In de eerste activiteitenweek, voor de herfstvakantie, heeft de (jaarlijkse) voorleeswedstrijd plaatsgevonden in de aula van onze school. De winnaars van toen, Emma Kok (1hv1) en Anna Kanga (1bk1) mochten het woensdag 15 mei opnemen tegen de winnaars van de aangesloten Dordtse scholen.

 

Deze finale vond plaats in de bibliotheek aan de Voorstraat in Dordrecht. Na een heel spannende strijd was het niet minder dan Anna Kanga die werd uitgeroepen tot de beste van alle deelnemers. Een hele prestatie. Mevrouw Anker was als docent Nederlands getuige van dit leuke festijn.

 

De bekroning, die Anna ontving, bracht haar afgelopen vrijdag 24 maart in de bieb de Blaak van mijn geboortestad Rotterdam. Samen met haar supporters, Lydia Fortuijn en Elena van Gameren, stapte ik het indrukwekkende gebouw binnen. Daar wachtte een heuse provinciale finale. Wat geweldig om als leerling onze school te vertegenwoordigen op dit niveau. Het programmaboekje meldde overigens nog een kandidaat van de Driestar-Wartburg (locatie Guido), maar…. we gingen voor Anna en ook daar maakte zij veel indruk. Lof ook voor de keuze van haar boek; een interessant fragment uit ‘Over vroeger en nu’ over Erasmus. En dat in Rotterdam! Dan de uitslag: heel spannend, maar helaas…. de concurrentie was enorm en het lukte haar niet de landelijke finale in de Meern te bereiken. Toch zijn we, met haar familie, heel trots op haar en ze kon dan ook met opgeheven hoofd de havenstad verlaten.

 

Mooi om zo’n voorleestalent als leerling op school te hebben. Gefeliciteerd Anna, met het bereiken van deze finale. Voor ons was je al een winnaar!

 

R.F. Reinders
docent Nederlands