Afscheid Richard Toes van het Beroepencollege

13 juni 2024

Op woensdag 5 juni nam onderwijsman Richard Toes afscheid als voorzitter van het College van Bestuur van Beroepencollege De Swaef.

Artikel lezen

Kioti-tractor voor Mobiliteit & Transport

21 mei 2024

Beroepencollege De Swaef, profiel M&T, is voorzien van een nieuwe Kioti-tractor.

Artikel lezen

Nieuwe leermiddelen bij Mobiliteit & Transport

12 februari 2024

Bij Mobiliteit & Transport hebben we er prachtige leermiddelen bijgekregen. Twee werkende Citroën-motoren, die ingezet worden om te leren hoe de verschillende systemen in een verbrandingsmotor werken. Dit wordt gedaan via E-Learning-opdrachten, waarbij de theorie gekoppeld is aan de praktijk.

Artikel lezen

Lessen vallen uit na vierde uur

2 november 2023

Voor vandaag voorspelt KNMI voor de provincie Zuid-Holland vanaf 13.00 uur code oranje. In verband daarmee hebben wij besloten dat de school na het vierde lesuur sluit. Wij hopen dat alle leerlingen op deze manier veilig thuis kunnen komen.

Artikel lezen

Openingsbijeenkomst

15 augustus 2023

Maandagavond 21 augustus is de openingsbijeenkomst voor het nieuwe schooljaar om Gods zegen te vragen voor het nieuwe cursusjaar. Wij nodigen u van harte uit om deze avond bij te wonen met uw kind(eren). Meer informatie over de collectes kunt u hier vinden.   De bijeenkomst start om 19.30 uur in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente (Bethelkerk) in Ridderkerk, Anjerstraat 2.

Artikel lezen

Stagereis Oostenrijk – profiel Bouwen, Wonen & Interieur

19 juni 2023

In de week na de meivakantie zijn zes BWI-leerlingen met twee begeleiders een midweek op buitenlandstage geweest als alternatief voor de gewone stage. Leerlingen moesten van tevoren ‘solliciteren’ als ze mee wilden.

Artikel lezen

Presentatie profielwerkstukken

18 april 2023

Op 5 april presenteerden de vierdejaars leerlingen hun profielwerkstuk in de aula van onze school. Een prachtig moment waar veel belangstelling voor was.

Artikel lezen

Skills The Finals – zilver voor Bouwen, Wonen & Interieur!

18 april 2023

Op 23 maart was de finalewedstrijd van Skills Talents in Amsterdam. De BWI-teams moesten een kapschuur maken waar bijv. een imker zijn bijenkasten in kwijt kan. Voor Beroepencollege De Swaef hebben Stephen van der Plas en Ryan de Raaf deelgenomen. Wie kunnen er beter over vertellen dan zijzelf? Hieronder kunt u hun verslag lezen:

Artikel lezen

Skills The Finals – Produceren, Installeren & Energie

17 april 2023

Donderdag 23 maart was een deel van de RAI in Amsterdam ingericht voor Skills The Finals, www.worldskillsnetherlands.nl. Er waren vakwedstrijden voor alle tien profielen van het vmbo.

Artikel lezen

Rupskraan voor profiel Mobiliteit & Transport

17 april 2023

Mobiliteit & Transport is uitgebreid met een rupskraan van het kwaliteitsmerk New Holland. De rupskraan is geschonken door de GKB Groep te Barendrecht. We kunnen met deze prachtige aanwinst het keuzevak ‘Mobiele werktuigen’ aanbieden en leerlingen voorbereiden op een mooie toekomst in deze branche.

Artikel lezen

Bezoek aan BEST Trucks – leerjaar 1

17 april 2023

Donderdag 16 maart werd leerjaar 1 gastvrij ontvangen bij BEST Trucks in Barendrecht – dealer van het mooie merk DAF. Arne, Arthur en Pierre vertellen graag wat ze hebben gezien bij BEST Trucks.

Artikel lezen

Voorrondes Skills Talents Produceren, Installeren & Energie 2022-2023

20 februari 2023

Evenals vorig cursusjaar heeft profiel PIE (Produceren, Installeren & Energie) meegedaan met de regionale voorrondes van de vakwedstrijd Skills Talents. Er waren zes teams die hieraan deelnamen. Een team bestaat uit twee leerlingen uit leerjaar 3 of 4 van profiel PIE. Samen met de docent als begeleider meldden Thijs Jonas en Lennard Stok zich op 20 januari bij het ROC Mondriaan in Den Haag. Na de kennismaking en informatie over het verloop van de wedstrijd, kregen de jongens hun opdracht en werden de begeleiders het pand...

