4GT druk bezig met Engels.

14 mei 2024

Vandaag zijn in Lekkerkerk de examens van start gegaan. Voor 4GT stond Engels op het programma. Veel succes met de volgende examens!      

Artikel lezen

Examenleerlingen 4GT bezoeken Fort Breendonk en Ieper.

7 mei 2024

Vrijdag 26 april zijn de examenleerlingen geschiedenis 4GT op excursie naar België geweest en hebben daar Fort Breendonk (concentratiekamp) bezocht. Later op de dag brachten de leerlingen ook nog een bezoek aan Ieper. Het was een indrukwekkende dag.  

Artikel lezen

Schoolsluiting i.v.m. meivakantie

26 april 2024

In verband met de meivakantie is de school gesloten van maandag 29 april tot vrijdag 10 mei. In zeer dringende gevallen kunt u contact opnemen met de locatiedirectie.  

Artikel lezen

Vriendinnen zetten Lea in het zonnetje…

23 april 2024

DANKBAAR Lea rondde recent haar medische behandelingen af. Een lange, intense periode ligt achter haar. We delen de dankbaarheid van haar en hen die haar omringen: de behandelingen zijn tot zegen geweest. Haar vriendinnen regelden een mooi moment om bij dit mooie feit stil te staan. Lea kreeg een fotopuzzel van de klas en we genoten van drinken met lekkers. Daar lieten we de Engelse les graag even voor schieten!  

Artikel lezen

Ralph winnaar van pingpong-toernooi.

20 april 2024

Donderdag  was er in Lekkerkerk een pingpong-toernooi voor klas 1-3. Daar gingen heel wat balletjes heen en weer. Uiteindelijk was Ralph Snoei uit 3GT2 de winnaar van dit gezellige toernooi. Proficiat Ralph!

Artikel lezen

Leerlingen Gummersbach op bezoek.

20 april 2024

Vorige week ontvingen de leerlingen vmbo-gt3 leerlingen uit Gummersbach van de @fcbg.offiziell. De Duitse leerlingen sliepen in gastgezinnen. Vrijdag stond een dagje Rotterdam op het programma. Ze reisden per waterbus. In Rotterdam mocht een bezoek aan De Markthal natuurlijk niet ontbreken.

Artikel lezen

Een mooie veiling voor Stichting Denbi.

20 april 2024

Donderdag 11 april was Driestar Lekkerkerk een heus veilinghuis. Er werd van alles geveild voor de Stichting Denbi, zelfs levende have, zodat er voor de schoolkinderen onder andere schoolboeken, leesboeken, een schoolbord, pennen, schriften en nog meer kan worden aangeschaft. Er was van ouders en leerlingen veel belangstelling. Meneer Van der Have deed zijn uiterste best om alles geveild te krijgen. De opbrengst was het prachtige bedrag van € 2725,=. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen: HARTELIJK BEDANKT!  

Artikel lezen

Leerlingen en hun ouders proeven Ethiopië.

12 april 2024

Dinsdag proefden leerlingen en hun ouders Ethiopië. Een kennismaking en vooruitblik naar de reis die hopelijk later dit kalenderjaar kan plaatsvinden. We lieten ons de enjera en sauzen goed smaken. Ook de verse vruchten juices deden het goed! Met als afsluiter een echt Ethiopisch bakkie koffie ☕️  

Artikel lezen

Activiteiten klas 2k2

8 april 2024

De leerlingen uit 2k2 hebben eerst de lunch voorbereid, en vandaag uitgevoerd. Er waren verschillende groepjes: keuken, klaarzetten en versieren, en groep ouderen ophalen/bedienen.

Artikel lezen

Terugblik op de activiteitenweek.

20 februari 2024

Er was vorige week tijdens de activiteitenweek van alles te doen op Driestar Lekkerkerk… Dit varieerde van het volgen van diverse workshops, excursies naar Rotterdam en Amsterdam, naar de schaatsbaan, boxclincis, bakken van lekkernijen voor bewoners van de Breeje Hendrick, tot bedrijfsbezoeken en nog meer. Klas 4 presenteerde dinsdagmiddag de profielwerkstukken aan de leerlingen en ’s avonds was er een avond op school voor de ouders. Mooie presentaties en onderwerpen kwamen langs. Goed gedaan jongelui! We kijken met elkaar terug op een mooie week. Nu genieten van een welverdiende vakantie!        

Artikel lezen

We kijken nog even terug naar de Open Dag in Lekkerkerk.

