Regionale voorrondes Skills Talents 2022-2023

Datum: 20-01-2023
Locatie: ROC Mondriaan, Den Haag

Deze informatie zegt u misschien niet zo veel, maar verschillende jongeren uit Zuid-Holland die winnaar Skills Talents waren van de voorrondes op hun school, wel. Op deze dag en deze locatie mochten zij namelijk strijden voor beste BWI’er fijnhout van de provincie Zuid-Holland. Wat onze school betreft mochten Ryan de Raaf en Stephen van der Plas strijden voor de beker. En dat hebben ze gedaan!

 

Regionale voorrondes Skills Talents 2022-2023

Even een korte terugblik. Voor de kerstvakantie was er vanuit de organisatie de nodige informatie met ons gedeeld. Met de jongens hadden we afgesproken dat we na de vakantie de nodige voorbereidingen zouden gaan treffen. Maar zo enthousiast als ze waren, kwamen ze na de kerstvakantie aan het begin van de les vertellen dat ze al de nodige voorbereidingen hadden getroffen. Ze hadden de werktekening gelezen en moesten als voorbereiding een raamwerk maken dat vervolgens meegenomen moest worden naar de wedstrijd. (Even tussen haakjes: ze hebben er twee gemaakt, één ervan was namelijk niet goed genoeg 😉). Al het gereedschap werd keurig verzameld en klaargezet in het lokaal, oftewel ze waren startklaar voor de wedstrijd! In een paar uur hebben onze leerlingen een product neergezet dat als beste uit de bus kwam. Een hele prestatie onder het oog van de jury en onder tijdsdruk. Goed werk!

 

Nu mogen de jongens gaan strijden voor het Nederlands kampioenschap D.V. donderdag 23 maart en vrijdag 24 maart in Amsterdam, dus inclusief overnachting. Als voorbereiding op deze wedstrijd hebben we contact gelegd met de Nederlands kampioen Skills Talents fijnhout 2020. Zijn voorstel was om er een zaterdag voor uit te trekken om de fijne kneepjes van het vak te leren en dat gaan we doen. U begrijpt: de verwachtingen zijn hoog gespannen.

 

Vaksectie BWI