Lab

4 maart 2024

Vmbo-bk3 zorg & welzijn was in het experience lab in Gouda. Een nadere kennismaking met de zorgtechnologie. Wat een ongekende mogelijkheden zijn er.

Artikel lezen

Israël

29 februari 2024

Eén van de thema’s tijdens de PfL-week in gebouw Gamma voor de vakantie was: Israël. Onder leiding van mevrouw Blok zong de groep Israëlische liederen. We luisterden onder andere naar een presentatie en deden ons tegoed aan Israëlische lekkernijen.  

Artikel lezen

Veiligheidsdag voor leerlingen GT

16 februari 2024

Leerlingen uit GT1 en GT3 hadden vandaag een Veiligheidsdag met medewerking van Politie Rotterdam, de Ambulance, Expert brandbeveiliging en Nationaal Verkeerslab.

Artikel lezen

Muziekdag klas 1

16 februari 2024

Vrijdag 16 februari heeft klas 1 basis en kader een muziekdag gehad in het kader van de PfL week. In de Garenspinnerij in Gouda volgen we negen verschillende workshops.  

Artikel lezen

Stolpersteine wandeling Gouda met PrO leerlingen

15 februari 2024

Op verkenning in Gouda met onze PrO leerlingen. Stolpersteine zijn betonnen blokjes van 10 bij 10 met bovenop een messing plaatje. In elke plaatje staan een naam, geboortejaar, sterfdatum en sterfplek van een slachtoffer van het nazi-regime.  Gouda gedenkt de 390 vermoorde Goudse Joden door elk van hen in de stoep voor het huis waar zij hebben gewoond een Stolperstein te laten plaatsen. Hier staan we stil bij het Joodse poortje.

Artikel lezen

Examens EHBO: klas 4 bk

15 februari 2024

De week voor de voorjaarsvakantie stond voor de leerlingen vmbo-bk4 in het teken van het EHBO-examen. Het slagingspercentage lag op ruim 90%! Dit is PfL, prepared for life, bij uitstek! Goed gedaan jongens en meiden!

Artikel lezen

Klas 4 E&O bij stichting CRR

15 februari 2024

Klas 4 E&O steekt de handen uit de mouwen bij stichting CRR

Artikel lezen