Alweer enkele jaren bieden we op de Marnix een speciaal ondersteuningsprogramma (MOP) aan om leerlingen die moeite hebben met een of meerdere vakken of een bepaalde studievaardigheid te helpen. Daarbij maken we in toenemende mate gebruik van peer tutoren; gemotiveerde leerlingen die het leuk vinden om medeleerlingen te helpen door middel van uitleg, samen opdrachten maken en samen leren.

 

De leerlingen komen uit de klassen twee en drie. Dit betekent dat de leerlingen die vorig jaar al begonnen zijn, dit jaar verder kunnen en hun ervaring van afgelopen jaar kunnen inzetten om dit jaar nog meer leerlingen te helpen. De nieuwe peer tutoren hebben eerst hun interesse en motivatie kenbaar gemaakt. Er waren zoveel aanmeldingen dat we hebben moeten selecteren. Degenen die door de selectie kwamen, hebben een training van twee dagdelen gehad en zijn intussen in het bezit van een mooi certificaat en staan in de startblokken om te beginnen met het geven van hun ‘lessen’. Die lessen vinden doorgaans plaats op woensdagmiddag en worden gecoördineerd door collega De Deugd, die dit alweer enige jaren met veel verve doet.

 

Ondergetekende heeft dit jaar voor de tweede keer de trainingen verzorgd en kan u melden dat het een vreugd is om met zo’n groep te mogen werken.

 

J.C. Bakker