We blikken nog even een tijdje terug…..

27 november 2023

Het is even stil geweest op de website. Toch zaten de leerlingen van Driestar Lekkerkerk niet stil. Na een mooie Activiteitenweek, met als hoogtepunt de ZOA-lessenmarathon met een prachtige opbrengst voor de ZOA, volgde voor 2gt een bezoek aan Corpus. Per 4 november is ons instagramaccount actief. Hier kunt u korte, actuele berichten lezen. Meneer Van Doorn ontving begin november Belgische gasten. Samen met leerlingen uit 3hv en 2hv2 volgden ze lessen, brachten ze een bezoek aan Rotterdam en was er tijd voor een onderlinge ontmoeting. En dat allemaal in het Engels of Frans. Het was een waardevol bezoek. Op 7 en 8 november kwamen veel leerlingen uit groep 8 een kijkje nemen op de open lesochtend. Er was een leuk programma in elkaar gezet. Het waren drukke, maar gezellige dagen. Klas 3gt stapte 9 november al vroeg in de bus voor een 2-daagse rit richting  Gummersbach. De doelstelling is om onder andere meer van een andere cultuur te leren kennen en iets van de eigen christelijke identiteit te (durven) tonen. Ook werd nog een bezoek aan de stad Keulen gebracht. Na een voorspoedige terugreis kwamen ze op vrijdagavond weer veilig aan in Lekkerkerk. Op 17 november namen we (opnieuw) afscheid van meneer Van der Kruijt die onze docent Nederlands, mevrouw Van Zoest, verving tijdens haar zwangerschapsverlof in verband met de geboorte van hun dochter Noortje. Zij hoopt binnenkort haar werkzaamheden voor onze school weer op...

Artikel lezen

Groep 8’ers, leuk dat jullie er waren!

8 november 2023

Leuk dat jullie er waren! Dinsdag en woensdag waren bijna 350 groep 8’ers te gast bij Driestar Lekkerkerk. Super leuk dat jullie er waren! Door middel van lessen en leuke activiteiten gaven we de jongens en meiden een inkijkje in hoe het op een middelbare school er aan toe gaat. We zien je graag terug op D.V. zaterdag 20 januari 2024 tijdens de open dag! Zet de datum alvast in je agenda. Voor jullie ouders is er dinsdag 28 november a.s. nog een voorlichtingsavond. Aanvang 19.45 uur. Welkom!  

Artikel lezen

Lessen vallen uit na vierde uur

2 november 2023

Voor vandaag voorspelt KNMI voor de provincie Zuid-Holland vanaf 13.00 uur code oranje. In verband daarmee hebben wij besloten dat de school na het vierde lesuur sluit. Wij hopen dat alle leerlingen op deze manier veilig thuis kunnen komen.

Artikel lezen

Klas 1gt2 ging naar de kaasboerderij.

26 oktober 2023

Het is even geleden…maar donderdag 12 oktober ging klas 1gt2 op bezoek bij Kaasboerderij Schep in Berkenwoude.

Artikel lezen

ZOA-lessenmarathon – bedankt!

13 oktober 2023

Het was hartverwarmend om te zien hoe de derdeklassers zich weer hebben ingezet. Dit is ‘leren voor het leven’. Deze actie past heel goed bij onze identiteit. Het draait bij ons op school niet om het individu, want we leven niet voor onszelf. We leven tot eer van onze Schepper en in relatie tot onze naaste. De missie van ZOA sluit daar mooi mij bij aan: ‘Wij geloven dat God ons roept om vrede, verzoening en hoop te brengen in deze gebroken wereld. Op een dag zal Gods vrede volledig doorbreken. Ondertussen willen wij werken aan een wereld waarin mensen hoop hebben en in vrede een waardig leven kunnen leiden’. Ons gebed is dat het werk van ZOA tot zegen mag zijn in deze gebroken wereld. Op het moment van schrijven staat de teller van de door de leerlingen opgehaalde sponsorgelden in totaal op € 146.632, hiermee evenaren we het record van vorig jaar ruimschoots. Een prachtig resultaat waarmee ZOA een substantiële bijdrage kan leveren aan onderwijs in Uganda.  

