We kregen uitleg hoe het is om te werken bij BEST Trucks. Echt enorm zoveel verschillende taken als er zijn. We kregen tijdens de rondleiding de werkplaats te zien waar gesleuteld wordt en we mochten zelfs een stukje lassen! We zijn de APK-straat met smeerput waar vrachtwagens worden gekeurd in geweest, en we hebben ook nog gekeken op de afdeling waar alle vrachtwagens mooi gemaakt worden naar wens van de klant. Hier worden ze in de juiste kleur gespoten en worden de lampen en luchthoorns opgebouwd. We mochten ook nog rondkijken in het magazijn waar alle onderdelen op voorraad liggen. En als klap op de vuurpijl kregen we een rondrit met een DAF XG, dat is de grootste DAF die er bestaat.

Arne: “Ik wil later chauffeur worden en ik vind het interessant om te leren over alles in en om de vrachtwagen, daarom ga ik profiel Mobiliteit & Transport kiezen.”

Arthur: “Ik ga M&T kiezen omdat ik later met hijskranen wil gaan werken, ik wil erin gaan handelen en eraan sleutelen. Het was echt een leuke en leerzame dag!”

Pierre: “Het was een leuke, leerzame en fijne dag. Ik ben veel te weten gekomen en heb er veel gezien. Bijvoorbeeld hoe een vrachtwagen wordt gespoten en hoe het er aan toegaat in het magazijn.”