26 januari 2024

OPEN DAG LEKKERKERK. Wat leuk dat jullie onze Open Dag hebben bezocht. We hopen dat je een goed beeld hebt gekregen van Driestar Lekkerkerk. Wil je nog meer weten? Neem dan gerust contact op met de adjunct-directeuren meneer Van Blitterswijk of mevrouw Stam. Gegevens vind je op onze website of klik op onderstaande link. En uiteraard zien we je graag terug als leerling van Driestar Lekkerkerk! https://www.driestarwartburg.nl/driestar-lekkerkerk/naar-de-brugklas/  

Artikel lezen

Kom zaterdag naar de Open Dag van Driestar Lekkerkerk!

15 januari 2024

Van groep 8 naar Driestar Lekkerkerk Heb jij zin om naar een gezellige school te komen? Dan ben je hartelijk welkom op Driestar Lekkerkerk! Je krijgt bij ons niet alleen goed les, maar we doen ook veel leuke en leerzame dingen buiten de gewone lessen om. Kom het ontdekken tijdens de Open Dag. De open dag voor alle groep 8’ers en hun ouder(s) of verzorger(s) is dit schooljaar op D.V. zaterdag 20 januari 2024 van 09.30 uur tot 12.00 uur. We ontmoeten je graag! Wil je thuis al wat meer lezen en zien over Driestar Lekkerkerk, klik dan op onderstaande link: https://www.driestarwartburg.nl/driestar-lekkerkerk

Artikel lezen

Reanimatiecursus voor docenten Lekkerkerk.

15 januari 2024

Voor de kerstvakantie hebben enkele docenten succesvol een reanimatiecursus afgesloten. Zij zijn daardoor bevoegd om op school reanimatietrainingen te geven. Op die manier kunnen ook steeds meer leerlingen deze belangrijke vaardigheid onder de knie krijgen.

Artikel lezen

Klas 2hv2 maakt kerstkaarten voor Mission Timothée.

23 december 2023

Artikel lezen

Klas 2k maakte bij P&O een kerstwens en bracht ze rond in de buurt.

23 december 2023

Artikel lezen

Leerlingen 3gt, Zorg & Welzijn, op bezoek bij de Breeje Hendrick.

23 december 2023

  Een bezoek aan de Breeje Hendrick zorgt altijd voor mooie momenten. Fijn dat jong en oud op deze manier elkaar ontmoeten en wat voor elkaar kunnen betekenen. Het bezoek werd door de bewoners enorm gewaardeerd.

Artikel lezen

We blikken nog even een tijdje terug…..

27 november 2023

Het is even stil geweest op de website. Toch zaten de leerlingen van Driestar Lekkerkerk niet stil. Na een mooie Activiteitenweek, met als hoogtepunt de ZOA-lessenmarathon met een prachtige opbrengst voor de ZOA, volgde voor 2gt een bezoek aan Corpus. Per 4 november is ons instagramaccount actief. Hier kunt u korte, actuele berichten lezen. Meneer Van Doorn ontving begin november Belgische gasten. Samen met leerlingen uit 3hv en 2hv2 volgden ze lessen, brachten ze een bezoek aan Rotterdam en was er tijd voor een onderlinge ontmoeting. En dat allemaal in het Engels of Frans. Het was een waardevol bezoek. Op 7 en 8 november kwamen veel leerlingen uit groep 8 een kijkje nemen op de open lesochtend. Er was een leuk programma in elkaar gezet. Het waren drukke, maar gezellige dagen. Klas 3gt stapte 9 november al vroeg in de bus voor een 2-daagse rit richting  Gummersbach. De doelstelling is om onder andere meer van een andere cultuur te leren kennen en iets van de eigen christelijke identiteit te (durven) tonen. Ook werd nog een bezoek aan de stad Keulen gebracht. Na een voorspoedige terugreis kwamen ze op vrijdagavond weer veilig aan in Lekkerkerk. Op 17 november namen we (opnieuw) afscheid van meneer Van der Kruijt die onze docent Nederlands, mevrouw Van Zoest, verving tijdens haar zwangerschapsverlof in verband met de geboorte van hun dochter Noortje. Zij hoopt binnenkort haar werkzaamheden voor onze school weer op...

Artikel lezen

Groep 8’ers, leuk dat jullie er waren!

8 november 2023

Leuk dat jullie er waren! Dinsdag en woensdag waren bijna 350 groep 8’ers te gast bij Driestar Lekkerkerk. Super leuk dat jullie er waren! Door middel van lessen en leuke activiteiten gaven we de jongens en meiden een inkijkje in hoe het op een middelbare school er aan toe gaat. We zien je graag terug op D.V. zaterdag 20 januari 2024 tijdens de open dag! Zet de datum alvast in je agenda. Voor jullie ouders is er dinsdag 28 november a.s. nog een voorlichtingsavond. Aanvang 19.45 uur. Welkom!  