Artikel lezen

Brugklas vmbo aan de slag met groen…

13 oktober 2023

Leerlingen brugklas vmbo gingen bloemschikken in het kader van P&O, ter oriëntatie op sector groen.

Artikel lezen

Vmbo-gt3 volgt workshop piano spelen en animatie @garenspinnerij.

10 oktober 2023

Artikel lezen

Uitslag Fotowedstrijd 2hv bekend!

10 oktober 2023

Inmiddels zijn de winnaars bekend van de fotowedstrijd uit 2hv. De opdracht was om een foto met strijklicht en slagschaduw te maken. De keuze van een winnaar was zeker niet eenvoudig! Uiteindelijk zijn Anna Boonzaaijer uit 2hv1 (foto met koeien) en Maurits de Vries uit 2hv2 (foto met boom) de winnaars! VAN HARTE GEFELICITEERD!  

Artikel lezen

Themadag Stage

6 oktober 2023

Hoe ga je om met spullen van de baas? Hoe vraag je een moment stilte voor de maaltijd? En welke kleding trek je aan? De leerlingen van vmbo-4 van Driestar Lekkerkerk krijgen er volgende week allemaal mee te maken als ze gaan stagelopen. Door middel van een themadag werden ze goed voorbereid op hun stage. Een verslag van gelegenheidspresentatrice Yasmina Looze. Veel succes allemaal volgende week!  

Artikel lezen

Fotowedstrijd onder leerlingen 2hv.

23 september 2023

Leerlingen 2hv 1 en 2hv2 kregen een mooie opdracht, namelijk maak een foto met strijklicht en slagschaduw. Dit leverde prachtige foto’s op. De docenten kunnen hierop stemmen. De keuze is niet eenvoudig bij zoveel mooie foto’s. De winnaar wordt binnenkort bekendgemaakt.          

Artikel lezen

Tropenrooster op driestar; leerlingen zorg, zorgen voor verkoeling #ijscoupe 🍦

13 september 2023

Artikel lezen

Nog meer uiterlijke verzorging in 2b1, P&O

12 september 2023

      Ook de jongens kregen een föhn in de hand… En dat zag er nog niet eens zo verkeerd uit.

Artikel lezen

Les uiterlijke verzorging Klas 2k1 p&o

12 september 2023

  Zo zie je er dus uit tijdens een les “uiterlijke verzorging”…. Resultaat: een perzikzachte huid en een mooie bos krullen.

Artikel lezen

Nog even terug naar de eerste les uiterlijke verzorging.

12 september 2023

Tijdens de eerste les van gt2 uiterlijke verzorging maakten de leerlingen zelf een heerlijke lippenbalsem. Zelf uitproberen? De instructies zijn bijgevoegd…  😉

Artikel lezen

Leerlingen van gt4 aan de slag met fruit en beslag.

12 september 2023

  Vorige week gingen de leerlingen van GT4 de keuken in… De resultaten mogen gezien worden. Heerlijke bowl en boterkoek. Dat was smullen.

Artikel lezen

Vrijdag leefden de leerlingen vmbo-gt3 zich uit in het klimpark in Goirle.

26 augustus 2023

Artikel lezen

Sport- en speldag met gt3.

24 augustus 2023

Leerlingen vmbo-gt3 hadden dinsdag een sport- en speldag. Een dag in het teken van onderling samenwerken.        

Artikel lezen

Openingsbijeenkomst

14 augustus 2023

Maandagavond 21 augustus is de openingsbijeenkomst voor het nieuwe schooljaar. In diverse kerken in de regio zal er een bijeenkomst worden georganiseerd om Gods zegen voor het nieuwe cursusjaar te vragen. Wij nodigen u van harte uit om deze avond bij te wonen met uw kind(eren). De bijeenkomsten starten om 19.45 uur. De bijeenkomsten vinden in de onderstaande kerken plaats: Bodegraven                Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente, Dronensingel 2 Gouda                         Hervormde Kerk (Pauluskerk), Van Hogendorpplein 2 (leerlingen en ouders met achternaam beginnend met de letter a t/m g uit de regio Gouda) Gouda                         Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente, Nieuwe Gouwe Oostzijde 2b (leerlingen en ouders met achternaam beginnend met de letter h t/m z uit de regio Gouda) Lekkerkerk                 Hervormd Centrum ’t Venster, Jan Ligthartstraat 68 Katwijk                        Kerkgebouw Nieuwe Kerk, Voorstraat 79 Moerkapelle                Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente, Kerkstraat 14 Nieuw Lekkerland       Kerkgebouw Rehoboth, Planetenlaan...

