In aansluiting op de Week van het leven mochten we op maandag 14 november onze jaarlijkse gast uit Canada weer ontvangen, Maaike Rosendal-Sonnevelt. Maaike en haar man Nick werken als vrijwilligers bij CCBR, een organisatie die als missie heeft ‘to make abortion unthinkable’.

 

In vier sessies voor verschillende klassen heeft Maaike in het Engels (in het kader van VéTO) een vurig pleidooi gehouden om op te blijven komen voor het recht op leven voor het ongeborene: door gebed, door in gesprek te gaan met andersdenkenden, door te doneren zodat dit werk door kan blijven gaan en zelf betrokken te raken bij pro-life werk.

 

Het was een indrukwekkende dag voor ons allen. Via stichting Joseba worden Maaike en haar man financieel ondersteund en wordt in Nederland gebruik gemaakt van het materiaal en de expertise die CCBR heeft opgebouwd, bijvoorbeeld door lezingen te organiseren waarin de Rosendals over hun werk vertellen.

 

Op de vraag om het werk van dit gezin financieel te steunen is door leerlingen en ouders enthousiast gereageerd: er mocht 1.700 euro overgemaakt worden! Namens Maaike en haar gezin: hartelijk dank.

 

Mocht u nog een gift willen overmaken dan kan dat nog steeds (o.v.v. gift Marnix):