Skills The Finals - zilver voor Bouwen, Wonen & Interieur!

Op 23 maart was de finalewedstrijd van Skills Talents in Amsterdam. De BWI-teams moesten een kapschuur maken waar bijv. een imker zijn bijenkasten in kwijt kan. Voor Beroepencollege De Swaef hebben Stephen van der Plas en Ryan de Raaf deelgenomen. Wie kunnen er beter over vertellen dan zijzelf? Hieronder kunt u hun verslag lezen:

We hadden eerder al op een zaterdag op school een werkstuk gemaakt met de Nederlands kampioen fijnhout 2020! Na een leerzame zaterdag en ook veel tips en gereedschap meegekregen te hebben, voelden we ons er helemaal klaar voor.
Woensdag 22 maart waren we op tijd op school, hebben de laatste stukken gereedschap bij elkaar gezocht en om 14.00 uur was het zover: in de auto en op naar de RAI in Amsterdam.
Na onze werkplek verkend te hebben en ook ons gereedschap klaar te hebben gezet gingen we teamfoto’s maken, waarna een ”diner” zou volgen (een patatje met een broodje kroket, maar dat ging er ook prima in). Aan het begin van de avond vertrokken we naar een vakantiepark, waar we nog een teambuildingactiviteit deden met alle deelnemers uit Zuid-Holland.

Na een korte nacht was de wedstrijddag aangebroken: na wat stressen i.v.m. files kwamen we net op tijd aan in de RAI en begon het aftellen tot de wedstrijd. Toen begon de tijd te lopen. We begonnen lekker rap en liepen ver voor op de andere acht teams. Nadat vier uur was verstreken van de vijf uur durende wedstrijd kwam de stress en tijdnood wel naar boven. Na een hectisch laatste uur en veel aanmoediging vanaf de zijkant van de wedstrijdvloer was het voorbij.
We waren met nog twee andere teams zo goed als gereed met de opdracht. We rekenden dus al half op het podium, maar er kan er maar één 1e worden. Nadat we eind van de middag voor het eerst sinds het ontbijt iets gegeten hadden, was het moment van de prijsuitreiking daar. Na een spannend half uur wisten we het: zilver. Een mooi resultaat!
We kijken terug op een supergave ervaring en hopen op een finaleplaats voor het mbo.

Stephen en Ryan