Artikel lezen

Mooie afsluiting van schooljaar 2022/2023.

8 juli 2023

  Afgelopen donderdag vond een feestelijke diploma-uitreiking plaats op Driestar Lekkerkerk. Mooie jurken en pakken met daarbij vaak heel speciaal vervoer. Na een mooie middag en lekker eten, kwamen ’s avonds de ouders ook naar school en werden de diploma’s uitgereikt en ondertekend. Hier werden weer mooie toespraken uitgesproken. Alsnog van harte gefeliciteerd en alle goeds voor de toekomst gewenst.  

Artikel lezen

Leerlingen havo&vwo ontmoeten Organisatie Mission Timothée in Brussel.

6 juli 2023

          Een aantal Lekkerkerkse leerlingen en docenten is in Brussel voor een ontmoeting met de christelijke Franse organisatie Mission Timothée in Brussel. Hopelijk is dit de basis voor een uitwisselingsproject voor de leerlingen havo & vwo.

Artikel lezen

Gymnasium klas 1,2 en 3 naar Archeon.

3 juli 2023

De Gymnasium klassen 1, 2 en 3 gingen vandaag op excursie naar Archeon. Dat zijn mooie dagen om het cursusjaar mee af te sluiten.

Artikel lezen

Eersteklassers maken mooie vogels voor aan de muur.

3 juli 2023

Leerlingen uit de eerste klas maakten de afgelopen periode mooie vogels. Bij elkaar aan de muur op echte takken werd dit een prachtig kunstwerk. Complimenten!

Artikel lezen

Personeel Driestar Lekkerkerk creatief aan de slag.

1 juli 2023

Afgelopen woensdag 30 juni was het personeel van Driestar Lekkerkerk bij elkaar voor een Personeelsdag. Op het programma stonden diverse workshops met collega’s en soms ook onder leiding van een collega. Bloemschikken en schilderen waren twee van de workshops. Hier zijn beelden van……. Het was goed om op een ontspannen manier met elkaar bezig te zijn. En…. de resultaten mogen er ook zijn…. 😉  

Artikel lezen

Klas 3HV ging naar Natuurschool Noordwijk en Naturalis.

1 juli 2023

  Alweer een tijdje geleden, op donderdag 22 juni, ging 3HV naar Natuurschool Noordwijk en aansluitend naar Naturalis. Dat was een hele gezellige dag.

Artikel lezen

Kickboksen met vmbo1.

27 juni 2023

      VMBO 1 op kickbock-les! Daar werden rake klappen uitgedeeld….

Artikel lezen

Een kijkje nemen op de nieuwe school.

24 juni 2023

    Dinsdag kwamen de nieuwe leerlingen kennismaken met Driestar Lekkerkerk. Dat was een gezellige drukte. Kennismaken met je nieuwe klasgenoten, met de mentor de school bekijken en een versnapering ophalen bij de conciërges. Leuk dat jullie er waren en hartelijk welkom in klas 1. Eerst nog een fijne vakantie toegewenst!

Artikel lezen

Op bezoek bij “buurman Geodis”.

23 juni 2023

Tijdens de activiteitenweek zijn de leerlingen uit de brugklas op bezoek geweest bij onze “buren” Transportbedrijf Geodis (ongeveer 500 meter van school) om voorlichting te krijgen over gedrag in het verkeer ten aanzien van vrachtauto’s.

Artikel lezen

Laatste les p&o voor 2bk.

13 juni 2023

Laatste les p&o voor 2bk.

Artikel lezen

Waardse Sportspelen klas 1 en 2.

10 juni 2023

Klas 1 en 2 in actie tijdens de Waardse Sportspelen. Jesse Vogelaar werd 2e bij de jongens op de triathlon. Onderaan bericht nog meer hierover.

Artikel lezen

PSO-dag in Gouda van brugklassen basis/kader Lekkerkerk.

10 juni 2023

Artikel lezen