Dinsdag 24 oktober fietsten de leerlingen van klas 4gt2 in de morgenpauze naar Zwijndrecht om op de ds. Abraham Hellenbroekschool in alle groepen voor te gaan lezen. Ze waren wel een beetje zenuwachtig. Zou het lukken?

 

Elk groepje leerlingen had een boek gezocht dat paste bij de groep waarin voorgelezen moest worden. Samen hadden ze ook iets bedacht om het voorlezen in te leiden en ook een verwerkingsopdracht voor na het voorlezen. Bij groep 1 was dat een vogel versieren en bij een oudere groep een woordzoeker maken of meedoen met een quiz over het gelezen boek. Ik keek af en toe nieuwsgierig door de ramen, want de juf of meester van de groep beoordeelde mijn leerlingen aan de hand van een beoordelingsformulier. Ik zag opperste concentratie bij zowel onze leerlingen als bij de basisschoolleerlingen. Na een uurtje kwamen de 4gt ‘ers enthousiast terug! De stoerste kerels hadden het leuk gevonden ‘Mevrouw, ze luisterden gewoon naar ons.’ Daar hadden ze nog het meest mee gezeten, geloof ik, dat ze geen orde zouden kunnen houden. In ieder geval zijn de beoordelingen allemaal ruim voldoende en kunnen onze leerlingen wat leren van de gegeven feedback.

 

In de middagpauze reden we weer terug naar de Marnix. De basisschool waardeert deze activiteit en voor onze leerlingen een leuke ervaring met (voor)lezen.

 

A.J. Vogel-de Pagter