Artikel lezen

Voorrondes Skills Talents BWI 2022-2023

Voorrondes Skills Talents Bouwen, Wonen & Interieur 2022-2023

20 februari 2023

Datum: 20-01-2023 Locatie: ROC Mondriaan, Den Haag Deze informatie zegt u misschien niet zo veel, maar verschillende jongeren uit Zuid-Holland die winnaar Skills Talents waren van de voorrondes op hun school, wel. Op deze dag en deze locatie mochten zij namelijk strijden voor beste BWI’er fijnhout van de provincie Zuid-Holland. Wat onze school betreft mochten Ryan de Raaf en Stephen van der Plas strijden voor de beker. En dat hebben ze gedaan!  

Artikel lezen

Leerling Beroepencollege De Swaef Driestar-Wartburg

Een dag op Beroepencollege De Swaef

23 januari 2023

Aan toekomstige leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s)   Wil jij een kijkje nemen op het Beroepencollege De Swaef? Of nog eens terugkijken waar je bent geweest tijdens de kennismakingslessen, Open dag of voorlichtingsavond ? Bekijk dan de video ‘Een dag op Beroepencollege De Swaef’.

Artikel lezen

Lassimulator voor profiel Produceren, Installeren & Energie

14 december 2022

In onze werkplaats, en dan vooral bij metaaltechniek, gaat er behoorlijk veel materiaal doorheen. Leren draaien, frezen en lassen lukt je niet uit een boek. Maar al dat materiaal dat na een oefening de oud ijzerbak ingaat is ook best jammer. Vooral goed leren lassen kost erg veel materiaal, zowel stalen strips als beschermgas.   Daarom hebben we een lassimulator aangeschaft. De simulator ziet er uit als een lasmachine, je zet ook een echte laskap op, de...

Artikel lezen

Voorrondes Skills Talents

14 december 2022

Woensdagmiddag 30 november vonden op onze school de voorrondes plaats van de landelijke Skills Talents – teamvakwedstrijden voor het vmbo.

Artikel lezen

Voorlichtingsmarkt leerjaar 4

8 december 2022

D.V. dinsdag 13 december a.s. wordt van 19.00-21.30 uur op onze school een voorlichtingsmarkt georganiseerd voor leerlingen uit leerjaar 4 en hun ouder(s)/verzorger(s). Deze voorlichtingsmarkt is een mooie mogelijkheid om meer te weten te komen over de wereld van het mbo!

Artikel lezen

Open middag/avond 16 november

30 november 2022

Woensdag 16 november jl. stonden de deuren van Beroepencollege De Swaef open voor bezichtiging door potentiële nieuwe leerlingen. Als gevolg van corona was dit in 2019 voor het laatst gebeurd.

Artikel lezen

Groot Swaefiaans Dictee

28 november 2022

Maandagmiddag 21 november was het gezellig druk in de aula. Die middag werd de eerste editie van het ‘Groot Swaefiaans Dictee’ gehouden.

Artikel lezen

Bezoek basisscholen aan Beroepencollege De Swaef

25 november 2022

Ruim 500 leerlingen uit Rotterdam en omstreken uit groep 8 kwamen naar het Beroepencollege om kennis te maken met onze school en de daarbij behorende profielen. Sommigen met de fiets, anderen met de auto of het openbaar vervoer.

Artikel lezen

Kom eens bij ons kijken op de open dag!

14 november 2022

Vandaag en morgen zijn er de open lesdagen op Beroepencollege De Swaef. Een groot aantal groep 8-leerlingen maakt kennis met de middelbare school en de praktijkvakken op het Beroepencollege.

Artikel lezen

Kamp Techniek

1 november 2022

Tijdens de kampdagen van ‘team Techniek’ zijn wij met de leerlingen gedropt in de buurt van Lommel, België. Met kaart en kompas hebben we de eerste dag de prachtige omgeving doorkruist om ons basiskamp te vinden. Een hele uitdaging om zonder hulp de goede route te bepalen.

Artikel lezen

Kamp Economie & Ondernemen

1 november 2022

Van 18 tot 20 oktober zijn we met alle leerlingen van profiel Economie & Ondernemen op kamp geweest. We fietsten naar de Biesbosch, waar we met de ‘Heen-en-weerwolf’ naar een eilandje werden gevaren. Het programma bestond uit een mix van ontmoeting, inspanning en ontspanning.

Artikel lezen

Reis naar Malawi

1 november 2022

Na een voorbereidingsperiode van ruim een jaar, was het 6 oktober jl. eindelijk zover… onze reis naar Malawi kon beginnen.   De leerlingen en collega’s die mee mochten, hebben als voorbereiding eerst een motivatiebrief geschreven en 15 vragen (die de directie had opgesteld) moeten beantwoorden tijdens een sollicitatiegesprek. Nadat we waren ‘aangenomen’ begon het avontuur.

Artikel lezen

Muurschildering graffiti kunst De Swaef Zuidplein Driestar-Wartburg

Muurschildering Jesaja 40

16 augustus 2022

Sinds enkele weken staat er op de achterkant van Beroepencollege De Swaef in Rotterdam-Zuid een enorme muurschildering. Het kunstwerk is gemaakt door Trude...

Artikel lezen