Artikel lezen

Lessen vallen uit na vierde uur

2 november 2023

Voor vandaag voorspelt KNMI voor de provincie Zuid-Holland vanaf 13.00 uur code oranje. In verband daarmee hebben wij besloten dat de school na het vierde lesuur sluit. Wij hopen dat alle leerlingen op deze manier veilig thuis kunnen komen.

Artikel lezen

Klas 1gt2 ging naar de kaasboerderij.

26 oktober 2023

Het is even geleden…maar donderdag 12 oktober ging klas 1gt2 op bezoek bij Kaasboerderij Schep in Berkenwoude.

Artikel lezen

ZOA-lessenmarathon – bedankt!

13 oktober 2023

Het was hartverwarmend om te zien hoe de derdeklassers zich weer hebben ingezet. Dit is ‘leren voor het leven’. Deze actie past heel goed bij onze identiteit. Het draait bij ons op school niet om het individu, want we leven niet voor onszelf. We leven tot eer van onze Schepper en in relatie tot onze naaste. De missie van ZOA sluit daar mooi mij bij aan: ‘Wij geloven dat God ons roept om vrede, verzoening en hoop te brengen in deze gebroken wereld. Op een dag zal Gods vrede volledig doorbreken. Ondertussen willen wij werken aan een wereld waarin mensen hoop hebben en in vrede een waardig leven kunnen leiden’. Ons gebed is dat het werk van ZOA tot zegen mag zijn in deze gebroken wereld. Op het moment van schrijven staat de teller van de door de leerlingen opgehaalde sponsorgelden in totaal op € 146.632, hiermee evenaren we het record van vorig jaar ruimschoots. Een prachtig resultaat waarmee ZOA een substantiële bijdrage kan leveren aan onderwijs in Uganda.  

Artikel lezen

Brugklas vmbo aan de slag met groen…

13 oktober 2023

Leerlingen brugklas vmbo gingen bloemschikken in het kader van P&O, ter oriëntatie op sector groen.

Artikel lezen

Vmbo-gt3 volgt workshop piano spelen en animatie @garenspinnerij.

10 oktober 2023

Artikel lezen

Uitslag Fotowedstrijd 2hv bekend!

10 oktober 2023

Inmiddels zijn de winnaars bekend van de fotowedstrijd uit 2hv. De opdracht was om een foto met strijklicht en slagschaduw te maken. De keuze van een winnaar was zeker niet eenvoudig! Uiteindelijk zijn Anna Boonzaaijer uit 2hv1 (foto met koeien) en Maurits de Vries uit 2hv2 (foto met boom) de winnaars! VAN HARTE GEFELICITEERD!  

Artikel lezen

Themadag Stage

6 oktober 2023

Hoe ga je om met spullen van de baas? Hoe vraag je een moment stilte voor de maaltijd? En welke kleding trek je aan? De leerlingen van vmbo-4 van Driestar Lekkerkerk krijgen er volgende week allemaal mee te maken als ze gaan stagelopen. Door middel van een themadag werden ze goed voorbereid op hun stage. Een verslag van gelegenheidspresentatrice Yasmina Looze. Veel succes allemaal volgende week!  

Artikel lezen

Fotowedstrijd onder leerlingen 2hv.

23 september 2023

Leerlingen 2hv 1 en 2hv2 kregen een mooie opdracht, namelijk maak een foto met strijklicht en slagschaduw. Dit leverde prachtige foto’s op. De docenten kunnen hierop stemmen. De keuze is niet eenvoudig bij zoveel mooie foto’s. De winnaar wordt binnenkort bekendgemaakt.          

Artikel lezen

Tropenrooster op driestar; leerlingen zorg, zorgen voor verkoeling #ijscoupe 🍦

13 september 2023

Artikel lezen

Nog meer uiterlijke verzorging in 2b1, P&O

12 september 2023

      Ook de jongens kregen een föhn in de hand… En dat zag er nog niet eens zo verkeerd uit.

Artikel lezen

Les uiterlijke verzorging Klas 2k1 p&o

12 september 2023

  Zo zie je er dus uit tijdens een les “uiterlijke verzorging”…. Resultaat: een perzikzachte huid en een mooie bos krullen.

Artikel lezen

Nog even terug naar de eerste les uiterlijke verzorging.

12 september 2023

Tijdens de eerste les van gt2 uiterlijke verzorging maakten de leerlingen zelf een heerlijke lippenbalsem. Zelf uitproberen? De instructies zijn bijgevoegd…  😉

Artikel lezen