Vmbo: de juiste balans

Werk je graag met je handen én je hoofd? Dan past het vmbo bij jou. Binnen het vmbo bestaan meerdere leerwegen waarin overal praktijkvakken worden aangeboden. Aan het eind van het brugklasjaar kijken we naar welk niveau je kunt doorstromen.

Havo: inhoudelijk sterk

Word jij graag inhoudelijk uitgedaagd, maar combineer je dat ook graag met de praktijk? Dan is de havo echt iets voor jou!

Vwo: atheneum of gymnasium?

Word jij getriggerd door de diepere achtergronden van allerlei vraagstukken? Vind je het leuk om zelf onderzoek te doen? Dan is het zesjarige vwo (atheneum) echt iets voor jou! Een goede studiehouding is belangrijk om te slagen. Wil je jouw niveau verdiepen? Volg dan Latijn en Grieks op het gymnasium.

Altijd een niveau dat bij jou past

Wil je meer informatie over de verschillende niveaus, richtingen en extra uitdagingen? Klik dan op de kopjes hieronder en er verschijnt meer informatie. Succes!

Vmbo: de juiste balans

Werk je graag met je handen én je hoofd? Dan past het vmbo bij jou. Binnen het vmbo krijg je afhankelijk van de stream die je volgt, theorie en praktijk. Gelukkig hoef je dat niet meteen te beslissen. In het eerste jaar volg je eerst één van de brugklassen:

 • vmbo basis-lwoo
 • vmbo basis
 • vmbo kader
 • vmbo gt (gemengd theoretisch)

 

Hoeveel praktijk wil jij?

In Lekkerkerk volgen alle leerlingen in de derde klas de gemengde leerweg. Zo krijg je voldoende praktijk mee! Na de derde klas kun je kiezen om het praktisch vak te behouden, dan blijf je in de gemengde leerweg. Kies je ervoor om toch meer de theoretische kant op te gaan, dan kies je voor de theoretische leerweg.

 

Kies een profiel dat bij je past!

In klas 3 en 4 ga je aan de slag met dat wat je echt leuk vindt en dat wat bij je past. Daarom kies je een profiel. De theorie bestaat voor een deel uit algemene vakken en voor een deel uit vakken die bij je gekozen profiel passen. Natuurlijk breng je al die kennis in de praktijk tijdens de praktijklessen. Je bereidt je hiermee voor op het mbo en (?) je toekomstige beroep. Je mentor en decaan helpen je hierbij!
Je kunt kiezen uit de profielen:

 • Economie en Ondernemen;
 • Bouwen, Wonen & Interieur;
 • Produceren, Installeren & Energie;
 • Zorg & Welzijn.

 

Wil je alles weten over het vmbo? Lees nog veel meer in de online schoolgids!

Havo: inhoudelijk en praktisch

Vind jij het leuk om te leren, maar wil je de kennis ook graag verwerken in praktische opdrachten? Dan is de havo echt iets voor jou! De havo bereidt je voor op het hoger beroepsonderwijs. Ook kun je na je examen overstappen naar het vwo.

 

Op de vijfjarige havo krijg je veel theorie. Met verwerkingsopdrachten kun je de leerstof snel toepassen. Dit doe je samen met andere leerlingen, maar je werkt ook alleen. Je krijgt dus een goede basis mee en doet veel algemene kennis op.

 

Kies een profiel dat bij je past!

De eerste drie jaar zijn voor havo-leerlingen gelijk. Na de derde klas stap je over naar één van de andere scholen van Driestar-Wartburg in Gouda of Rotterdam. Natuurlijk zorgen we ervoor dat deze overstap goed gedaan kan worden! Leerlingen ervaren weinig moeite bij deze overstap, waar nodig ondersteunen we je natuurlijk! Aan het eind van het derde jaar kies je een profiel dat bij je past. Er zijn er vier:

 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek

 

Natuurlijk sluiten deze profielen goed aan bij de hbo-opleiding die jij wilt gaan volgen.

 

Extra uitdagingen

Tijdens de activiteitenweken worden naast de ‘gewone’ lesweken veel vormende en verdiepende activiteiten aangeboden, zodat je de ruimte krijgt om je ook andere vaardigheden te ontwikkelen.

 

Keuzes maken

Natuurlijk hoef je alle genoemde keuzes niet alleen te maken. Je mentor en decaan ondersteunen je hierin. We willen vooral dat jij goed op je plek zit, zodat je een fijne tijd hebt op Driestar Lekkerkerk én daarna! Wil je alles weten over de havo? Lees nog veel meer in de online schoolgids!

