Bereikbaarheid in verband met de zomervakantie

11 juli 2024

De school is gesloten vanaf vrijdag 12 juli, 12.00 t/m vrijdag 16 augustus. In deze weken zijn wij telefonisch niet bereikbaar. In dringende gevallen kunt u contact met ons zoeken via infogouda@driestarwartburg.nl / infoleiden@driestarwartburg.nl / infolekkerkerk@driestarwartburg.nl. Vanaf D.V. maandag 19 augustus, 8.00 uur staan wij u telefonisch weer graag te woord.  

Artikel lezen

Een kijkje nemen op de nieuwe school.

6 juli 2024

Dinsdag kwamen de nieuwe leerlingen kennismaken met Driestar Lekkerkerk. Dat was een gezellige drukte. Kennismaken met je nieuwe klasgenoten, met de mentor de school bekijken en een versnapering ophalen bij de conciërges. Leuk dat jullie er waren en hartelijk welkom in klas 1. Eerst nog een fijne vakantie toegewenst!

Artikel lezen

Klas 2 ging de Escaperoom in over sexting.

1 juli 2024

Artikel lezen

Havo/Vwo 3 naar Noordwijk en Leiden.

29 juni 2024

Donderdag is Havo/Vwo 3, als onderdeel van de activiteitenweek, naar Noordwijk en Leiden geweest.    We hebben in Noordwijk, onder leiding van de natuurschool, met een sleepnet dieren uit de zee gevangen en gedetermineerd. In Leiden bezochten we Naturalis. Het was een heel gezellige dag met prachtig weer! 

Artikel lezen

Genieten van zelfgemaakte High Tea.

29 juni 2024

Zorg en Welzijn klas 3 is op locatie Lekkerkerk feestelijk afgesloten. De twee groepen hebben eerst zelf een high tea gemaakt en daarna lekker opgegeten! Dat smaakte prima!  

Artikel lezen

Twee dagen Waardse Sportspelen.

15 juni 2024

Donderdag en vrijdag waren de Waardse Sportspelen voor alle 1e en 2e klassers. Het is de jaarlijkse sportdag met allerlei scholen uit de Krimpenerwaard. Donderdag dus voor de 2e klas, vrijdag voor de 1e klas. Door heel de Krimpenerwaard zijn er verschillende sporten, zoals beachvolleybal, hockey en polsstokspringen (hierbij bleef niet iedereen droog… ;).

Artikel lezen

Examenuitslag bekend.

12 juni 2024

    GESLAAGD // Feest bij Driestar Lekkerkerk! Vandaag is een bijzondere dag. Het overgrote deel van de examenklasleerlingen is geslaagd voor het examen. We feliciteren hen van harte met het behalen van het diploma. In deze felicitatie betrekken wij graag hun ouder(s)/verzorger(s) en onze collega’s. We zijn dankbaar dat voor velen de studie nu al op een positieve wijze afgerond mag worden. Wij wensen de leerlingen die herexamens gaan doen veel sterkte en succes bij de voorbereiding erop en het afleggen ervan.

Artikel lezen

Driestar Lekkerkerk met de ZOA naar Uganda.

12 juni 2024

Afgelopen week waren leerlingen en docenten in Uganda om daar onder andere projecten van de ZOA te bezoeken. Na een voorspoedige reis ging de groep onder andere op bezoek bij de plaatselijke bevolking. Er werden bezienswaardigheden bezocht en tijdens de safari werden veel dieren gespot. Een reis die bij iedereen veel indrukken achterlaat en mooi is om op terug te kijken.

Artikel lezen

Leerlingen 4GT naar Cochem.

8 juni 2024

  De leerlingen van 4gt zaten op 29 mei al vroeg in de bus voor een dagtrip naar Cochem. Daar was genoeg te zien. Met een kabelbaan naar boven om dan een prachtig uitzicht te hebben. Het was een hele gezellige dag.

Artikel lezen

Scones bakken tijdens Engelse les.

8 juni 2024

Vrijdag maakten we scones in de Engelse les . Recept vertalen, cups omrekenen in grammen en ingrediënten inkopen. Het resultaat mocht er zijn 😋

Artikel lezen

Bruidsmodeshow in de Breeje Hendrick.