Vwo: van alles te kiezen

Ben je nieuwsgierig en leergierig? Vind jij het leuk en boeiend om zelf nieuwe dingen te ontdekken? Dan is het zesjarige vwo (atheneum) wat voor jou! Het vwo bereidt je voor op de universiteit. Uiteraard kun je met een vwo-diploma ook verder in het hbo.

 

Kies een profiel dat bij je past!

Op school hebben we veel aandacht voor jou als persoon. Op het vwo dagen we je uit om je talenten te gebruiken en we stimuleren je om zelf oplossingen te vinden. In de onderbouw maak je kennis met veel vakken. Je krijgt overal wat van mee en leert je sterke kanten kennen. Zo kun je op het vwo en daarna keuzes maken die bij je passen.

Na de derde klas stap je over naar één van de andere scholen van Driestar-Wartburg in Gouda of Rotterdam. Natuurlijk zorgen we ervoor dat deze overstap goed gedaan kan worden! Leerlingen ervaren weinig moeite bij deze overstap, waar nodig ondersteunen we je natuurlijk! Ook kies je in het derde jaar een profiel, zodat je in de bovenbouw vooral vakken krijgt die je interesseren. Er zijn er vier:

 • Cultuur & Maatschappij
 • Economie & Maatschappij
 • Natuur & Gezondheid
 • Natuur & Techniek

 

Natuurlijk sluiten deze profielen goed aan bij de universitaire opleiding die jij wilt gaan volgen.

 

Atheneum: vwo zonder klassieke talen

Een goede studiehouding is belangrijk om te slagen op het vwo. Het reguliere vwo wordt ook wel het atheneum genoemd. We bieden je een interessant en goed programma, zodat je jezelf volop kunt ontwikkelen.

 

Gymnasium(+): Latijn en Grieks

Ben je op zoek naar meer verdieping? Je kunt bij ons ook terecht op het gymnasium. Hier volg je de klassieke talen Latijn en Grieks. Deze klassieke talen verrassen je waarschijnlijk meer dan dat je van een ‘dode taal’ zou verwachten. Zo worden de verbanden met andere moderne talen ineens een stuk duidelijker. Ook bieden deze talen je een goed inzicht in de ontwikkelingsgeschiedenis van onze cultuur.

Met elkaar de diepte in

Bij ons op school krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Naast het standaard lesprogramma organiseren we bijvoorbeeld excursies en projectdagen. Ook geven we extra aandacht aan wiskunde, Nederlands en Engels. Genoeg onderwijsvormen, niveaus en aanvullingen om uit te kiezen dus! Waar zien we jou volgend jaar?

goede kwaliteit merk je aan de sfeer

Je komt op school om wat te leren. Daar horen goede resultaten bij. Daarom vinden wij kwaliteit erg belangrijk. Voor ons is dat meer dan cijfers alleen. Ook gaat dit verder dan dat we alleen aan de wettelijke eisen willen voldoen. Voor ons betekent kwaliteit dat ons onderwijs goed aansluit bij onze missie en visie. Natuurlijk gaat het daarbij om de christelijke identiteit van het onderwijs, maar ook bijvoorbeeld om de goede sfeer op school en de tevredenheid van ouders en leerlingen.

 

Daarnaast meten we de kwaliteit van ons onderwijs. We werken hiervoor met een kwaliteitssysteem. De uitkomsten van bijvoorbeeld gesprekken, enquêtes en onderzoeken worden in dit systeem verwerkt. De uitkomsten gebruiken we om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Onderwijsinspectie

De onderwijsinspectie controleert de kwaliteit van het onderwijs. De resultaten van deze controles worden vastgelegd in rapporten en kwaliteitskaarten. Onze school scoort in vergelijking met andere scholen goed op leerlingzorg, de sfeer op school, de begeleiding van leerlingen en onderwijstijd. De inspectie brengt ook de doorstroom van leerlingen in kaart. Hierin kun je zien hoeveel leerlingen zonder vertraging doorstromen naar het volgende leerjaar. Ook zie je hoeveel leerlingen blijven zitten of op een ander niveau terechtkomen.

Vergelijken op scholen op de kaart

De kwaliteit van onze school kun je vergelijken met de kwaliteit van andere scholen. Dit kun je doen op scholenopdekaart. Elk jaar leveren we hiervoor actuele gegevens aan.