8 juni 2024

De meiden van klas 2gt2 bezorgden eind mei de bewoners van de Breeje Hendrikck een hele gezellige bruidsmodeshow. Jurken in diverse kleuren en modellen kwamen langs, voorzien van een commentaar door een presentatrice. Het was een ontzettende leuke middag. De bewoners genoten zichtbaar. Fijn om iets te doen voor onze ouderen. Het werd erg gewaardeerd. Zie ook het korte filmpje aan het eind.      

Artikel lezen

Ouderen en leerlingen ontmoeten elkaar tijdens een high tea.

3 juni 2024

Leerlingen van klas 2gt1 hebben een high tea voorbereid en uitgevoerd voor de ouderen van de Breeje Hendrick. De ouderen werden netjes opgehaald en thuisgebracht. Tijdens de high tea zijn er gezellige gesprekken gevoerd en werd er met smaak van de hapjes gegeten. Het was een hele gezellige ontmoeting die door de bewoners heel erg werd gewaardeerd.

Artikel lezen

Uitslag Kangoeroewedstrijd!

3 juni 2024

Vorige week was de uitslag van de kangoeroewedstrijd bekend. Een groep van zo’n 30 enthousiaste leerlingen deed hieraan mee. Eén van onze leerlingen kreeg zelfs een uitnodiging voor de Junior Wiskunde Olympiade😄 Alle leerlingen ontvingen voor hun bijdrage een klein cadeautje.           

Artikel lezen

Terugblik bezoek Thermenmuseum in Heerlen.

28 mei 2024

Het is al even terug, maar op 14 mei zijn de gymnasiumleerlingen van Lekkerkerk naar Zuid-Limburg geweest. Eerst hebben ze het Thermenmuseum in Heerlen bezocht en bekeken daar de opgraving van het badhuis van Coriovallum. Vervolgens leidde een gids ons door de Romeinse catacomben in Valkenburg. Dit zijn onderaardse gangen waarin de Romeinen hun doden begroeven. Ook kwamen daar vroeger de vervolgde christenen samen. Dit was heel indrukwekkend.

Artikel lezen

4GT druk bezig met Engels.

14 mei 2024

Vandaag zijn in Lekkerkerk de examens van start gegaan. Voor 4GT stond Engels op het programma. Veel succes met de volgende examens!      

Artikel lezen

Examenleerlingen 4GT bezoeken Fort Breendonk en Ieper.

7 mei 2024

Vrijdag 26 april zijn de examenleerlingen geschiedenis 4GT op excursie naar België geweest en hebben daar Fort Breendonk (concentratiekamp) bezocht. Later op de dag brachten de leerlingen ook nog een bezoek aan Ieper. Het was een indrukwekkende dag.  

Artikel lezen

Schoolsluiting i.v.m. meivakantie

26 april 2024

In verband met de meivakantie is de school gesloten van maandag 29 april tot vrijdag 10 mei. In zeer dringende gevallen kunt u contact opnemen met de locatiedirectie.  

Artikel lezen

Vriendinnen zetten Lea in het zonnetje…

23 april 2024

DANKBAAR Lea rondde recent haar medische behandelingen af. Een lange, intense periode ligt achter haar. We delen de dankbaarheid van haar en hen die haar omringen: de behandelingen zijn tot zegen geweest. Haar vriendinnen regelden een mooi moment om bij dit mooie feit stil te staan. Lea kreeg een fotopuzzel van de klas en we genoten van drinken met lekkers. Daar lieten we de Engelse les graag even voor schieten!  

Artikel lezen

Ralph winnaar van pingpong-toernooi.

20 april 2024

Donderdag  was er in Lekkerkerk een pingpong-toernooi voor klas 1-3. Daar gingen heel wat balletjes heen en weer. Uiteindelijk was Ralph Snoei uit 3GT2 de winnaar van dit gezellige toernooi. Proficiat Ralph!

Artikel lezen

Leerlingen Gummersbach op bezoek.

20 april 2024

Vorige week ontvingen de leerlingen vmbo-gt3 leerlingen uit Gummersbach van de @fcbg.offiziell. De Duitse leerlingen sliepen in gastgezinnen. Vrijdag stond een dagje Rotterdam op het programma. Ze reisden per waterbus. In Rotterdam mocht een bezoek aan De Markthal natuurlijk niet ontbreken.

Artikel lezen

Een mooie veiling voor Stichting Denbi.

20 april 2024

Donderdag 11 april was Driestar Lekkerkerk een heus veilinghuis. Er werd van alles geveild voor de Stichting Denbi, zelfs levende have, zodat er voor de schoolkinderen onder andere schoolboeken, leesboeken, een schoolbord, pennen, schriften en nog meer kan worden aangeschaft. Er was van ouders en leerlingen veel belangstelling. Meneer Van der Have deed zijn uiterste best om alles geveild te krijgen. De opbrengst was het prachtige bedrag van € 2725,=. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen: HARTELIJK BEDANKT!  

Artikel lezen

Leerlingen en hun ouders proeven Ethiopië.

12 april 2024

Dinsdag proefden leerlingen en hun ouders Ethiopië. Een kennismaking en vooruitblik naar de reis die hopelijk later dit kalenderjaar kan plaatsvinden. We lieten ons de enjera en sauzen goed smaken. Ook de verse vruchten juices deden het goed! Met als afsluiter een echt Ethiopisch bakkie koffie ☕️  

Artikel lezen

Activiteiten klas 2k2

8 april 2024

De leerlingen uit 2k2 hebben eerst de lunch voorbereid, en vandaag uitgevoerd. Er waren verschillende groepjes: keuken, klaarzetten en versieren, en groep ouderen ophalen/bedienen.

Artikel lezen

Terugblik op de activiteitenweek.

20 februari 2024

Er was vorige week tijdens de activiteitenweek van alles te doen op Driestar Lekkerkerk… Dit varieerde van het volgen van diverse workshops, excursies naar Rotterdam en Amsterdam, naar de schaatsbaan, boxclincis, bakken van lekkernijen voor bewoners van de Breeje Hendrick, tot bedrijfsbezoeken en nog meer. Klas 4 presenteerde dinsdagmiddag de profielwerkstukken aan de leerlingen en ’s avonds was er een avond op school voor de ouders. Mooie presentaties en onderwerpen kwamen langs. Goed gedaan jongelui! We kijken met elkaar terug op een mooie week. Nu genieten van een welverdiende vakantie!        

Artikel lezen

We kijken nog even terug naar de Open Dag in Lekkerkerk.

26 januari 2024

OPEN DAG LEKKERKERK. Wat leuk dat jullie onze Open Dag hebben bezocht. We hopen dat je een goed beeld hebt gekregen van Driestar Lekkerkerk. Wil je nog meer weten? Neem dan gerust contact op met de adjunct-directeuren meneer Van Blitterswijk of mevrouw Stam. Gegevens vind je op onze website of klik op onderstaande link. En uiteraard zien we je graag terug als leerling van Driestar Lekkerkerk! https://www.driestarwartburg.nl/driestar-lekkerkerk/naar-de-brugklas/  

Artikel lezen

Kom zaterdag naar de Open Dag van Driestar Lekkerkerk!

15 januari 2024

Van groep 8 naar Driestar Lekkerkerk Heb jij zin om naar een gezellige school te komen? Dan ben je hartelijk welkom op Driestar Lekkerkerk! Je krijgt bij ons niet alleen goed les, maar we doen ook veel leuke en leerzame dingen buiten de gewone lessen om. Kom het ontdekken tijdens de Open Dag. De open dag voor alle groep 8’ers en hun ouder(s) of verzorger(s) is dit schooljaar op D.V. zaterdag 20 januari 2024 van 09.30 uur tot 12.00 uur. We ontmoeten je graag! Wil je thuis al wat meer lezen en zien over Driestar Lekkerkerk, klik dan op onderstaande link: https://www.driestarwartburg.nl/driestar-lekkerkerk

Artikel lezen

Reanimatiecursus voor docenten Lekkerkerk.

15 januari 2024

Voor de kerstvakantie hebben enkele docenten succesvol een reanimatiecursus afgesloten. Zij zijn daardoor bevoegd om op school reanimatietrainingen te geven. Op die manier kunnen ook steeds meer leerlingen deze belangrijke vaardigheid onder de knie krijgen.

Artikel lezen

Klas 2hv2 maakt kerstkaarten voor Mission Timothée.

23 december 2023

Artikel lezen

Klas 2k maakte bij P&O een kerstwens en bracht ze rond in de buurt.

23 december 2023

Artikel lezen

Leerlingen 3gt, Zorg & Welzijn, op bezoek bij de Breeje Hendrick.

23 december 2023

  Een bezoek aan de Breeje Hendrick zorgt altijd voor mooie momenten. Fijn dat jong en oud op deze manier elkaar ontmoeten en wat voor elkaar kunnen betekenen. Het bezoek werd door de bewoners enorm gewaardeerd.

Artikel lezen